ΓΔ: 859.38 -0.88% Τζίρος: 83.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τρ. Πειραιώς και Αττική - Πίττας στηρίζουν τους μελισσοπαραγωγούς της Εύβοιας

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση «αφορά επαγγελματίες παραγωγούς, που μένουν ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή και συλλέγουν το μοναδικό στην Ελλάδα πευκόμελο Ευβοίας, το οποίο κινδυνεύει αυτή την περίοδο, με μεγάλη έλλειψη».

Τη στήριξη των μελισσοπαραγωγών οι οποίοι επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού στην Εύβοια προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με τη Μελισσοκομική Εταιρεία Αττική.

Όπως τονίζεται στην επίσημη ανακοίνωση η στήριξη αφορά επαγγελματίες παραγωγούς, που μένουν ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή και συλλέγουν το μοναδικό στην Ελλάδα πευκόμελο Ευβοίας, το οποίο κινδυνεύει αυτή την περίοδο, με μεγάλη έλλειψη. 

Η Τράπεζα Πειραιώς χρηματοδοτεί την εταιρεία ΑΤΤΙΚΗ ΠΙΤΤΑΣ, με σκοπό τη διάθεση του ανάλογου ποσού απευθείας στους παραγωγούς, ως πρόσθετη διευκόλυνση για τις άμεσες ανάγκες τους, που δημιουργήθηκαν λόγω της φωτιάς. Οι ανάγκες διαφέρουν από παραγωγό σε παραγωγό και περιλαμβάνουν:

  1. Αντικατάσταση καμένων κυψελών ή ολόκληρων σμηνών.
  2. Κάλυψη μεταφορικών, ειδικά για παραγωγούς που πρέπει να μετακινήσουν τα μελίσσια σε άλλες παραγωγικές περιοχές, οι οποίες βέβαια είναι πιο μακριά και τα χιλιόμετρα μετακίνησης είναι περισσότερα.
  3. Κάλυψη εργατικού κόστους (βοήθεια σε άτομα), για τη μετακίνηση των κυψελών από τις πληγείσες περιοχές.
  4. Κάποιες ανάγκες αγοράς εξοπλισμού (σε κάποιες περιπτώσεις και φορτηγών) για τη μετακίνηση των κυψελών.
  5. Κάλυψη πρόσθετων εξόδων για τους παραγωγούς που μεταφέρουν τα μελίσσια τους (καταβολή ενοικίων στις νέες περιοχές που τοποθετούν τα σμήνη).

«Η Αττική-Πίττας έχει ως προτεραιότητά της τη στήριξη της ελληνικής παραγωγής μελιού και των Ελλήνων επαγγελματιών παραγωγών. Από το 2002, έχει εντάξει στο οργανόγραμμα της ανεξάρτητο Τμήμα Ανάπτυξης Μελισσοκομίας. Το Τμήμα παρέχει συνεχή ενημέρωση προς τους μελισσοκόμους, υλοποιεί επιμορφωτικά σεμινάρια, συνεργάζεται με τα Τμήματα Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για κοινές δράσεις, έχει υπ’ ευθύνη του τον Μετεωρολογικό Σταθμό στη Θάσο για να στέλνει πληροφορίες για τον καιρό σε παραγωγούς κι ενημερώνει τους παραγωγούς να εμπλακούν σε ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτεί και συμμετέχει.

Για την Τράπεζα Πειραιώς η στήριξη του Αγροτοδιατροφικού Τομέα αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα. Η συνεισφορά του στην εθνική οικονομία είναι διαχρονικά ιδιαίτερα σημαντική, τόσο σε όρους προστιθέμενης αξίας, όσο και συμμετοχής στην απασχόληση. Παράλληλα, η ελληνική αγροδιατροφική βιομηχανία αποτελεί μια δυναμική βιομηχανία, με εξωστρεφή χαρακτήρα και σταθερή βελτίωση της θέσης της ως προς την ταυτότητα και αναγνωρισιμότητα των ελληνικών προϊόντων. Στόχος είναι η δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος αγροδιατροφικής παραγωγής, που ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμά του, ενισχύοντας παράλληλα την ανθεκτικότητά του σε πιθανές κρίσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρές επιδόσεις για την Τρ. Πειραιώς στο α' τρίμηνο, στα 521 εκατ. τα κέρδη

Τα αποτελέσματα της τράπεζας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Μεγάλη πρόκληση η υφιστάμενη κρίση, ανθεκτική η ελληνική οικονομία τονίζει ο διευθ. σύμβουλος, Χρ. Μεγάλου.
Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρ. Μεγάλου: Αισιοδοξία για την οικονομία, σε τροχιά μερίσματος η Τρ. Πειραιώς

Κεντρικός στόχος είναι η η διανομή στους μετόχους τουλάχιστον του 35% των κερδών της χρήσης του 2024 ενώ υπό προϋποθέσεις η τράπεζα είναι πιθανό να προχωρήσει στην καταβολή μικρού μερίσματος και για τη χρήση του 2023.
Koutentakis, Trapeza Peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Κουτεντάκης: Μεταλλάσσεται ο ρόλος του φυσικού καταστήματος των τραπεζών

Σύμφωνα με τον Chief Retail Banking της Τράπεζας Πειραιώς, οι τράπεζες επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, ενώ παράλληλα το fintech αποτελεί σημαντικό ανταγωνιστή αλλά όχι αντίπαλο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Φυγή προς τα εμπρός με διπλασιασμό κερδών, διανομή μερίσματος το '24

Τι προβλέπει το business plan για την περίοδο 2022 – 2025. Διψήφια απόδοση ιδίων κεφαλαίων, καθαρή πιστωτική επέκταση 7 δισ., έμφαση στην τεχνολογία, NPEs στο 3% και στόχος για τη διανομή μερίσματος το 2024.