ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:39:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
Πηγή: ΑΠΕ

Χρ. Μεγάλου: Η Τρ. Πειραιώς στηρίζει τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της Τρ. Πειραιώς θα πρέπει να υπάρξει «διασπορά του ασφαλιστικού κινδύνου και στους τρείς πυλώνες του συστήματος ασφάλισης».

Τη στήριξη της Τράπεζας Πειραιώς στον θεσμό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου στο 3ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης που διοργανώνει η Ελληνική Ενωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μεγάλου «στην Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζουμε τον θεσμό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης ως έναν αξιόπιστο και σύγχρονο θεσμό, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα μιας σημαντικής παροχής στους εργαζομένους και παράλληλα αποτελεί σταθερό και αξιόπιστο μηχανισμό αποτελεσματικής,  μακροχρόνιας αποταμίευσης και ασφαλιστικής κάλυψης.

Και το υποστηρίζουμε όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη. Όπως γνωρίζετε, είμαστε η πρώτη Τράπεζα που ίδρυσε Επαγγελματικό Ταμείο.
Στην Τράπεζα Πειραιώς υλοποιούμε ένα μεγάλο πρόγραμμα μετασχηματισμού, μέσω του οποίου έχουμε ενισχύσει τα κεφάλαιά μας, έχουμε μειώσει δραστικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και η Τράπεζα είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει στη δυναμική πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, που έχει ήδη ξεκινήσει. 

Τα σημαντικά επιτεύγματα της Τράπεζας το 2021 απελευθερώνουν την αναπτυξιακή μας δυναμική και την εμπορική μας ισχύ, ενώ διατηρούμε ισχυρή ρευστότητα, με ενίσχυση της καταθετικής μας βάσης και διατήρηση ικανοποιητικής σχέσης δανείων προς καταθέσεις. 

Στην Τράπεζα Πειραιώς δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην επαγγελματική διαχείριση των κεφαλαίων των πελατών μας και η στρατηγική αυτή έχει αποδώσει καρπούς. Τα κεφάλαια πελατών υπό διαχείριση ενισχύθηκαν κατά €1 δισ. το 2021, στα €3,4 δισ., καταγράφοντας αύξηση 20% το χρόνο από το 2018. Το μερίδιό μας στην αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων, διαμορφώνεται πλέον στο 18% και στοχεύουμε ακόμα υψηλότερα τα επόμενα έτη». 

Αναφερόμενος στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα υπογράμμισε ότι αποτελεί θέμα δημόσιας συζήτησης εδώ και 30 χρόνια, προσθέτοντας ότι «πολυάριθμες νομοθετικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν, με κύριο στόχο να αποκαταστήσουν τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του συστήματος. H προσπάθεια αυτή φαίνεται να αποδίδει. Παρά τις δυσμενείς δημογραφικές εξελίξεις, οι μεταρρυθμίσεις που επιτεύχθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια οδήγησαν στη μεγαλύτερη προβλεπόμενη, μεταξύ κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωση, μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης για την περίοδο 2019-2070. Για να λειτουργήσει αρμονικά ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με διανεμητικό χαρακτήρα είναι καίριο να εξασφαλισθεί η διασπορά του ασφαλιστικού κινδύνου και στους τρείς πυλώνες του συστήματος.  

Στην κατεύθυνση αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ίδρυση του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Κ.Α.) ενισχύει το ρόλο του δεύτερου πυλώνα ασφάλισης.  Πέραν όμως των ενεργειών του Δημοσίου, η συμβολή και των άλλων κοινωνικών  συμμετεχόντων του ασφαλιστικού συστήματος, είναι το ίδιο κρίσιμη στην ενδυνάμωση του ασφαλιστικού μας συστήματος».

Για τις κινήσεις της Τράπεζας Πειραιώς στον συγκεκριμένο τομέα σημείωσε «Στην Τράπεζα Πειραιώς, προχωρήσαμε ήδη στην ίδρυση του δικού μας Ταμείου, το οποίο είναι σε λειτουργία από τον Νοέμβριο του 2020, με την πεποίθηση ότι έτσι ενδυναμώνουμε τους δεσμούς με τους εργαζόμενους, συμβάλλουμε στη βελτίωση των μελλοντικών τους εισοδημάτων, και το σημαντικότερο όλων, προάγουμε και ενισχύουμε την αποταμιευτική και επενδυτική συνείδηση.

Η αποδοχή του Ταμείου από τους εργαζόμενους στον Όμιλο Πειραιώς ήταν καθολική και είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, τα μέλη έφθασαν  9.000. Έχοντας πλέον άμεση εμπειρία από την λειτουργία του Ταμείου μας, μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ήμασταν πρωτοπόροι και σε αυτόν τον τομέα και με χαρά βλέπουμε την ανάπτυξη του θεσμού και την ίδρυση νέων ταμείων από μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Κλειστά τα καταστήματα στις 21 Ιουνίου λόγω απεργίας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς σημειώνει πως η διοίκηση της τράπεζας χρειάζεται να αναθεωρήσει τη στάση της και να προσέλθει σε έναν ειλικρινή διάλογο που θα στηρίζεται στις θετικές προοπτικές της τράπεζας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα υπηρεσία για πληρωμή αγορών με δόσεις από την Τρ. Πειραιώς

Η υπηρεσία παρέχεται μέσω της winbank, επιτρέπει στους κατόχους πιστωτικών καρτών να πληρώνουν με δόσεις τις αγορές τους, ακόμη και στην περίπτωση που η επιχείρηση με την οποία πραγματοποιούν τη συναλλαγή, δεν δίνει τη δυνατότητα δόσεων. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει σταθερά τις επιχειρήσεις της Κρήτης

Στη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στελέχη της τράπεζας στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, συναντήθηκαν με εκπροσώπους επιχειρηματικών μονάδων από τους βασικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα υπηρεσία από την Τράπεζα Πειραιώς: Winbank Virtual Assistant

Η νέα εφαρμογή, προσφέρει στους πελάτες της έναν ψηφιακό βοηθό, που μπορεί να απαντά αυτοματοποιημένα σε απορίες σχετικά με τη χρήση των ψηφιακών καναλιών και τις συναλλαγές που μπορεί να πραγματοποιήσει ένας πελάτης σε αυτά.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα συλλογική σύμβαση διεκδικούν οι εργαζόμενοι της Τρ. Πειραιώς

Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων διεκδικούν αύξηση της εισφοράς που καταβάλλει η Τρ. Πειραιώς για το αποταμιευτικό πρόγραμμα και ενίσχυση των παροχών υγείας καθώς και θεσμοθέτηση επιδομάτων ανάλογα με την θέση ευθύνης και τις σπουδές.