ΓΔ: 1045.84 1.47% Τζίρος: 66.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Στάσσης-ΔΕΗ-ενέργεια
Φώτο: ΔΕΗ

Την πρώτη έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του ομίλου παρουσίασε η ΔΕΗ

Η πρώτη έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης του ομίλου ΔΕΗ παρουσιάζει δείκτες και μετρήσιμα στοιχεία για τις επιδόσεις των εταιρειών του Ομίλου, βάσει της σημαντικότητας των επιδράσεων που αυτά έχουν στην ευρύτερη οικονομία.

Η ΔΕΗ δημοσιοποίησε την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει συνταχθεί με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες του Global Reporting Initiative (GRI), καθιστώντας γνωστό το σύνολο του έργου της και των πρακτικών που ακολουθεί για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) που έχει θέσει ο ΟΗΕ.  

H Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του ομίλου, έλαβε για πρώτη φορά ανεξάρτητη εξωτερική διασφάλιση περιορισμένου εύρους (indented limited assurance), καλύπτοντας τις απαιτήσεις της «Βασικής» (Core) επιλογής του προτύπου Global Reporting Initiative (GRI), αναφορικά με 14 βασικούς δείκτες της ΔΕΗ και 7 βασικούς δείκτες, αντίστοιχα για τις θυγατρικές του ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Παράλληλα, στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020 παρουσιάζονται για πρώτη φορά:

  • τα αποτελέσματα του υπολογισμού των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο σύνολο των Scope 1, Scope 2 αλλά και αρκετών κατηγοριών του Scope 3 που εκλύονται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ και των θυγατρικών της (Λιγνιτική Μεγαλόπολης, Λιγνιτική Μελίτης), αλλά και των εκπομπών Scope 1 και 2 για τον ΔΕΔΔΗΕ, βάσει του διεθνούς αναγνωρισμένου προτύπου Greenhouse Gas Protocol (GHG Protocol).  Οι υπολογισμοί αυτοί αποτελούν μία πολύ σημαντική βάση ώστε να μπορέσει να μειώσει ο όμιλος περαιτέρω τις εκπομπές του στο μέλλον, μέσα από την υλοποίηση του επιχειρηματικού του σχεδίου για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας, συμβάλλοντας αποφασιστικά  στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την επίτευξη των δεσμεύσεων της χώρας μας, στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών και θεσμών που συμμετέχει για μηδενικούς ρύπους το 2050,
  • η Ανάλυση Ουσιαστικότητας (Materiality Analysis) των θεμάτων  Βιώσιμης Ανάπτυξης για τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες (για τη ΔΕΗ η Ανάλυση Ουσιαστικότητας διενεργείται για πέμπτη φορά). 12.086 συμμετέχοντες από όλες τις ομάδες ενδιαφερομένων μερών, αναγνώρισαν και ιεράρχησαν τα Θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης που τους ετέθησαν, παράλληλα με τις διοικήσεις των εταιρειών του ομίλου με σκοπό τη συμβολή στη διαμόρφωση των προτεραιοτήτων για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση, 
  • οι επιδόσεις βάσει του δείκτη ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών καθώς και η σταδιακή ανταπόκριση   της εταιρείας στις συστάσεις  του TCFD (Task Force on Climate-related Financial Disclosures) με τη διαμόρφωση σχετικών κλιματικών σεναρίων και πώς αυτά ενδέχεται να επηρεάζουν τη λειτουργία και την οικονομική επίδοση του ομίλου ΔΕΗ στο μέλλον,
  • η πρόοδος σε επιμέρους στόχους που είχαν τεθεί από τις Διευθύνσεις της ΔΕΗ για το 2020 και η παρουσίαση των επτά SDG’s (Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης) που συμβάλλουν περισσότερο με τις δράσεις και τις επιδόσεις οι Εταιρείες του Ομίλου, από το σύνολο των δεκαεπτά SDG’s που έχει θέσει ο ΟΗΕ.

Η έκθεση επίσης περιλαμβάνει ενημέρωση για τα σημαντικά στοιχεία του 2021, αλλά και στοιχεία από το νέο επικαιροποιημένο business plan 2022 -2026, ενώ παρουσιάζει και στόχους ESG που έχει θέσει η Εταιρεία για το μέλλον, τους οποίους θα διευρύνει και θα εξελίξει και σε επίπεδο ομίλου με μακροπρόθεσμη προοπτική και θα δημοσιευθούν στην επόμενη έκθεση. 

Ο Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ δήλωσε σχετικά: «Η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020 αποτελεί την πρώτη αποτύπωση των δράσεών μας για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση, σε επίπεδο Ομίλου. Τα στοιχεία που παρατίθενται επιβεβαιώνουν τις σημαντικές αποφάσεις που λαμβάνουμε για τον μετασχηματισμό του oμίλου ΔΕΗ, αποτελώντας παράλληλα την ‘πυξίδα’ για όσα πρέπει να γίνουν στο μέλλον. Είναι η απόδειξη για τη νέα στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης που διαμορφώνουμε και εξελίσσουμε με σκοπό την ενσωμάτωσή της σε όλες τις δομές, την κουλτούρα και την αλυσίδα παραγωγής αξίας του Ομίλου.  Σκοπός μας άλλωστε είναι να μπορούμε να διαμοιράζουμε ολοένα και μεγαλύτερη ωφέλεια, μετρήσιμη για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, τους πελάτες, τους εργαζομένους, τους μετόχους μας και την ευρύτερη ελληνική κοινωνία καθιστώντας τον όμιλο ΔΕΗ πρωτοπόρο για τον ενεργειακό κλάδο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Deddhe
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλλάζει η εταιρική ταυτότητα του ΔΕΔΔΗΕ με νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Η εταιρεία εισέρχεται σε νέα εποχή με επίκεντρο τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον εκσυγχρονισμό με ταυτόχρονη αναβάθμιση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και των παρεχόμενων υπηρεσιών του.
DEDDHE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Spear WTE Investments προτιμητέος επενδυτής για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί από τη Γ.Σ. των μετόχων που προγραμματίζεται για τις 19 Οκτωβρίου, η οποία αναμένεται να λάβει απόφαση και για την απόσχιση του Κλάδου του Δικτύου Διανομής της ΔΕΗ και την εισφορά του στη ΔΕΔΔΗΕ.
ΔΕΔΔΗΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην αυστραλιανή Macquarie το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, στα 2,1 δισ. η αποτίμηση

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε διάστημα οκτώ μηνών, ενώ πρόκειται για τη μεγαλύτερη, από πλευράς τιμήματος, ιδιωτικοποίηση που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Ξεπέρασε τις προσδοκίες το τίμημα.