ΓΔ: 956.28 0.73% Τζίρος: 50.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Premia Properties

Από 19 Ιανουαρίου το ομόλογο της Premia, επενδύσεις 150 εκατ. το 2022

Μέχρι 100 εκατ. ευρώ αναμένεται να συγκεντρώσει με τη νέα έκδοση η εισηγμένη εταιρεία ακινήτων. Το πρώτο «χτύπημα» της εισηγμένης για το τρέχον έτος θα γίνει σε κέντρο logistics ή σε κτήριο κοινωνικού χαρακτήρα.

Στις 19, 20 και 21 Ιανουαρίου αναμένεται ότι θα «τρέξει» η διαδικασία για την κάλυψη του νέου ομολογιακού δανείου ύψους μέχρι 100 εκατ. ευρώ και με ελάχιστο ποσό τα 75 εκατ. ευρώ, στην έκδοση του οποίου προχωρά η Premia Properties όπως αναφέρουν στο Business Daily πηγές με γνώση της διαδικασίας.

Πρόκειται για ένα δάνειο με διάρκεια 5 ετών, ενώ η διάθεση των ομολογιών θα γίνει μέσω δημόσιας προσφοράς στο επενδυτικό κοινό. «Είναι βέβαιο ότι θα καλυφθεί πλήρως η έκδοση του ομολόγου», σημειώνουν στο Business Daily πηγές προσκείμενες στην εισηγμένη και συνεχίζουν λέγοντας: «Βασικοί ανάδοχοι και συντονιστές είναι η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank ενώ επιπλέον ως ανάδοχοι έχουν οριστεί η Optima Bank και η Euroxx».

Από το ποσό των 100 εκατ. ευρώ που θα αντλήσει, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων σχεδιάζει ένα ποσοστό της τάξεως του 30% με 40% να κατευθυνθεί για την αποπληρωμή προηγούμενων δανειακών υποχρεώσεων με στόχο να μειώσει το κόστος δανεισμού, ενώ το υπόλοιπο ποσό, μαζί με τα κεφάλαια που έχουν απομείνει από την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία έγινε το περασμένο καλοκαίρι, προορίζονται για τη χρηματοδότηση του φιλόδοξου επενδυτικού της προγράμματος. Μέσα στο 2022, αναμένεται να υλοποιήσει επενδύσεις οι οποίες θα ξεπεράσουν τα 150 εκατ. ευρώ, διευρύνοντας περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων που της ανήκουν.

Άνοιγμα σε «πράσινα» γραφεία

Έχοντας εδραιώσει την παρουσία της στον κλάδο των logistics, το ενδιαφέρον της εταιρείας αναμένεται να μετατοπιστεί και στις υπόλοιπες κατηγορίες ακινήτων στις οποίες σήμερα διαθέτει μικρότερη έκθεση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σταματήσει να επενδύει στο συγκεκριμένο κλάδο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily, το πρώτο «χτύπημα» της εισηγμένης σε ακίνητο για το 2022 θα γίνει είτε μέσα από την προσθήκη ενός κέντρου logistics, είτε ενός ακινήτου που εντάσσεται στην κατηγορία των κτηρίων κοινωνικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, ετοιμάζει άνοιγμα και σε χώρους γραφείων, έναν κλάδο στον οποίο δεν έχει μέχρι στιγμής παρουσία, αναζητώντας και επιλέγοντας, ωστόσο, μόνο αυτά που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, οι οποίες συμβαδίζουν με την πράσινη ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα. Η ραγδαία ανάπτυξη που έχει σημειώσει τα τελευταία δύο χρόνια η εταιρεία συνδέεται άμεσα με την είσοδο του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη. Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εισηγμένη να ξεκαθαρίζει ότι μέχρι στιγμής όλα τα σχέδια που έχει ανακοινώσει, όσο φιλόδοξα και αν ακούγονται, έχουν γίνει πράξη και ότι θα συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

business_daily_premia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύει 100 εκατ. σε ακίνητα η Premia, εξετάζει έκδοση ομολόγου

Φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα για το 2022 και διαπραγματεύσεις για δύο ακόμη ακίνητα μέσα στο τρέχον έτος. Εξετάζεται έκδοση ομολόγου στο ΧΑ στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ διαθέτει ρευστότητα 51 εκατ. ευρώ.