ΓΔ: 822.25 -0.10% Τζίρος: 2.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:50:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Intrum, Georgakopoulos
Πηγή: Intrum

Γεωργακόπουλος: Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας για τις «κόκκινες» επιχειρήσεις

Η Intrum Hellas έχει σε εξέλιξη διαδικασία πώλησης χαρτοφυλακίου 75 ξενοδοχεία μεσαίου μεγέθους, τα οποία έχουν ανάγκη βελτίωσης των υποδομών και επενδύσεων.

Zήτημα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας προκύπτει για πολύ μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων που βρίσκονται σήμερα «στο κόκκινο» και έχουν τις προοπτικές μέσω μιας λειτουργικής αναδιάρθρωσης να επανέλθουν δυναμικά στην παραγωγική διαδικασία, διατηρώντας αλλά και αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας.

O Γιώργος Γεωργακόπουλος, Managing Director της Intrum Hellas αναφέρθηκε στο πλαίσιο του Delphi Forum, στις κινήσεις που απαιτούνται, και τη συνδρομή που χρειάζονται, οι επιχειρήσεις αυτές. Nέα κεφάλαια, επενδύσεις σε υποδομές, τεχνογνωσία, συνέργειες, οικονομίες κλίμακος είναι μέρος της ουσιαστικής αναδιάρθρωσης που απαιτείται καθώς η απλή αναδιάρθρωση χρέους δεν είναι αρκετή.

«Η δική μας πολιτική είναι να προχωρούμε σε αναδιαρθρώσεις χρέους, αφήνοντας στις επιχειρήσεις το αναγκαίο κεφάλαιο κίνησης. Διαπιστώνουμε όμως ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια που διαχειριζόμαστε, έχουν  ανάγκη συνολικής λύσης. Χρειάζονται λειτουργική αναδιάρθρωση, μέσα από νέες επενδύσεις, έχουν ανάγκη για ενίσχυση σε τεχνογνωσία και υποδομές, πρόσβαση στις αγορές, σύγχρονο μάνατζμεντ και εν τέλει βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Στην κατεύθυνση αυτή, λαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την στήριξή τους ώστε να ενταχθούν σε προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ ενώ προχωρούμε σε βάθος ανάλυση κλάδων της οικονομίας».

Η Intrum Hellas έχει σε εξέλιξη διαδικασία πώλησης χαρτοφυλακίου 75 ξενοδοχεία μεσαίου μεγέθους, τα οποία έχουν ανάγκη βελτίωσης των υποδομών και επενδύσεων. Το ενδιαφέρον που υπάρχει από funds αλλά και hotel operators αναδεικνύει τη σημασία που έχει η ανάλυση των αναγκών των επιχειρήσεων και η ανάδειξη των προβλημάτων με κύριο στόχο την επανεκκίνηση της δραστηριότητας με την προσφορά πλέον ανταγωνιστικότερου προϊόντος.

«Κλάδοι όπως ο ξενοδοχειακός ή ο κλάδος τροφίμων, τα logistics για παράδειγμα, έχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης αλλά έχουν παράλληλα, ανάγκη αποτελεσματικής αναδιάρθρωσης, ανάπτυξης συνεργειών, συνένωσης δυνάμεων, προκειμένου να αξιοποιήσουν το θετικό μακροοικονομικό περιβάλλον, να γίνουν ανταγωνιστικοί και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Αξιοποιούμε την τεχνογνωσία του Ομίλου μας, όπως και όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να υπάρχει αυτή η δεύτερη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις που είναι κρίσιμη για την οικονομία και την απασχόληση», σημείωσε ο κ. Γεωργακόπουλος και εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν οι εξαγορές εταιρειών από νέους επενδυτές, Έλληνες και ξένους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrum: Σε SMER, Λασκαρίδη, Brown πέρασαν τα δάνεια 72 ξενοδοχείων

Πρόκειται για την πρώτη πώληση κλαδικού χαρτοφυλακίου στη δευτερογενή αγορά στην Ελλάδα. Πέραν της οικονομικής προσφοράς κριτήριο αποτέλεσε και η εκπεφρασμένη βούληση για σημαντικές επενδύσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε Καραμούζη, Λασκαρίδη και Ισραηλινούς τα «κόκκινα» δάνεια 63 ξενοδοχείων

Ολοκληρώθηκε από την Intrum η διαδικασία επιλογής προτιμητέου επενδυτή για την τιτλοποίηση Tethys, που συγκεντρώνει δάνεια μονάδων του ξενοδοχειακού κλάδου ονομαστικής αξίας 260 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrum: Η άνοδος του πληθωρισμού εμποδίζει τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν

Οι ελληνικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις φοβούνται την άνοδο του πληθωρισμού και θεωρούν ότι δεν έχουν τα απαραίτητα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις που προκύπτουν από αυτόν.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μ. Βέργη: Οι επιχειρήσεις χρειάζονται χρηματοδότηση για ρευστότητα και επενδύσεις

Η γενική διευθύντρια μίλησε για τις δυνατότητες που δίνονται στις επιχειρήσεις αναφορικά με τη χρηματοδότησή τους και υπογράμμισε ότι η Intrum μεριμνά ώστε οι βιώσιμες επιχειρήσεις να έχουν επόμενη ημέρα και να είναι ανταγωνιστικές.