ΓΔ: 2104.74 0.67% Τζίρος: 178.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
ΕΤΕ
Φωτό: Shutterstock

Η πρώτη χρηματοδότηση από την Εθνική με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

Πρόκειται για μακροπρόθεσμο δάνειο με 4,85 εκατ. ευρώ από πόρους του ΤΑΑ και 2,91 εκατ. ευρώ από κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Ε.

Την πρώτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ενέκρινε η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και της εξειδικευμένης δράσης της τράπεζας «ΕΘΝΙΚΗ 2.0» για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει τη χορήγηση μακροπρόθεσμου δανείου 4,85 εκατ. ευρώ από πόρους του ΤΑΑ και 2,91 εκατ. ευρώ από κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Ε., με στόχο την αύξηση της παραγωγικής της ικανότητας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, με σκοπό τη μετάβαση στο νέο πλαίσιο πράσινης οικονομίας και προστασίας του περιβάλλοντος και των εργαζομένων. Η επένδυση εντάσσεται στον πυλώνα της Πράσινης Μετάβασης του ΤΑΑ, όπως επιβεβαιώθηκε από τον Ανεξάρτητο Αξιολογητή του ΤΑΑ.

Στο επενδυτικό σχέδιο που θα χρηματοδοτηθεί από το ΤΑΑ και την Εθνική Τράπεζα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε δράσεις κυκλικής οικονομίας, ενεργειακής εξοικονόμησης και πράσινης ενέργειας. Ενδεικτικές δράσεις περιλαμβάνουν την δημιουργία υπόγειου (πράσινου) Μεταλλείου μηδενικών εκπομπών CO2 με χρήση ηλεκτροκίνητων μηχανήματων έργου, τη συστηματική αξιοποίηση παλαιών σωρών αποθεμάτων λευκολίθου και παραπροϊόντων διεργασίας, την αντικατάσταση ορυκτών καυσίμων με υπολείμματα γεωργικής καλλιέργειας (βιομάζα), τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, την αντικατάσταση πετρελαιοκίνητων οχημάτων με ηλεκτρικά νέας γενιάς, καθώς και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων 1 MW στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Χαλκιδική με σκοπό το συμψηφισμό της ηλεκτρικής ενέργειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εθνική Τράπεζα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

NBG Pay tom: Δωρεάν μέσω του προγράμματος Ψηφιακές Συναλλαγές Ελλάδα 2.0

Η λύση NBG Pay tom διατίθεται πλέον δωρεάν μέσω του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές – Β’ Φάση», προσφέροντας στους επαγγελματίες ένα ολοκληρωμένο Soft POS με πλήρη διασύνδεση τιμολόγησης.
Κατάστημα Πειραιώς τράπεζας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πειραιώς: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής έναντι 600 εκατ.

Η Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενισχύοντας τη δραστηριότητά της σε ασφαλιστικές και επενδυτικές υπηρεσίες και διαμορφώνοντας νέο εύρος προϊόντων για 1,8 εκατ. πελάτες.