ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Flexopack

Νέα επένδυση από την ETPA Packaging στον τομέα της συσκευασίας

Η επένδυση εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο και αφορά τη δημιουργία μονάδας παραγωγής σωληναρίων τύπου Laminate και την επέκταση δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας στην Κομοτηνή.

Σε επενδυτικό ρυθμό κινείται η ETPA Packaging, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά αυτοκόλλητων ετικετών και συσκευασίας και η οποία βρέθηκε πριν μερικούς μήνες στο επίκεντρο της δημοσιότητας με την είσοδο του Elikonos 2 S.C.A. SICAR.

Το επόμενο βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας έρχεται με την υλοποίηση μιας νέας επένδυσης, η οποία αφορά στην δημιουργία μιας καινούργιας μονάδας παραγωγής σωληναρίων τύπου Laminate καθώς και στην επέκταση της δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις που διαθέτει στην Κομοτηνή της Θράκης.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη επένδυση πρόσφατα πήρε το πράσινο φως προκειμένου να υπαχθεί στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος για τη δημιουργία της μονάδας και την επέκταση της δυναμικότητας ανέρχεται στα 5,047 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη κίνηση θα επιτρέψει στην ETPA Packaging να ενισχύσει τη θέση της στην εγχώρια αγορά, ενδυναμώνοντας το χαρτοφυλάκιο των συνεργασιών της, οι οποίες αυτή την στιγμή περιλαμβάνουν μια σειρά από βιομηχανίες με δραστηριότητα στον κλάδο των τροφίμων, των ποτών, των απορρυπαντικών και των καλλυντικών.

Οι οικονομικές επιδόσεις

Σε ό,τι αφορά τώρα τις οικονομικές επιδόσεις της βορειοελλαδίτικης επιχείρησης, με βάση τις τελευταίες καταστάσεις, οι πωλήσεις της το 2020 έκλεισαν στα 15,3 εκατ. ευρώ έναντι 14,9 εκατ. ευρώ το 2019, καταγράφοντας άνοδο 3%. Σε επίπεδο καθαρού αποτελέσματος, η ETPA Packaging γύρισε σε ζημιές, οι οποίες διαμορφώθηκαν στις 195 χιλ. ευρώ ενώ το 2019 είχε εμφανίσει κέρδη 124 χιλ. ευρώ. Οι πωλήσεις αν και έκλεισαν με θετικό πρόσημο, ωστόσο εμφάνισαν ασθενική ανάπτυξη σε σχέση με το +10 που είχαν κλείσει το 2019 καθώς επηρεάστηκαν από τις ιδιαίτερες συνθήκες, που έφερε η πανδημία του κορονοϊού, δημιουργώντας εμπόδια που απέτρεψαν την επιχείρηση να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες της μονάδας και του επενδυτικού προγράμματος σε μηχανολογικό εξοπλισμό που είχε ολοκληρωθεί το 2018.

Επιπλέον, προκειμένου να ενισχύσει την ταμειακή της θέση, έλαβε δύο δάνεια, το ένα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και το άλλο 1 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Οκτώβριο, το επενδυτικό κεφάλαιο Elikonos 2 S.C.A. SICAR των Τάκη Σολωμού και Παντελή Παπαγεωργίου επένδυσε 5,5 εκατ. ευρώ στην ETPA Packaging, σηματοδοτώντας την έβδομη μέχρι τότε επένδυσή του.

Το δραστήριο fund έχει δείξει μια ιδιαίτερη αδυναμία στον εγχώριο κλάδο των τροφίμων, έχοντας επενδύσει στην Ροδούλα, την Μινέρβα Ελαιουργική, την Andromeda Seafood, την Μέγα Γύρος, την SelectFish και την Eurocaterung-Φρεσκούλης. Ωστόσο, στο επενδυτικό του στόχαστρο έχουν βρεθεί και άλλοι κλάδοι καθώς έχει αποκτήσει μειοψηφική συμμετοχή στην ComSys, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα πώλησης τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στην OJOO Limited, δραστηριοποιείται μέσω της ιστοσελίδας της www.soundsnap.com ως ψηφιακή βιβλιοθήκη ηχητικών εφέ.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η «άνοιξη» της ελληνικής βιομηχανίας εν μέσω παγκόσμιας αναταραχής

Οι επιδόσεις μεγάλων βιομηχανικών ομίλων όπως το Αλουμίνο της Ελλάδος, η Elvalhlcor, η Τιτάν και η Cenergy το πρώτο τρίμηνο του 2022 εξέπληξαν θετικά την αγορά. Ποια είναι τα δυνατά χαρτιά τους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί κατεβαίνουν στην οδό Πειραιώς οι ισχυροί κατασκευών και ακινήτων

Το νέο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, η «Πολιτεία Καινοτομίας» στο πρώην ακίνητο της ΧΡΩΠΕΙ και η ανάπλαση του ιστορικού εργοστασίου της Βιοχάλκο θα αλλάξουν το πρόσωπο της οδού Πειραιώς.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στήνει εργοστάσιο καλωδίων η Cenergy στις ΗΠΑ μαζί με την Orsted

Η συμφωνία με την Orsted για τη νέα μονάδα στις ΗΠΑ έρχεται να κεφαλαιοποιήσει τις δυνατότητες που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο όμιλος Βιοχάλκο, μέσω της Cenergy, στον τομέα των υποβρυχίων καλωδίων.
Next.e.GO, Electric Cars, ilektrika autokinita
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποιες περιοχές εξετάζει η Next e.GO για την επένδυση μονάδας ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Οι εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρείας, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, διερευνούν μεταξύ άλλων την Πάτρα, το Βόλο αλλά και την Θεσσαλονίκη. Η επένδυση προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ θα αδειοδοτηθεί με τη διαδικασία fast track.