ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Flexopack

Νέα επένδυση από την ETPA Packaging στον τομέα της συσκευασίας

Η επένδυση εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο και αφορά τη δημιουργία μονάδας παραγωγής σωληναρίων τύπου Laminate και την επέκταση δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας στην Κομοτηνή.

Σε επενδυτικό ρυθμό κινείται η ETPA Packaging, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά αυτοκόλλητων ετικετών και συσκευασίας και η οποία βρέθηκε πριν μερικούς μήνες στο επίκεντρο της δημοσιότητας με την είσοδο του Elikonos 2 S.C.A. SICAR.

Το επόμενο βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας έρχεται με την υλοποίηση μιας νέας επένδυσης, η οποία αφορά στην δημιουργία μιας καινούργιας μονάδας παραγωγής σωληναρίων τύπου Laminate καθώς και στην επέκταση της δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις που διαθέτει στην Κομοτηνή της Θράκης.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη επένδυση πρόσφατα πήρε το πράσινο φως προκειμένου να υπαχθεί στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος για τη δημιουργία της μονάδας και την επέκταση της δυναμικότητας ανέρχεται στα 5,047 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη κίνηση θα επιτρέψει στην ETPA Packaging να ενισχύσει τη θέση της στην εγχώρια αγορά, ενδυναμώνοντας το χαρτοφυλάκιο των συνεργασιών της, οι οποίες αυτή την στιγμή περιλαμβάνουν μια σειρά από βιομηχανίες με δραστηριότητα στον κλάδο των τροφίμων, των ποτών, των απορρυπαντικών και των καλλυντικών.

Οι οικονομικές επιδόσεις

Σε ό,τι αφορά τώρα τις οικονομικές επιδόσεις της βορειοελλαδίτικης επιχείρησης, με βάση τις τελευταίες καταστάσεις, οι πωλήσεις της το 2020 έκλεισαν στα 15,3 εκατ. ευρώ έναντι 14,9 εκατ. ευρώ το 2019, καταγράφοντας άνοδο 3%. Σε επίπεδο καθαρού αποτελέσματος, η ETPA Packaging γύρισε σε ζημιές, οι οποίες διαμορφώθηκαν στις 195 χιλ. ευρώ ενώ το 2019 είχε εμφανίσει κέρδη 124 χιλ. ευρώ. Οι πωλήσεις αν και έκλεισαν με θετικό πρόσημο, ωστόσο εμφάνισαν ασθενική ανάπτυξη σε σχέση με το +10 που είχαν κλείσει το 2019 καθώς επηρεάστηκαν από τις ιδιαίτερες συνθήκες, που έφερε η πανδημία του κορονοϊού, δημιουργώντας εμπόδια που απέτρεψαν την επιχείρηση να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες της μονάδας και του επενδυτικού προγράμματος σε μηχανολογικό εξοπλισμό που είχε ολοκληρωθεί το 2018.

Επιπλέον, προκειμένου να ενισχύσει την ταμειακή της θέση, έλαβε δύο δάνεια, το ένα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και το άλλο 1 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Οκτώβριο, το επενδυτικό κεφάλαιο Elikonos 2 S.C.A. SICAR των Τάκη Σολωμού και Παντελή Παπαγεωργίου επένδυσε 5,5 εκατ. ευρώ στην ETPA Packaging, σηματοδοτώντας την έβδομη μέχρι τότε επένδυσή του.

Το δραστήριο fund έχει δείξει μια ιδιαίτερη αδυναμία στον εγχώριο κλάδο των τροφίμων, έχοντας επενδύσει στην Ροδούλα, την Μινέρβα Ελαιουργική, την Andromeda Seafood, την Μέγα Γύρος, την SelectFish και την Eurocaterung-Φρεσκούλης. Ωστόσο, στο επενδυτικό του στόχαστρο έχουν βρεθεί και άλλοι κλάδοι καθώς έχει αποκτήσει μειοψηφική συμμετοχή στην ComSys, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα πώλησης τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στην OJOO Limited, δραστηριοποιείται μέσω της ιστοσελίδας της www.soundsnap.com ως ψηφιακή βιβλιοθήκη ηχητικών εφέ.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytherm: Επενδύσεις σε νέες γραμμές παραγωγής και logistics

Η εταιρεία υλοποιεί το επενδυτικό της σχέδιο ύψους 5 εκατ. ευρώ που θα εφαρμοστεί μέχρι το 2028 και στοχεύει στην πράσινη ανάπτυξη, ενώ θα δημιουργηθεί και εκπαιδευτικό κέντρο για την συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού.
Sunlight
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις στρατηγικές επενδύσεις εντάχθηκε σχέδιο 102,5 εκατ. της Sunlight

Η επένδυση αφορά στον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση υφιστάμενης εγκατάστασης για την αύξηση της συνολικής παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρείας και πρόκειται να δημιουργήσει 220 νέες θέσεις εργασίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Megaplast: Επενδύει 40 εκατ. ευρώ έως το 2026 για την ανάπτυξη της

Η εταιρεία παραγωγής εύκαμπτης συσκευασίας εγκαινίασε το νέο της εργοστάσιο στη Θήβα, και σκοπεύει να δημιουργήσει νέο κέντρο έρευνας και καινοτομίας στην Αθήνα και να επενδύσει στη μονάδα που διαθέτει στην Κρήτη.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Στηρίζει τη βιομηχανική επένδυση της Intertrade Hellas

Ο CEO της Τρ. Πειραιώς Χ. Μεγάλου τόνισε την σημασία εμβληματικών έργων στην χώρα και αναφέρθηκε στην στρατηγική απόφαση της Τράπεζας να στηρίζει τα βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια που ενισχύουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων
ElvalHalcor. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρεκόρ τζίρου από την Elvalhalcor κόντρα στις υψηλές τιμές ενέργειας

Κλειδί η ζήτηση για αλουμίνιο στη συσκευασία τροφίμων και σε προϊόντα ενεργειακής μετάβασης. Η εταιρεία πλήρωσε επιπλέον 30 εκατ. ευρώ για ενέργεια το α' εξάμηνο, έρχονται επιβαρύνσεις από τα αυξημένα επιτόκια.