ΓΔ: 865.71 -0.15% Τζίρος: 7.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:08:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Επένδυση 30 εκατ. στο ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την Παρευξείνια Τράπεζα

Όπως δήλωσε ο κ. Ντίμτρι Πάνκιν, πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας, «είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην έκδοση του πρώτου ομολόγου με ρήτρα αειφορίας».

Κεφάλαια ύψους 30 εκατ. ευρώ επένδυσε η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου («Παρευξείνια») στο ομόλογο με ρήτρα αειφορίας, που εξέδωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών η ελληνική εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Τα αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, της βιομηχανίας και των ακινήτων, όπως διευκρινίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της διακρατικής Τράπεζας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το επταετές ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ύψους 300 εκατ. ευρώ, «είναι το πρώτο με ρήτρα αειφορίας που εκδίδεται στην ελληνική αγορά, υποδηλώνοντας την ισχυρή δέσμευση του Ομίλου να συμβάλει στην προσπάθεια κατά της κλιματικής αλλαγής».

Ο Ντμίτρι Πάνκιν, Πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην έκδοση του πρώτου ομολόγου με ρήτρα αειφορίας. Η ενίσχυση της εγχώριας κεφαλαιαγοράς και η προώθηση της πράσινης οικονομίας, υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας να ευθυγραμμίσουμε τη χρηματοδότηση της Τράπεζας με τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και δεσμεύσεις διακυβέρνησης (ESG) των χωρών μελών μας».

Ο Γιώργος Περιστέρης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά την Παρευξείνια Τράπεζα για την εμπιστοσύνη που έδειξε στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η συμμετοχή της σε αυτή την έκδοση- ορόσημο που πραγματοποιεί ο Όμιλος υποστηρίζει σημαντικά την αναπτυξιακή μας στρατηγική. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με το ισχυρό κοινωνικό της αποτύπωμα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που ενισχύουν την απασχόληση, και έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, την ποιότητα της καθημερινής ζωής, την πράσινη ανάπτυξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΕΡΝΑ, Ακτωρ και Intrakat αναλαμβάνουν την επέκταση της Λ. Κύμης

Το έργο ύψους 434 εκατ. ευρώ είχε σχεδιαστεί εδώ και δυο δεκαετίες αλλά έμενε μπλεγμένο με τις υπόλοιπες επεκτάσεις της Αττικής Οδού. Περίπου 30.000 οδηγοί εκτιμάται πως θα χρησιμοποιούν το νέο οδικό άξονα καθημερινά.