ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ο κ. Θοδωρής Τζούρος, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής Τράπεζας Πειραιώς. Πηγή: Τράπεζα Πειραιώς

Τρ. Πειραιώς: Ο Θ. Τζούρος νέος επικεφαλής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής

Ο μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής και επικεφαλής του Corporate & Shipping Recovery στην Intrum Hellas, θα αναλάβει την θέση του Ανώτερου Γενικού Διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής, από τις 29 Μαρτίου.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με την Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής (Chief Corporate και Investment Banking). Την θέση της πρόκειται να αναλάβει ο ο Θοδωρής Τζούρος από τις 29 Μαρτίου 2022

Όπως αναφέρει η τράπεζα, ο κ. Θοδωρής Τζούρος, με περισσότερα από 15 χρόνια δυναμικής πορείας στον τραπεζικό χώρο, διαθέτει σημαντική εμπειρία στην επενδυτική τραπεζική, project finance και τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων χαρτοφυλακίων στις μεγαλύτερες συστημικές τράπεζες της χώρας. 

Από το 2013 -2019 ανήκε στο δυναμικό της Τράπεζας, ως Γενικός Διευθυντής και επικεφαλής του Corporate Recovery Unit. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή και επικεφαλής του Corporate & Shipping Recovery στην Intrum Hellas.  Είναι κάτοχος Bachelor of Science και Master of Science in Accounting & Finance από το London School of Economics & Political Science (LSE).

Για την κα Ελένη Βρεττού, η Τρ. Πειραιώς ανέφερε στην ανακοίνωσή της, πως από τον Απρίλιο του 2019 που προσελήφθη στην τράπεζα, στήριξε σημαντικά τη στρατηγική του ομίλου στη χρηματοδότηση μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων και έργων, επιβεβαιώνοντας και ενισχύοντας την ηγετική θέση της Τράπεζας Πειραιώς στις εταιρικές χρηματοδοτήσεις, τόσο στο σύνολο όσο και σε κρίσιμους  κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η Ναυτιλία, οι Υποδομές, ο Τουρισμός κλπ. 

Από τη θέση της, συνέβαλε στην εξυγίανση του ισολογισμού της τράπεζας, καθώς και στη διαμόρφωση και υλοποίηση της στρατηγικής της Πειραιώς στον τομέα του ESG, ενώ διεύρυνε σημαντικά τις παράπλευρες εργασίες τόσο στην επενδυτική όσο και τη συναλλακτική τραπεζική.  Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ευχαριστεί θερμά την Ελένη Βρεττού για τις υπηρεσίες της και τη συνεισφορά της και της εύχεται κάθε επιτυχία για το μέλλον στην επαγγελματική της ζωή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Κλειστά τα καταστήματα στις 21 Ιουνίου λόγω απεργίας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς σημειώνει πως η διοίκηση της τράπεζας χρειάζεται να αναθεωρήσει τη στάση της και να προσέλθει σε έναν ειλικρινή διάλογο που θα στηρίζεται στις θετικές προοπτικές της τράπεζας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα υπηρεσία για πληρωμή αγορών με δόσεις από την Τρ. Πειραιώς

Η υπηρεσία παρέχεται μέσω της winbank, επιτρέπει στους κατόχους πιστωτικών καρτών να πληρώνουν με δόσεις τις αγορές τους, ακόμη και στην περίπτωση που η επιχείρηση με την οποία πραγματοποιούν τη συναλλαγή, δεν δίνει τη δυνατότητα δόσεων. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει σταθερά τις επιχειρήσεις της Κρήτης

Στη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στελέχη της τράπεζας στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, συναντήθηκαν με εκπροσώπους επιχειρηματικών μονάδων από τους βασικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα υπηρεσία από την Τράπεζα Πειραιώς: Winbank Virtual Assistant

Η νέα εφαρμογή, προσφέρει στους πελάτες της έναν ψηφιακό βοηθό, που μπορεί να απαντά αυτοματοποιημένα σε απορίες σχετικά με τη χρήση των ψηφιακών καναλιών και τις συναλλαγές που μπορεί να πραγματοποιήσει ένας πελάτης σε αυτά.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα συλλογική σύμβαση διεκδικούν οι εργαζόμενοι της Τρ. Πειραιώς

Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων διεκδικούν αύξηση της εισφοράς που καταβάλλει η Τρ. Πειραιώς για το αποταμιευτικό πρόγραμμα και ενίσχυση των παροχών υγείας καθώς και θεσμοθέτηση επιδομάτων ανάλογα με την θέση ευθύνης και τις σπουδές.