ΓΔ: 932.96 2.15% Τζίρος: 88.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ελληνικό Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συμφωνία με το Χρηματιστήριο Βουλγαρίας για διαπραγμάτευση παραγώγων

«H συμφωνία αποτελεί το πρώτο βήμα για την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο μερών», τόνισε ο επικεφαλής του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης.

O Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών και το Χρηματιστήριο Αξιών της Βουλγαρίας (Bulgarian Stock Exchange-BSE) υπέγραψαν συμφωνία-πλαίσιο με αντικείμενο την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση, εκκαθάριση και διακανονισμό παράγωγων προϊόντων με υποκείμενες αξίες που διαπραγματεύονται στο BSE και συγκεκριμένα Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης επί επιλεγμένων μετοχών καθώς και του βασικού δείκτη SOFIX.

Τα νέα προϊόντα θα διαπραγματεύονται στην Αγορά Παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών και η εκκαθάρισή τους θα πραγματοποιείται από την ATHEXClear . Η διαπραγμάτευση και ο διακανονισμός των συναλλαγών θα υλοποιείται σε ευρώ .

Ο Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων δύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, δήλωσε: «H συμφωνία αποτελεί το πρώτο βήμα για την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο μερών και της αμοιβαίας ωφέλειας των δύο Αγορών και των συμμετεχόντων σε αυτές».

«Τα Παράγωγα προϊόντα αποτελούν τον κρίκο που έλειπε από την επενδυτική αλυσίδα στη Βουλγάρικη Κεφαλαιαγορά. Δουλεύουμε εντατικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών για να θέσουμε σε παραγωγή τα νέα προϊόντα με βάση τον αρχικό προγραμματισμό για το 2ο τρίμηνο του 2022» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του BSE Manyu Moravenov.

Οι ομάδες των δύο Χρηματιστηρίων θα θέσουν σε εφαρμογή τους ερχόμενους μήνες την υλοποίηση του έργου συνεργασίας το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το σχεδιασμό των νέων προϊόντων, δράσεις προώθησης και ενημέρωσης, προσαρμογής υποδομών και δοκιμών συστημάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Trust: Προχωράει σε διανομή μερίσματος 0,48 ευρώ ανά μετοχή

Όπως αναφέρει η εταιρεία θα προσαυξηθεί με βάση τον αριθμό μετοχών σε κυκλοφορία αφαιρουμένων των ιδίων μετοχών που θα κατέχει η εταιρία στο πλαίσιο του προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών μέχρι την ημερομηνία αποκοπής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη παραμένει μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον μήνα που μόλις τελείωσε, ανήλθε σε 875,22 εκατ. ευρώ και την διατήρησε στην πρώτη θέση για τρίτο συνεχόμενο μήνα.