ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αισιοδοξία Ντ. Κόουπ για τις αναπτυξιακές προοπτικές του ΟΠΑΠ

Στα αποτελέσματα του εννεαμήνου αλλά και τις εκτιμήσεις του για τις προοπτικές και τις δυνατότητες του ΟΠΑΠ αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ντάμιαν Κόουπ, μιλώντας σε αναλυτές.

Την αισιοδοξία του για τις προοπτικές και τις δυνατότητες ανάπτυξης του ΟΠΑΠ υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ντάμιαν Κόουπ, μιλώντας σε αναλυτές, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του εννεάμηνου. 

«Κατά το τρίτο τρίμηνο, παρατηρήθηκαν παρόμοιες τάσεις με αυτές του πρώτου εξαμήνου του 2019, με ισχυρά αποτελέσματα στα αριθμολαχεία, δυναμικές επιδόσεις στην δραστηριότητα των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) και συνεχή βελτίωση των επιδόσεων του αθλητικού στοιχηματισμού», σχολίασε ο κύριος Κοουπ.

Συγκεκριμένα για το εννεάμηνο του 2019, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) διαμορφώθηκαν στα 1,173 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Επιπλέον, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 22,8%, φτάνοντας στα 300,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 33,6% σχέση με το εννεάμηνο του 2018, φτάνοντας στα 140,6 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τη διανομή του έκτακτου μερίσματος η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου τριμήνου 2020, επισημάνθηκε ότι αυτό θα ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στα καθαρά κέρδη της χρήσης του 2019. «Λίγες εβδομάδες πριν το 2020, το έτος κορύφωσης για την υλοποίηση του Οράματος 2020, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επιτύχουμε του στόχους μας για το σύνολο του 2019, χάριν στη σκληρή δουλειά της Ομάδας του ΟΠΑΠ, τις επενδύσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουμε πραγματοποιήσει».

Το δίκτυο καταστημάτων ΟΠΑΠ αναπτύσσεται δυναμικά

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων ΟΠΑΠ εμφανίσθηκε ο κύριος Κόουπ. Όπως σημείωσε τα νέα καταστήματα είναι μεγαλύτερα, σημαντικά αναβαθμισμένα και ελκυστικά για τους πελάτες. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των καταστημάτων θα συνεχιστεί το 2020, με στόχο τα καταστήματα ΟΠΑΠ να καθιερωθούν ως τοπικοί προορισμοί διασκέδασης.

Σε αναπτυξιακή τροχιά τα VLTs - Ολοκλήρωση του έργου στα τέλη του 2019

Όπως τόνισε ο κύριος Κόουπ, η πλήρης ανάπτυξη του δικτύου των VLTs θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Η δραστηριότητα των παιγνομηχανημάτων συνέχισε την αναπτυξιακή της πορεία και στο τρίτο τρίμηνο του 2019. Σύμφωνα με τον κύριο Κόουπ, οι θετικές τάσεις αναμένεται να συνεχιστούν και κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Ξανά θετικές επιδόσεις στον αθλητικό στοιχηματισμό και τις online δραστηριότητες

Η δραστηριότητα αθλητικού στοιχηματισμού σημείωσε ξανά θετικές επιδόσεις, λόγω της απόδοσης των προϊόντων στοιχηματισμού κατά τη διάρκεια αγώνων (live) και των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs). Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ αναβαθμίζει περαιτέρω τα προϊόντα αθλητικού στοιχηματισμού με νέες δυνατότητες, όπως η δυνατότητα cash-out μέσω της εφαρμογής Opapp.

Όσον αφορά στη διαδικτυακή αγορά, ο κύριος Κόουπ αναφέρθηκε στις προοπτικές και τη σταθερή πρόοδο που σημειώνουν οι δραστηριότητες του ΟΠΑΠ και στην αύξηση της πελατειακής του βάσης. Επίσης τόνισε ότι η επένδυση του ΟΠΑΠ στη Stoiximan αποδίδει ήδη.

Ανοδικά κινούνται και οι υπηρεσίες Tora, ιδιαίτερα στον τομέα που αφορά την πληρωμή λογαριασμών και οφειλών του Δημοσίου. Σύμφωνα με τον κύριο Κόουπ, εμφανίζεται αύξηση των σχετικών συναλλαγών κάθε μήνα, τάση που αναμένεται να κορυφωθεί εντός του Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Ολοκληρώθηκε η διάθεση αντληθέντων κεφαλαίων από το ομόλογο

Το υπόλοιπο προς χρήσης ύψους 50 εκατ. στις 31.12.2020 και 37,4 εκατ. στις 30.06.2021 ήταν επενδεδυμένο σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις χαμηλού κινδύνου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ενημερωτικό δελτίο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Υπερδιπλάσια καθαρά κέρδη 9μήνου με αύξηση των εσόδων κατά 15,7%

Οι δραστηριότητες του ΟΠΑΠ στη λιανική παρουσίασαν ανθεκτικότητα, ενώ αναπτύχθηκαν οι online δραστηριότητες, τόνισε στους αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος, Jan Karas. Πρωτοβουλίες για αναβάθμιση της εμπειρίας του πελάτη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Άνω του 1 δισ. τα έσοδα του 9μηνου, αύξηση 97,3% στα καθαρά κέρδη

Τα καθαρά κέρδη το εννεάμηνο 2021 διαμορφώθηκαν στα 178,2 εκατ., υψηλότερα κατά 97,3% σε επαναλαμβανόμενη βάση ως αποτέλεσμα της αυξημένης λειτουργικής κερδοφορίας και του μειωμένου φορολογικού συντελεστή.