ΓΔ: 1275.5 0.03% Τζίρος: 67.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Wind: Ο τουρισμός έφερε αύξηση εσόδων κατά 7,4% στο γ' τρίμηνο

Στα 141,7 εκατ. ευρώ τα έσοδα από υπηρεσίες της Wind Hellas εξαιτίας της αύξησης της τουριστικής κίνησης. Κατά 6,8% αυξήθηκαν οι πελάτες κινητής με συμβόλαιο, ενώ οι πελάτες οπτικών ινών αυξήθηκαν κατά 38,9%.

Σημαντική ανάπτυξη εσόδων και συνδρομητών κατέγραψε στο γ’ τρίμηνο του 2021 η Wind Hellas. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών που περιμένει την έγκριση των εποπτικών αρχών για να περάσει στον έλεγχο της United Group είδε τα μεγέθη της να διατηρούν την ανοδική τους πορεία και εξαιτίας του αυξημένου τουριστικού ρεύματος το φετινό καλοκαίρι.

Ειδικότερα η Wind Hellas ως αποτέλεσμα των ισχυρών εμπορικών επιδόσεων, κατέγραψε αύξηση 7,4% των εσόδων από υπηρεσίες έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2020 και διαμορφώθηκαν στα 141,7 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει η εταιρεία το 10% των πωλήσεων τριμήνου προήλθε από τα online κανάλια.

Η συναλλαγή με την Vantage Towers και η αύξηση των εσόδων οδήγησε στο να αυξηθεί το προσαρμοσμένο EBITDAaL που διαμορφώθηκε στα 40,7 εκατ. ευρώ με περιθώριο 28,7%. Σύμφωνα με την Wind Hellas, το προσαρμοσμένο EBITDAaL ήταν αυξημένο κατά 5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Σταθερή η αύξηση των συνδρομητών της Wind Hellas καθώς στο τρίτο τρίμηνο οι πελάτες κινητής με συμβόλαιο αυξήθηκαν κατά 6,8% ενώ στη σταθερή με συμβόλαιο οι πελάτες αυξήθηκαν κατά 2,5%. Οι εταιρικοί πελάτες αυξήθηκαν κατά 5,2% και έχουν φτάσει συνολικά τους 84.000, ενώ οι πελάτες οπτικών ινών αυξήθηκαν κατά 38,9% και είναι πλέον 286.000. Η εταιρεία είδε επίσης να αυξάνονται κατά 10% τα νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης φτάνοντας πλέον τους συνολικά 273.000.

H εταιρεία παραμένει πιστή στη στρατηγική της για αύξηση του πελατολογίου της, επενδύοντας δυναμικά στην επέκταση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G και τη διείσδυση των δικτύων οπτικών ινών (FTTC/FTTH), καθώς και την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της. Ήδη η Wind Hellas έχει φτάσει το 24% της πληθυσμιακής κάλυψης στο δίκτυο 5G, ενώ οι συνολικές κατασκευασμένες γραμμές οπτικών ινών φτάνουν τις 431.000. Παράλληλα η εταιρεία συνεχίζει στο στρατηγικό της πλάνο με τις συνολικές επενδύσεις των τελευταίων 12 μηνών (μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου) να φτάνουν τα 91,5 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου ανέφερε πως «παραμένουμε βέβαιοι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας πορεία, καθώς αξιοποιούμε την αυξανόμενη ζήτηση για τις υπηρεσίες μας και την εμπορική δυναμική που έχουμε δημιουργήσει από την αρχή του χρόνου. Κατά τη διάρκεια του Γ’ τριμήνου συνεχίσαμε να σημειώνουμε πρόοδο, έναντι των στρατηγικών και οικονομικών μας στόχων, με τα έσοδα από υπηρεσίες να παρουσιάζουν αύξηση σε ετήσια βάση λόγω των ισχυρών εμπορικών επιδόσεων και των αυξημένων ξένων επισκεπτών κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nova
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώνεται η συγχώνευση Nova και Wind στις αρχές του 2023

Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας να βρίσκεται εν εξελίξει, η Nova έχει εκφράσει τη διάθεση να επενδύσει στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές και να εισέλθει σε έργα ICT, αλλά και να αναπτύξει το τηλεοπτικό της περιεχόμενο.
wind
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Wind και Space Hellas αναλαμβάνουν την ψηφιοποίηση των δικαστηρίων

Το έργο ύψους 16,5 εκατ. ευρώ θα οδηγήσει στην υλοποίηση ενός δικτύου παροχής υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα και τη δημιουργία ενός πληροφοριακού συστήματος όπου θα δημοσιεύονται οι πορείες των πινακίων.
nova-wind
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προχωράει η συγχώνευση Nova - Wind, ανακοινώθηκε νέο διοικητικό σχήμα

Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, αναλαμβάνει χρέη CEO στην κοινή διοικητική ομάδα Nova-Wind που θα οδηγήσει στη συγχώνευση των δύο εταιρειών και θα δημιουργηθεί ο νέος παίκτης στις τηλεπικοινωνίες.
United Group - Wind
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

United Group: Δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος στις τηλεπικοινωνίες

Ο κ. Νίκος Σταθόπουλος, επικεφαλής της BC Partners και πρόεδρος της United Group, δήλωσε ότι «με την εξαγορά της Wind είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε έναν κορυφαίο, ολιστικό πάροχο και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του κλάδου τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας».