ΓΔ: 2122.6 -2.27% Τζίρος: 315.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΔΕΗ

Σύσταση κοινής εταιρείας μεταξύ της ΔΕΗ και της RWE Renewables

Η ΔEΗ εισέφερε σε είδος στη Μέτων Ενεργειακή 9 θυγατρικές της, οι οποίες αναπτύσσουν εννέα φωτοβολταϊκα έργα με συνολική ισχύ έως 940 MW, τα οποία βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία και απέκτησε το 49% της νέας εταιρείας. 

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύστασης κοινής εταιρείας με την RWE Renewables ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Η νέα εταιρεία ονομάζεται Μέτων Ενεργειακή και έχει ως στόχο την πραγματοποίηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύστασης της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Μέτων Ενεργειακή ΑΕ για την πραγματοποίηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο συμφωνίας με την RWE Renewables.

Η ΔEΗ Ανανεώσιμες εισέφερε σε είδος στη Μέτων Ενεργειακή εννέα θυγατρικές της οι οποίες αναπτύσσουν εννέα φωτοβολταϊκα έργα με συνολική ισχύ έως 940 MW, τα οποία βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία, εντός των ορίων του πρώην λιγνιτωρυχείου Αμυνταίου και απέκτησε το 49% της Μέτων Ενεργειακή. 

Η RWE εισέφερε τα αντίστοιχα μετρητά στη Μέτων Ενεργειακή και απέκτησε το 51% αυτής, διατηρώντας τον αποκλειστικό έλεγχο της κοινής εταιρείας, ενώ παράλληλα, έχει εξασφαλίσει ένα χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων αντίστοιχου μεγέθους την Ελλάδα, με σκοπό να τα συμπεριλάβει στην κοινή εταιρεία. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η μοναξιά του Οδυσσέα Αθανασίου, η ενεργειακή ανασφάλεια και η DBRS

Οι επενδύσεις στα ξένα από ΔΕΗ - Metlen, γιατί ανησυχεί η Scoop για την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας, η μοναξία Αθανασίου στην ενημέρωση της Lamda, πόσο θα επηρεαστούν οι τράπεζες από το Ιράν και το νέο «πολεμικό» real estate στην Κύπρο.
Λογότυπο ΔΕΗ κτίριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έως 23% χαμηλότερα τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τον Μάρτιο 2026

Η ΔΕΗ μείωσε το πράσινο οικιακό τιμολόγιο Γ1/Γ1Ν στα 0,129 ευρώ/kWh, χαμηλότερο κατά 17% από πέρυσι. Στις ζώνες χαμηλής χρέωσης διαμορφώνεται στα 0,1148 ευρώ/kWh, αξιοποιώντας επενδύσεις σε ΑΠΕ για μεγαλύτερο όφελος στους καταναλωτές.
Κυριάκος Μητσοτάκης -Τζόρτζια Μελόνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διπλή παρέμβαση Ιταλίας για φθηνότερους λογαριασμούς, αναστάτωση στις αγορές

Οι δύο παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μελόνι για φθηνότερο ρεύμα προκαλούν ανησυχία σε όλη την Ευρώπη για πιέσεις στα κέρδη και στο μοντέλο τιμολόγησης. Καθησυχαστική για την Ελλάδα και τη ΔΕΗ η AXIA.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΑΓΟΡΕΣ

Ανησυχία στην εγχώρια αγορά προκαλεί ο έκτακτος φόρος Μελόνι στην ενέργεια

Οι δύο παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μελόνι στην ιταλική αγορά ενέργειας και πώς επηρεάζουν την Ελλάδα. Τι συμβαίνει με τη μετοχή της ΔΕΗ και οι εκτιμήσεις της AXIA Research - Alpha Finance Research.