ΓΔ: 1705.61 0.00% Τζίρος: 136.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Την Τετάρτη 27/11 η αποκοπή του δικαιώματος για την αύξηση κεφαλαίου της Lamda

Δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση θα έχουν όσοι αποκτήσουν μετοχές της εταιρίας μέχρι και την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου. Από 2/12 έως 16/12 η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων.

Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η αποκοπή του δικαιώματος για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development, ύψους 650 εκατ. ευρώ, που γίνεται στο πλαίσιο της εκκίνησης της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό.

Η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων ορίστηκε από την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου έως και την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου ενώ οι παλαιοί μέτοχοι (δηλαδή όσοι θα έχουν στην κατοχή τους μετοχές την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου) θα μπορούν να απολτήσει 1,2169 νέες μετοχές για κάθε μια μετοχή που διαθέτουν στην τιμή των 6,7 ευρώ.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας:

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην Αύξηση ορίζεται η 27.11.2019 (η «Ημερομηνία Αποκοπής»). Από την Ημερομηνία Αποκοπής, οι υφιστάμενες μετοχές της Εταιρίας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην Αύξηση και η τιμή εκκίνησης των υφιστάμενων κοινών, ονοματικών, μετά ψήφου μετοχών της Εταιρίας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χ.Α., σε συνδυασμό με την υπ’ αριθ. 26 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., όπως ισχύει.

Δικαίωμα προτίμησης στην Αύξηση έχουν (i) όλοι οι μέτοχοι της Εταιρίας, οι οποίοι, κατ’ άρθρο 5.2 παρ.1 του Κανονισμού του Χ.Α., θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (το «Σ.Α.Τ.») την 28.11.2019 και εφόσον διατηρούν τα δικαιώματα αυτά κατά το χρόνο άσκησής τους και (ii) όσοι αποκτήσουν δικαιώματα προτίμησης κατά την περίοδο διαπραγμάτευσης των εν λόγω δικαιωμάτων στο Χ.Α. Τα ανωτέρω υπό (i) και (ii) αναφερόμενα πρόσωπα θα δικαιούνται να αποκτήσουν Νέες Μετοχές με αναλογία 1,216918965991410 Νέες Μετοχές για κάθε μία (1) παλαιά μετοχή.

Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 02.12.2019 έως και την 16.12.2019. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου άσκησής τους. Τα δικαιώματα προτίμησης είναι ελεύθερα μεταβιβάσιμα και θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. από την ημερομηνία έναρξης της περιόδου άσκησης, μέχρι τρεις (3) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη της περιόδου άσκησής τους, σύμφωνα με το άρθρο 5.3.1.2 περίπτωση (5) του Κανονισμού του Χ.Α. Τα δικαιώματα θα είναι πιστωμένα στους Λογαριασμούς της Μερίδας κάθε δικαιούχου στο Σ.Α.Τ., την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσής τους. Ως λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων.

Ιδιωτική Τοποθέτηση

Εφόσον μετά την εμπρόθεσμη άσκηση ή απόσβεση των δικαιωμάτων προτίμησης και των Δικαιωμάτων Προεγγραφής, εξακολουθούν να υπάρχουν Αδιάθετες Μετοχές, αυτές θα διατεθούν, σε κάθε περίπτωση σε τιμή που δεν θα είναι μικρότερη από την Τιμή Διάθεσης, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης η οποία θα περιλαμβάνει τόσο την εκδήλωση ενδιαφέροντος επενδυτών για Αδιάθετες Μετοχές προς το Διοικητικό Συμβούλιο, μέσω διαδικασίας που θα οργανωθεί από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε., ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και AXIA Ventures Group Ltd όσο και την εκδήλωση ενδιαφέροντος για Αδιάθετες Μετοχές από στελέχη της Εταιρίας ή/και θυγατρικών αυτής (εφεξής «τα Στελέχη») απευθείας προς το Διοικητικό Συμβούλιο (η «Ιδιωτική Τοποθέτηση»)

Μετά την ολοκλήρωση της ως άνω Αύξησης, και σε περίπτωση που αυτή καλυφθεί πλήρως, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας θα ανέλθει σε έως €53.021.014,50 διαιρούμενο σε έως 176.736.715 κοινές, ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας €0,30 η καθεμία. Τα συνολικά έσοδα της έκδοσης, σε περίπτωση πλήρους κάλυψης, θα ανέλθουν σε έως €650.000.098.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ellinikon,Lamda
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda: Επενδύσεις 500 εκατ. στο Ελληνικό το 2025, ανάρπαστες οι κατοικίες

Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις για τον Πύργο του Ελληνικού και τις υποδομές, αλλά δεν κάμπτεται η ζήτηση, με τις εισπράξεις της Lamda Development για το 2025 να εκτιμώνται σε τουλάχιστον 550 εκατ. ευρώ.
Lamda Development, Elliniko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Development: «Χρυσές» υπεραξίες από τα οικόπεδα στο Ελληνικό

Συνεχίζεται το ανοδικό σερί των εσόδων από πωλήσεις κατοικιών, ενώ η Lamda Development έχει αρχίσει να ξεκλειδώνει υπεραξίες από τις οικιστικές αναπτύξεις. Κέρδος 173 εκατ. από τρεις πωλήσεις οικοπέδων.
Cove Residence, Ελληνικό, Lamda Develpment
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα ύψη οι τιμές κατοικιών της Lamda, έρχονται νέες πωλήσεις οικοπέδων

Έως 17.000 ευρώ/τ.μ. οι τιμές πώλησης των κατοικιών στο Ελληνικό, μέση τιμή 7.500 - 7.800 ευρώ στη νέα γειτονιά Little Athens. Έσοδα 776 εκατ. μέχρι και τον Αύγουστο. Πρόοδος στα έργα, καθυστέρηση στο Riviera Tower.