ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Eurobank

Eurobank: Aξιολόγηση «5-αστέρια» για τo Fund of Funds ESG από Morningstar

Το (LF) FOF ESG Focus έλαβε την ανώτατη διάκριση των «5 αστέρων» από τον διεθνή οίκο και κατατάσσεται έτσι στο 10%, παγκοσμίως των υπό αξιολόγηση Αμοιβαίων Κεφαλαίων σε κάθε κατηγορία που κατακτούν αυτή τη διάκριση στις εν λόγω μετρήσεις.

Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο (LF) Fund of Funds (FOF) ESG Focus απέσπασε την ανώτατη αξιολόγηση από τον διεθνή οίκο Morningstar®, εξασφαλίζοντας μία ακόμη σημαντική διάκριση για τα αμοιβαία κεφάλαια των οποίων επενδυτικός διαχειριστής είναι η EUROBANK Asset Management ΑΕΔΑΚ.

Το (LF) FOF ESG Focus, που συμπλήρωσε τρία (3) χρόνια ενεργητικής διαχείρισης, έλαβε, για την περίοδο αυτή, κατά τη μηνιαία αξιολόγηση από τον διεθνή οίκο, την ανώτατη διάκριση των «5 αστέρων» και κατατάσσεται έτσι στο 10%, παγκοσμίως, των υπό αξιολόγηση Αμοιβαίων Κεφαλαίων σε κάθε κατηγορία που κατακτούν αυτή τη διάκριση στις εν λόγω μετρήσεις.

Η νέα διάκριση από το διεθνή οίκο Morningstar® αναδεικνύει την εξειδικευμένη γνώση, τη μακρά εμπειρία και τη σταθερή δέσμευση της EUROBANK Asset Management ΑΕΔΑΚ να βελτιώνει, διαρκώς, την ποιότητα των προσφερόμενων προϊόντων και των υπηρεσιών διαχείρισης σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας. Έχει, επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς το συγκεκριμένο Αμοιβαίο Κεφάλαιο έχει ESG χαρακτήρα και προσανατολισμό, που είναι μια κυρίαρχη τάση στην παγκόσμια αγορά αλλά και πολύ υψηλά στις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Ομίλου EUROBANK.

Ταυτόχρονα, η αξιολόγηση και η απόδοση «5 αστέρων», η οποία είναι και η υψηλότερη βαθμολογία από τον συγκεκριμένο διεθνή οίκο, αποτελεί έναν αξιόπιστο δείκτη ποιότητας στο πλαίσιο μιας απαιτητικής και ανταγωνιστικής πανευρωπαϊκής αγοράς. Το Morningstar RatingΤΜ είναι η μηνιαία αξιολόγηση ενός Αμοιβαίου Κεφαλαίου (ΑΚ) βάσει της απόδοσής του, προσαρμοσμένης στον κίνδυνο που αναλαμβάνει, συγκριτικά με τα υπόλοιπα αμοιβαία κεφάλαια της κατηγορίας του και επιβραβεύει όσα εμφανίζουν συνέπεια και συνέχεια στις αποδόσεις τους.

Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το αμοιβαίο κεφάλαιο, το έντυπο Βασικές Πληροφορίες για τους Επενδυτές, αντίγραφα του ενημερωτικού δελτίου και της τελευταίας ετήσιας και εξαμηνιαίας έκθεσης, μπορούν να αντληθούν από τις ιστοσελίδες www.eurobankfmc.lu, www.eurobank.gr και www.eurobankam.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Ολοκλήρωσε τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων 5,2 δις

H συναλλαγή δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στα συνολικά εποπτικά κεφάλαια της τράπεζας και λόγω της ολοκλήρωσης της συναλλαγής, ο δείκτης NPE της Eurobank αναμένεται να διαμορφωθεί στο 7,3% στο τέλος του έτους.