ΓΔ: 867.58 0.95% Τζίρος: 44.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:20:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΔΕΗ

Σύσταση κοινής εταιρείας μεταξύ της ΔΕΗ και της RWE Renewables

Η ΔEΗ εισέφερε σε είδος στη Μέτων Ενεργειακή 9 θυγατρικές της, οι οποίες αναπτύσσουν εννέα φωτοβολταϊκα έργα με συνολική ισχύ έως 940 MW, τα οποία βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία και απέκτησε το 49% της νέας εταιρείας. 

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύστασης κοινής εταιρείας με την RWE Renewables ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Η νέα εταιρεία ονομάζεται Μέτων Ενεργειακή και έχει ως στόχο την πραγματοποίηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύστασης της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Μέτων Ενεργειακή ΑΕ για την πραγματοποίηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο συμφωνίας με την RWE Renewables.

Η ΔEΗ Ανανεώσιμες εισέφερε σε είδος στη Μέτων Ενεργειακή εννέα θυγατρικές της οι οποίες αναπτύσσουν εννέα φωτοβολταϊκα έργα με συνολική ισχύ έως 940 MW, τα οποία βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία, εντός των ορίων του πρώην λιγνιτωρυχείου Αμυνταίου και απέκτησε το 49% της Μέτων Ενεργειακή. 

Η RWE εισέφερε τα αντίστοιχα μετρητά στη Μέτων Ενεργειακή και απέκτησε το 51% αυτής, διατηρώντας τον αποκλειστικό έλεγχο της κοινής εταιρείας, ενώ παράλληλα, έχει εξασφαλίσει ένα χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων αντίστοιχου μεγέθους την Ελλάδα, με σκοπό να τα συμπεριλάβει στην κοινή εταιρεία. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στάσσης-ΔΕΗ-ενέργεια
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την πρώτη έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του ομίλου παρουσίασε η ΔΕΗ

Η πρώτη έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης του ομίλου ΔΕΗ παρουσιάζει δείκτες και μετρήσιμα στοιχεία για τις επιδόσεις των εταιρειών του Ομίλου, βάσει της σημαντικότητας των επιδράσεων που αυτά έχουν στην ευρύτερη οικονομία.