ΓΔ: 779.68 -3.21% Τζίρος: 80.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
telecom
Πηγή: Shutterstock

Μπαίνει η Volton στην κινητή, έκλεισε η συμφωνία με την Vodafone

Ο νέος πάροχος που εμφανίζεται έπειτα από χρόνια στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών στοχεύει να παρέχει συνδυαστικά προγράμματα κινητής, σταθερής και ίντερνετ.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η ελληνική αγορά αποκτά τον πρώτο εικονικό πάροχο κινητής τηλεφωνίας (Mobile Virtual Network Operator – MVNO), της εταιρείας ενεργειακών υπηρεσιών Volton που ελέγχεται από τους εφοπλιστές Δημ. Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη.

Όπως ανακοινώθηκε ο όμιλος Volton και η Vodafone Ελλάδος έπειτα από διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία για τη δραστηριοποίηση της Volton στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας ως εικονικού παρόχου (Mobile Virtual Network Operator – MVNO), με τον ενεργειακό πάροχο να λειτουργεί ως ολοκληρωμένος πάροχος, με πλήρη έλεγχο των προϊόντων και των υπηρεσιών που θα προσφέρει στους πελάτες της.

Στο πλαίσιο αυτό, o ενεργειακός όμιλος πρόκειται να αναπτύξει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο με την παροχή καινοτόμων συνδυαστικών υπηρεσιών ενέργειας και τηλεπικοινωνιών (κινητή, σταθερή τηλεφωνία & internet συμπεριλαμβανομένου και του 5G) με ιδιαίτερα ανταγωνιστικά τιμολόγια. Στόχος είναι η εταιρεία να προσφέρει ακόμη περισσότερη οικονομία στο σύνολο των δαπανών των οικιακών και επαγγελματιών πελατών της, που αυτήν την στιγμή ξεπερνούν τους 200.000.

 Η Volton είχε ανακοινώσει από τις αρχές του 2021 πως θα επεκταθεί στις τηλεπικοινωνίες, αλλά χρειάστηκε για άλλη μια φορά η παρέμβαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καθώς δεν είχε καταφέρει να υπάρξει συμφωνία με κανέναν από τους τρεις παρόχους για συνεργασία. Η ίδια ιστορία είχε επαναληφθεί στο παρελθόν και με την Forthnet / Nova όταν επιχείρησε να πάρει άδεια MVNO. Και τότε είχε παρέμβει η ΕΕΤΤ και τότε είχε τελικά υπάρξει συμφωνία με την Vodafone Ελλάδος, όπως έγινε και στην περίπτωση της Volton.

Με την είσοδο της τελευταίας οι παίκτες στην αγορά κινητής τηλεφωνίας θα παραμείνουν τέσσερις και μετά τη συγχώνευση Nova – Wind.  Το ερώτημα βέβαια είναι πόσο επιθετικά μπορεί να κινηθεί ο νέος πάροχος, στις τηλεπικοινωνίες, ειδικά σε μια περίοδο που η κρίση στην ενέργεια με την εκτόξευση της χονδρεμπορικής τιμής, έχει περιορίσει τα περιθώρια ελιγμών.

Υπενθυμίζουμε πως στην κινητή τηλεφωνία οι ταχύτητες πρόσβασης στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με το μέσο όρο διεθνώς, πάλι με βάση τα στοιχεία της Ookla. Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας προσφέρουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο με μέση ταχύτητα 52,59 Mpbs όταν ο μέσος παγκόσμιος όρος βρίσκεται στα 29,06 Mbps. Μάλιστα η Ελλάδα είναι στην πρώτη 15αδα διεθνώς στο σχετικό πίνακα της Ookla. Τα ταχύτερα δίκτυα κινητής διαθέτουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), η Νότια Κορέα και η Κίνα. 

Οι τσουχτερές τιμές των δεδομένων κινητής στην Ελλάδα αποτελούν σημείο αντιπαράθεσης τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα τώρα που βρισκόμαστε στην εποχή που ανατέλλει η εποχή του 5G και εκτοξεύεται η χρήση δεδομένων (mobile data). Τόσο στοιχεία της Eurostat, όσο και έρευνες της φινλανδικής Rewheel κατατάσσουν την Ελλάδα ανάμεσα στις ακριβότερες χώρες στις τιμές των δεδομένων κινητής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενισχύει το περιεχόμενό της η Vodafone TV, έδωσε τα χέρια με το Disney+

Από τις 14 Ιουνίου οι συνδρομητές της Vodafone TV θα έχουν πρόσβαση στη streaming υπηρεσία Disney+, καθώς θα είναι διαθέσιμο σαν βασική υπηρεσία στα πακέτα που θα προσφέρονται. Τί φέρνει η νέα συνεργασία
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone: Έντονη παρουσία στα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου

Δυναμική παρουσία στα έργα που προκηρύσσονται με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας καταγράφει η Vodafone. Πρόσφατα το Vodafone Business ανέλαβε έργα για λογαριασμό των υπουργείων Ανάπτυξης και Εξωτερικών. Ποια έργα διεκδικεί ακόμα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone: Αύξηση των εσόδων κατά 3% με «άλμα» στη χρήση data

Ιστορικές επιδόσεις στη χρήση data, αυξημένα έσοδα από υπηρεσίες, αλλά και βελτιωμένη πελατειακή βάση με τους ευρυζωνικούς πελάτες να φτάνουν κοντά στο 1 εκατ., κατέγραψε η Vodafone στην Ελλάδα στο εννεάμηνο του οικονομικού έτους του ομίλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone: Επενδύσεις 600 εκατ. την επόμενη πενταετία σε 5G και οπτική ίνα

Η εταιρία έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του έτους με εξαιρετικά θετικές οικονομικές επιδόσεις, με τον κύκλο εργασιών να σημειώνει +4%, αυξητική τάση στην πελατειακή βάση και εκθετική αύξηση στη χρήση data.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone: Αύξηση τζίρου 4% στο εξάμηνο με ιστορική επίδοση στα data

«Έκρηξη» στη χρήση data, αυξημένο τζίρο και έσοδα από υπηρεσίες, χάρη στα έσοδα του τουρισμού, αλλά και βελτιωμένη πελατειακή βάση κατέγραψε η Vodafone στην Ελλάδα στο πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους του ομίλου.