ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τρ. Πειραιώς: Ανανέωση δικτύου με τα ΑΤΜs της Diebold Nixdorf

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση η οικογένεια ATM της σειράς DN αποτελείται από ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά και είναι 25% ελαφρύτερα από τα περισσότερα παραδοσιακά ΑΤΜs.

Σε αναβάθμιση του δικτύου εξυπηρέτησής της προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, με χρήση των  ΑΤΜs της σειράς DN SeriesTM της Diebold Nixdorf, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της. 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η Τράπεζα Πειραιώς, κορυφαίος ελληνικός πολυεθνικός οργανισμός χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, είναι η πρώτη τράπεζα στη χώρα που αποφάσισε την ευρεία υιοθέτηση της αυτόματης ανακύκλωσης μετρητών στο δίκτυό της, με την εγκατάσταση περισσότερων από 300 πολυλειτουργικών ATMs της σειράς DN της Diebold Nixdorf DN SeriesTM ATMs (NYSE: DBD). Αναβαθμίζοντας το δίκτυο με την πλέον πρόσφατη τεχνολογία αυτοεξυπηρέτησης του κλάδου, η Τράπεζα Πειραιώς όχι μόνο θα προσφέρει καλύτερη εμπειρία στους πελάτες της αλλά και θα υποστηρίξει τη δέσμευσή της για στήριξη ενός βιώσιμου μέλλοντος καθώς η σειρά DN θα μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές CO2 κατά τη διάρκεια ζωής των ΑΤΜs.

Τα ΑΤΜs συντηρούνται και υποστηρίζονται με την πρωτοποριακή μέθοδο της εταιρείας DN AllConnectSM Data Engine DN AllConnectSM Data Engine, με κεντρική ιδέα τη διασύνδεση. Με τη μέθοδο αυτή δίδεται η δυνατότητα και στην Τράπεζα Πειραιώς, να υιοθετήσει την τεχνολογία Internet of Things  (ΙοΤ) κατά την οποία παρέχονται και αξιολογούνται  δεδομένα αισθητήρων από τα συνδεδεμένα συστήματα  σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας cloud computing και μηχανική εκμάθηση, έτσι ώστε όταν αναφέρεται ένα περιστατικό να εντοπίζεται εξ αποστάσεως η ακριβή βασική αιτία και το είδος της επισκευής που απαιτείται, επιταχύνοντας τη διαδικασία αποκατάστασης. Παρέχονται επίσης πληροφορίες σχετικά με το απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων και εμπειρίας του τεχνικού, τα απαιτούμενα ανταλλακτικά και την αναμενόμενη διάρκεια της επισκευής πετυχαίνοντας μεγαλύτερο ποσοστό αντιμετώπισης από απόσταση άρα και της υψηλότερης δυνατής διαθεσιμότητας του συστήματος για τον πελάτη της Τράπεζας». 

Ο Chief Information Officer του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Χάρης Μαργαρίτης, δήλωσε: «Η νέα τεχνολογία που παρέχεται από τη σειρά DN της Diebold Nixdorf υποστηρίζει τις φιλοδοξίες μας να παρέχουμε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στο υψηλότερο επίπεδο στους πελάτες μας. Η Τράπεζα Πειραιώς δεσμεύεται να συνεχίζει να υποστηρίζει ενεργά την οικονομία και την εξωστρέφεια μέσω εξειδικευμένων λύσεων και ανώτερης τραπεζικής εμπειρίας προς τους μετόχους της και να γίνει ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επόμενης γενιάς».

 

Η οικογένεια ATM της σειράς DN αποτελείται από ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά και είναι 25% ελαφρύτερα από τα περισσότερα παραδοσιακά ΑΤΜs. Αυτό μειώνει τις εκπομπές CO2, τόσο στην κατασκευή όσο και στη μεταφορά εξαρτημάτων και τερματικών. Η τεχνολογία ανακύκλωσης μετρητών μειώνει το κόστος μεταφοράς μετρητών, γεγονός που ελαχιστοποιεί επίσης τις εκπομπές άνθρακα. Επιπλέον, όλα τα ΑΤΜs της σειράς DN χρησιμοποιούν φωτιστικά τεχνολογία αιχμής LED και ηλεκτρικά συστήματα υψηλής απόδοσης, με αποτέλεσμα έως και 50% εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ΑΤΜs.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Diebold Nixdorf Ελλάδος, Βίκυ Μπασέλα, δήλωσε: «Περισσότερο από ποτέ χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που καινοτομούν, όπως η Τράπεζα Πειραιώς, έχουν ως αποστολή να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών τους και να εμβαθύνουν την αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε ένας έμπιστος συνεργάτης της Τράπεζας Πειραιώς, επειδή η προσέγγισή τους μας επιτρέπει να εξελίσσουμε συνεχώς την εμπειρία των καταναλωτών με τις λύσεις μας

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περνά στον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς η Trastor έναντι 98 εκατ.

Όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς, κ. Μεγάλου η συναλλαγή θα ενισχύσει άμεσα τα έσοδα της Τρ. Πειραιώς από προμήθειες και αυξήσει την παρουσία της τράπεζας στην αγορά ακινήτων.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Στη Davidson Kempner ναυτιλιακά δάνεια 400 εκατ. ευρώ

Η ελληνική τράπεζα σημειώνει ακόμη ότι η συναλλαγή μειώνει τον δείκτη ΜΕΑ 15% από 16% που ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 και αυξάνει αντίστοιχα τον δείκτη κάλυψης ΜΕΑ σε 40% περίπου από 39% προηγουμένως.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Πιθανή διανομή ομολόγων σε μετόχους μετά την ολοκλήρωση «Sunrise II»

Το 44% των ομολόγων ενδιάμεσης εξοφλητικής προτεραιότητας αποκτήθηκε από την Intrum, ενώ το 7% από τη Serengeti Opportunities Partners, με την Πειραιώς να διατηρεί το 100% των ομολόγων υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Νέες ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα μέσω της winbank

Η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει στους καταναλωτές, online υπηρεσίες για την άνετη και ταχεία κάλυψη των αναγκών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Δυνατότητα για ηλεκτρονικό καταναλωτικό δάνειο μέχρι και 15.000 ευρώ.