ΓΔ: 858.6 0.87% Τζίρος: 35.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:08:45 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Motor Oil: Ενδιαφέρον από 15 εταιρείες για τον σταθμό LNG Διώρυγα Gas

Όπως τονίζεται ο συγκεκριμένος σταθμός θα αποτελέσει μία νέα πύλη εισαγωγής που θα εξυπηρετεί τους καταναλωτές φυσικού αερίου στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μη δεσμευτική φάση του Market Test για την εκδήλωση πρόθεσης δέσμευσης δυναμικότητας στον πλωτό τερματικό σταθμό (FSRU) υγροποιημένου φυσικού αερίου Διώρυγα Gas, του Ομίλου Motor Oil, στους Αγίους Θεοδώρους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Motor Oil, «εκδήλωση ενδιαφέροντος υπέβαλαν 15 ελληνικές και διεθνείς εταιρείες ενώ οι ποσότητες Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου που δεσμεύτηκαν για το σύνολο των προϊόντων που διατέθηκαν και για την πρώτη πενταετία λειτουργίας του FSRU, ήταν υπερδιπλάσιες των αρχικών εκτιμήσεων του Ομίλου, αποδεικνύοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη δυναμική της συγκεκριμένης επένδυσης».

Ο σταθμός θα αποτελέσει μία νέα πύλη εισαγωγής που θα εξυπηρετεί τους καταναλωτές φυσικού αερίου στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες. Η διαδικασία της πρώτης -μη δεσμευτικής- φάσης του Market Test διεξήχθη υπό την εποπτεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Το έργο προχωρά στην επόμενη, δεσμευτική, φάση μόλις αυτό εγκριθεί από τη ΡΑΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Gastrade πήρε άδεια από τη ΡΑΕ για έναν ακόμη FSRU στη Θράκη

«Η Αλεξανδρούπολη είναι ένας τόπος ανοιχτός που διψάει για πρόοδο και επενδύσεις και με τα έργα μας συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός πραγματικού περιφερειακού ενεργειακού κόμβου στην περιοχή, τόνισε ο διευθύνοντας σύμβουλος της Gastrade.