ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
wind-farms
Shutterstock

ΕΛΠΕ: Εξαγορά αιολικών πάρκων ισχύος 37,2 MW στη Νότια Εύβοια

Το τίμημα έφθασε στα 85 εκατ. ευρώ, ενώ τα δύο πάρκα είναι ήδη σε λειτουργία από τον Οκτώβριο 2018 και το Δεκέμβριο 2019 αντιστοίχως, σημειώνουν τα ΕΛΠΕ.

Την εξαγορά αιολικών πάρκων, στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, έναν του ποσού των 85 εκατ. ευρώ  προχώρησαν τα Ελληνικά Πετρέλαιο, όπως αναφέρουν σε χρηματιστηριακή τους ανακοίνωση. 

Τα εν λόγω πάρκα έχουν συνολική ισχύ 37,2 MW και συντελεστή λειτουργίας άνω του 40%, βρίσκονται στη Νότια Εύβοια και είναι ήδη σε λειτουργία από τον Οκτώβριο 2018 και το Δεκέμβριο 2019 αντιστοίχως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΕΛΠΕ: 

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει, στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγικής της για ανάπτυξη στον τομέα ΑΠΕ, την υπογραφή δεσμευτικών συμβάσεων για την εξαγορά, από την εξ ολοκλήρου θυγατρική της ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε., «ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», των εταιρειών «ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε.» και «ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ  ΑΧΛΑΔΟΤΟΠΟΣ Α.Ε.». Τα αιολικά πάρκα, με συνολική ισχύ 37,2 MW και συντελεστή λειτουργίας άνω του 40%, βρίσκονται στη Νότια Εύβοια και είναι ήδη σε λειτουργία από τον Οκτώβριο 2018 και το Δεκέμβριο 2019 αντιστοίχως. Το συνολικό τίμημα για το 100% των μετοχών των δύο εταιρειών ανέρχεται σε €85 εκατ.

Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC) ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε., ενώ η δικηγορική εταιρεία Καρατζάς & Συνεργάτες ενήργησε ως νομικός σύμβουλος»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΠΕ: Συμμετέχει σε διεθνή συμμαχία για την προώθηση συνθετικών καυσίμων

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να γίνει ευρύτερα γνωστός ο ρόλος που μπορούν να έχουν τα υγρά καύσιμα στην πορεία προς την απανθρακοποίηση των μεταφορών, τη κλιματική ουδετερότητα και τη βιώσιμη προστασία του κλίματος.
ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΠΕ: Ζητούν αλλαγές των όρων για το ομολογιακό δάνειο των 600 εκατ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία δεν απευθύνεται σε εγχώριους επενδυτές, οι ομολογιούχοι καλούνται να εγκρίνουν πρόσθετη εγγύηση για τη νέα θυγατρική των ΕΛΠΕ που δημιουργείται.
ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΠΕ: Αποχωρούν από τις παραχωρήσεις σε Άρτα-Πρέβεζα και Πελοπόννησο

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο όμιλος, τα δικαιώματα έρευνας και παραγωγής που είχαν παραχωρηθεί επιστρέφονται στο Δημόσιο. Οι προσπάθειες θα εστιαστούν στον εντοπισμό βιώσιμων κοιτασμάτων σε θαλάσσιες περιοχές.