ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:43:08 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

H «Ελίν Verd» σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης έξυπνων ενεργειακών συστημάτων

Η «Ελίν Verd», θα διαχειριστεί «φωτοβολταϊκά συστήματα, μπαταρίες και φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων που αποσκοπούν στον τελικό μετασχηματισμό του ξενοδοχείου Μακρύαμμος στη Θάσο σε "πράσινο".

Συνεχίζονται οι προσπάθειες που καταβάλουν τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ώστε να επιτευχθεί ένα πιο βιώσιμο ενεργειακό σύστημα, επικεντρώνοντας στο μερίδιο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην κατανάλωση ενέργειας.

Το FLEXIGRID είναι ένα τετραετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο προσδοκά να αναπτύξει οικονομικά αποδοτικές λύσεις (έξυπνα ενεργειακά συστήματα) για την αντιμετώπιση των προκλήσεων για την αξιοπιστία, τη σταθερότητα και την ασφάλεια του εφοδιασμού που αναμένεται να αντιμετωπίσει το δίκτυο ηλεκτρισμού ως αποτέλεσμα του αυξανόμενου μεριδίου των μεταβλητών ΑΠΕ στο ενεργειακό σύστημα. Το FLEXIGRID απαρτίζεται από 16 εταίρους (δύο ερευνητικά κέντρα, δύο πανεπιστήμια, τρεις διαχειριστές ηλεκτρικών δικτύων και εννέα εταιρείες και συνδέσμους) και χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Έρευνα και την Καινοτομία «Ορίζοντα 2020» («HORIZON 2020»).

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του προγράμματος FLEXIGRID, η εταιρεία «Ελίν Verd», η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα τις πράσινης ενέργειας και των έξυπνων ενεργειακών συστημάτων (παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ κ.λπ.), σε συνεργασία με το ξενοδοχείο Μακρύαμμος στη Θάσο, θα διαχειριστεί «φωτοβολταϊκά συστήματα, μπαταρίες και φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων που αποσκοπούν στον τελικό μετασχηματισμό του ξενοδοχείου σε "πράσινο", στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος και της βέλτιστης χρήσης καθαρής ενέργειας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα, δε, με την ίδια ανακοίνωση «η "Ελίν Verd" κατέχει κομβικό ρόλο στο πρόγραμμα ως ηγέτης του πακέτου εργασίας των πιλοτικών του εφαρμογών του FLEXIGRID στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Κροατία».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στάσσης: Άνω των 9 δισ. οι επενδύσεις της ΔΕΗ την επόμενη πενταετία

Προγραμματίζεται η απόσυρση λιγνιτικών μονάδων ισχύος 3,4 γιγαβάτ ως το 2025 και η αύξηση του παραγωγικού δυναμικού των ΑΠΕ στα 7 γιγαβάτ το 2024 και 9 γιγαβάτ το 2026, από 3,4 γιγαβάτ που είναι σήμερα (μαζί με τα υδροηλεκτρικά).
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Απόκτηση αιολικού πάρκου ισχύος 5MW στο Καστρί Ευβοίας

Για τη λειτουργία του έργου με το νέο εξοπλισμό έχει εξασφαλισθεί 20ετής σύμβαση πώλησης της παραγόμενης ενέργειας με τιμή αναφοράς μέσω διαγωνισμού της ΡΑΕ. Εντός του β' εξαμήνου 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και να τεθεί σε λειτουργία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μ. Μανουσάκης: Η ενεργειακή μετάβαση απαιτεί σημαντικές υπερβάσεις

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις αποτελούν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της ενεργειακής μετάβασης και υπό αυτήν την έννοια «ο Διαχειριστής πρέπει να είναι ο enabler αυτής της προσπάθειας».