ΓΔ: 859.38 -0.88% Τζίρος: 83.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΣΙΔΜΑ

ΣΙΔΜΑ: Πώληση βιομηχανικών κτηρίων στην ElvalHalcor έναντι 11,5 εκατ.

Πρόκειται για βιομηχανικό συγκρότημα κτηρίων κυριότητος της ΣΙΔΜΑ, που βρίσκεται επί του βορείου παράδρομου της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο 54ο χλμ.

Την ολοκλήρωση πώλησης και μεταβίβασης της κυριότητας βιομηχανικού συγκροτήματος κτηρίων στην ElvalHalcor ανακοίνωσε η ΣΙΔΜΑ. Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στα 11,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: 

Η εταιρεία με την επωνυμία «ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» (η «Εταιρεία) ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την από 13-12-2021 πράξη της Συμβολαιογράφου Μαρίνας Χ. Σταυριανού, ολοκληρώθηκε η πώληση και μεταβίβαση της κυριότητας βιομηχανικού συγκροτήματος κτηρίων κυριότητος της Εταιρείας, ευρισκόμενης επί του βορείου παράδρομου της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο 54ο χλμ., στην εισηγμένη εταιρεία «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», έναντι τιμήματος 11,50 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την κατάρτιση της ως άνω συναλλαγής, κατόπιν διαπίστωσης με την από 14ης Σεπτεμβρίου 2021 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας της άπρακτης παρέλευσης της προθεσμίας των δέκα (10) ημερών του άρθρου 100 παρ. 3 του Ν. 4548/2018, η Εταιρεία έλαβε υπόψη της την από 2 Αυγούστου 2021 ειδική έκθεση αξιολόγησης εύλογου και δίκαιου συναλλαγής, βάσει της διάταξης του άρθρου 101 παρ. 1 του Ν. 4548/2018, του Δρ. Ανδρέα Γ. Κουτούπη (Αρ. Αδ. ΟΕΕ Α' τάξης: 0086276 CMIIA, CIA, CCSA, CRMA, CICA, CCS, Αναπληρωτή Καθηγητή Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και Ελεγκτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου) της εταιρείας «KnR Ανώνυμη Εταιρεία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Απάντηση ΣΙΔΜΑ στην Επ. Κεφαλαιαγοράς για την έκθεση στην Ουκρανία

Η εταιρεία αναφέρει πως αρκετοί από τους παραγωγούς χάλυβα, εξαρτώνται σε κάποιο μη αμελητέο βαθμό σε προμήθεια πρώτης ύλης από περιοχές της Ουκρανίας και Ρωσίας. Αδύνατος προς το παρόν ο υπολογισμός των επιπτώσεων στους προμηθευτές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η αύξηση των τιμών χάλυβα ανέβασε στα 130,3 εκατ. ευρώ τον τζίρο της ΣΙΔΜΑ

Ενισχυμένος κατά 73,8% ο κύκλος εργασιών της ΣΙΔΜΑ Μεταλλουργική στο α' εξάμηνο του 2021. Θετικές οι προβλέψεις μέχρι το τέλος του έτους καθώς αναμένεται η παγκόσμια ζήτηση χάλυβα να αυξηθεί κατά 5,8%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έλαστρον: Σημαντική άνοδος του τζίρου και της κερδοφορίας για το 2021

Έχοντας απορροφήσει ήδη από το 2020 τους κραδασμούς της συνεχιζόμενης πανδημίας και έχοντας λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προάσπιση της εύρυθμης λειτουργίας του, η δραστηριότητα του Ομίλου συνεχίστηκε απρόσκοπτα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλη επένδυση από την Εlval με δάνειο 75 εκατ. από την ΕΤΕπ

Η νέα συνεργασία με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη ανακοινώθηκε σήμερα κατά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης από τον πρόεδρο της Τράπεζας Werner Hoyer και τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ElvalHalcor Μιχάλη Στασινόπουλο.