ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λιμάνι Ελευσίνας βιομηχανία
Πηγή: Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας

Ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας για τον λιμένα Ελευσίνας το 2020

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων κατά το έτος 2020 αυξήθηκαν κατά 384,91% συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους 2019, ενώ τα συνολικά έσοδα της εταιρείας το 2020 παρουσιάζουν αύξηση κατά 25,88% σε σχέση με 2019.

Έκρηξη κερδοφορίας σημείωσε ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης του έτους 2020 σε σχέση με το 2019, τα οποία απεστάλησαν στην γενική συνέλευση του μετόχου (ΤΑΙΠΕΔ) προς έγκριση.

Όπως προκύπτει από τον οικονομικό απολογισμό του έτους 2020 και τα οριστικά στοιχεία των σχετικών οικονομικών καταστάσεων, ο Οργανισμός καταγράφει θεαματική αύξηση των καθαρών κερδών προ φόρων κατά 384,91% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση του έτους 2019.

Αναλυτικότερα, 

  • Ο κύκλος εργασιών του Ο.Λ.Ε. ΑΕ εμφανίζει για το έτος 2020 αύξηση περίπου 40,15% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος 2019. Η αύξηση οφείλεται κυρίως σε αύξηση ελλιμενισμού πλοίων σε χώρους αρμοδιότητας Ο.Λ.Ε. ΑΕ. 
  • Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας κατά το έτος 2020 παρουσιάζουν αύξηση κατά 25,88% σε σχέση με 2019. 
  • Τα μικτά κέρδη εκμετάλλευσης της χρήσης κατά το έτος 2020 εμφανίζουν σημαντική αύξηση κατά 58% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
  • Τα καθαρά κέρδη προ φόρων κατά το έτος 2020 αυξήθηκαν κατά 384,91% συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους 2019. 
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Ραφήνας Ελλάδα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Άρση απαγορευτικού απόπλου στις 16:00 σε Ραφήνα και Λαύριο

Αίρεται μετά τις 16:00 το απόγευμα το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να προχωρούν σε τροποποιήσεις και προσθήκες δρομολογίων προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό.
δεξαμενόπλοιο Αφραμαξ στη Μαύρη Θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός πλοίων στην Οδησσό τον Ιούλιο

Τον Ιούλιο, μόλις 159 πλοία έφθασαν στα λιμάνια της Οδησσού, έναντι 400 πέρυσι, λόγω αυξημένων ρωσικών επιθέσεων, σύμφωνα με τον υφ. Υποδομών Αντρίι Κασούμπα. Αρκετοί πλοιοκτήτες αναμένουν βελτίωση της ασφάλειας.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Στρατός άνοιξε πυρ σε πλοίο που έσπασε αποκλεισμό ιρανικών λιμανιών

Ο αμερικανικός στρατός άνοιξε πυρ σε πλοίο με παναμαϊκή σημαία που αγνόησε τον αποκλεισμό και προσπάθησε να προσεγγίσει ιρανικό λιμάνι, εκτοξεύοντας δύο πυραύλους στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Είναι η τρίτη χρήση βίας στον αποκλεισμό.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρός τυφώνας Dolphin πλήττει Οκινάουα, συναγερμός και στην Κίνα

Ο τυφώνας Dolphin προκάλεσε έξι τραυματισμούς και διακοπή ρεύματος σε πάνω από 50.000 κτίρια στην Οκινάουα, ενώ η Κίνα έκλεισε λιμάνια και διέκοψε δρομολόγια φέρι ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας.
Εμπορικό πλοίο
ΔΙΕΘΝΗ

Μαύρη Θάλασσα: Εμπορικά πλοία στο επίκεντρο άγραφου πολέμου

Η Μαύρη Θάλασσα έχει γίνει η πιο επικίνδυνη περιοχή για τη διεθνή ναυτιλία, με διαρκείς επιθέσεις σε πλοία λόγω της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας. Ο κίνδυνος για πλοία και πληρώματα στην περιοχή αυξάνεται συνεχώς.
Λιμάνι Πειραιά πλοία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση αναχωρήσεων σήμερα: 56.000 φεύγουν από τα λιμάνια Αττικής

Συνεχίζεται σήμερα η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων από τα λιμάνια της Αττικής, με πλοία κυρίως προς τις Κυκλάδες να φεύγουν γεμάτα. Το Λιμενικό έχει ενισχύσει τα μέτρα για άνετη και ασφαλή μετακίνηση των ταξιδιωτών.