ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Στον έλεγχο της SMERemediumCap η ENGIE Hellas που μετονομάζεται σε CORDIA

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της  SMERemediumCap, κ. Νίκος Καραμούζης, θα υπάρξει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της CORDIA κατά το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ.

Τη μετονομασία της εταιρείας ENGIE Hellas σε CORDIA, μετά την απόκτηση του πλήρους ελέγχου της ανακοίνωσε το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap, με την εταιρεία να παραμένει ο βασικός συνεργάτης της γαλλικής ENGIE στην ελληνική αγορά αναφορικά με διεθνείς συμβάσεις Facility Management. 

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε ο κ. Ν. Καραμούζης, πρόεδρος του SMERemediumCap θα υπάρξει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της CORDIAΒ κατά 2,7 εκατ. ευρώ. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το SMERemediumCap «ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει σήμερα για την ENGIE Hellas, μετά από περισσότερα από είκοσι χρόνια ηγετικής παρουσίας στον τομέα της διαχείρισης ακινήτων (Facility Management) στην Ελλάδα.  Το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap απέκτησε τον μετοχικό έλεγχο της ENGIE Hellas με στόχο την αναβάθμιση της εταιρείας και την ποιοτική παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων. Η ENGIE Hellas μετονομάζεται σε CORDIA. 

Ο νέος μέτοχος της CORDIA, το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap πλαισιώνεται από μια έμπειρη επενδυτική ομάδα που επικεντρώνει το επενδυτικό της ενδιαφέρον κυρίως στις μεσαίου μεγέθους ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης εργασιών. Το Επενδυτικό Ταμείο διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 143 εκατομμυρίων ευρώ από 42 θεσμικούς, εταιρικούς και ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και οικογενειακά επενδυτικά γραφεία. Εκτελεστικός Πρόεδρος του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap είναι ο κ. Νικόλαος Καραμούζης. Η CORDIA παραμένει ο προτιμητέος συνεργάτης (preferred partner) της γαλλικής εταιρείας ENGIE στην Ελλάδα, για διεθνείς συμβάσεις Facility Management.

Η CORDIA (πρώην Engie Hellas) δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 2000 στον τομέα της διαχείρισης ακινήτων (facility management). Στο τέλος του 2020 είχε κύκλο εργασιών 20,4 εκ. ευρώ και περισσότερους από 200 εργαζόμενους. Οι κύριες δραστηριότητές της αφορούν στις ενεργειακές υπηρεσίες, στην τεχνική συντήρηση, στην ηλεκτροκίνηση, στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, στις IoT λύσεις και στον καθαρισμό και τη φύλαξη κτιρίων μέσω συνδεόμενων ή συνεργαζόμενων εταιρειών. Στο χαρτοφυλάκιο πελατών της περιλαμβάνονται μακροχρόνιες συνεργασίες που αφορούν στη συνολική διαχείριση και συντήρηση πολλών σημαντικών κτιριακών εγκαταστάσεων (one stop shop), όπως αυτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το εκπτωτικό χωριό  McArthurGlen, το data center της Τράπεζας Πειραιώς, κ.ά.».

Με αφορμή την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης και τη μετονομασία της εταιρείας σε CORDIA, ο κ. Νίκος Καραμούζης, Πρόεδρος του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap (SMERC), στο οποίο ανήκει πλέον το σύνολο σχεδόν των μετοχών της CORDIA, δήλωσε: «Στις μέρες μας, ένας πρωτοπόρος και δυναμικός οργανισμός μπορεί και οφείλει συνεχώς να εξελίσσεται και, κυρίως, να προσαρμόζεται στα σύγχρονα δεδομένα και απαιτήσεις, με στόχο να ηγείται των εξελίξεων, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον που το χαρακτηρίζουν καινούργιες προκλήσεις, κίνδυνοι αλλά και νέες ευκαιρίες. Τόσο η SMERemediumCap όσο και η διοίκηση και οι άνθρωποι της CORDIA, το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, προχωράμε δυναμικά στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου επιχειρηματικού οράματος και στην επίτευξη μιας σειράς σημαντικών στόχων.  Κεντρική επιδίωξη αποτελεί η δημιουργία της ισχυρότερης και ποιοτικότερης εταιρείας στον κλάδο της διαχείρισης ακινήτων (Facility Management) και των ενεργειακών υπηρεσιών στην Ελλάδα.  

Στο πλαίσιο αυτό προβαίνουμε άμεσα σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ύψους € 2,7 εκατ.  Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε και να βελτιώσουμε το ισχυρό αποτύπωμα των ποιοτικών υπηρεσιών που προσφέρει η Engie Hellas τα τελευταία χρόνια και να δημιουργήσουμε έναν πρωτοπόρο, υπεύθυνο και δυναμικό οργανισμό με ηγετική παρουσία και πελατοκεντρικότητα στην αγορά.  Θα προσφέρουμε στους πελάτες μας το πλήρες φάσμα των δραστηριοτήτων του κλάδου, δηλαδή το σύνολο των υπηρεσιών διαχείρισης κτιριακών εγκαταστάσεων (τεχνική συντήρηση, ενεργειακές λύσεις, ηλεκτροκίνηση, καθαρισμός και φύλαξη κτιρίων, συστήματα ασφαλείας, λοιπές υπηρεσίες).

Δέσμευσή μας αποτελεί η περαιτέρω ενίσχυση του εύρους των εξειδικευμένων και εξατομικευμένων λύσεων που θα προσφέρει η εταιρεία μας στους πελάτες της, προκειμένου αυτό να καλύψει πλήρως τις εξελισσόμενες ανάγκες τους. Για την επίτευξη του σκοπού μας, έχουμε ήδη θέσει σε εφαρμογή ένα εξαιρετικά φιλόδοξο στρατηγικό πλάνο.» 

Ο κ. Γιώργος Δανιόλος, Πρόεδρος της CORDIA, δήλωσε: «Τα 21 χρόνια γόνιμης παρουσίας της εταιρείας στην ελληνική αγορά αλλά και η τεχνογνωσία, το ήθος και η δέσμευση του Προσωπικού μας να κάνει την ειδοποιό διαφορά στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, αποτελούν εχέγγυα για την μελλοντική πορεία της εταιρείας μας. Στη CORDIA, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον κάθε πελάτη μας ξεχωριστά στην προσπάθειά του να αναβαθμίσει περαιτέρω τις κτιριακές του εγκαταστάσεις και να μειώσει ταυτόχρονα το ανθρακικό του αποτύπωμα. Σας καλωσορίζουμε και επίσημα στην εποχή της CORDIA, μια εταιρεία με όλες τις λύσεις». 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Prodea: Απέκτησε πέντε οικόπεδα στο Μαρούσι συνολικής αξίας 35 εκατ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας στην έκταση αυτή θα κατασκευαστή ένα σύγχρονο συγκρότημα γραφείων, ενώ η χρηματοδότηση θα προέλθει και από τα έσοδα του «πράσινου» ομολόγου που εξέδωσε το 2021.