ΓΔ: 787.63 1.08% Τζίρος: 23.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:49:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Koutentakis, Trapeza Peiraios
Ο κ. Βασίλης Κουτεντάκης, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Chief Retail Banking της Τράπεζας Πειραιώς. Πηγές: Delphi Economic Forum, ΑΠΕ

Β. Κουτεντάκης: Μεταλλάσσεται ο ρόλος του φυσικού καταστήματος των τραπεζών

Σύμφωνα με τον Chief Retail Banking της Τράπεζας Πειραιώς, οι τράπεζες επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, ενώ παράλληλα το fintech αποτελεί σημαντικό ανταγωνιστή αλλά όχι αντίπαλο.

To φυσικό κατάστημα δεν θα πάψει να έχει σημασία για τις τράπεζες, με το ρόλο του όμως να μεταβάλλεται όλο και περισσότερο προς την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, τόνισε ο κ. Βασίλης Κουτεντάκης, ανώτερος γενικός διευθυντής, Chief Retail Banking της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο συζήτησης στο Delphi Forum, υπογραμμίζοντας ότι η ψηφιοποίηση ανοίγει ένα ευρύτατο πεδίο, το οποίο οι τράπεζες αξιοποιούν.

«Στην Τράπεζα Πειραιώς δημιουργούμε μια νέα ψηφιακή καινοτόμο τράπεζα σε συνεργασία με την κορυφαία στον κλάδο της εταιρεία Νatech, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα τα προιόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε», είπε o κ. Κουτεντάκης. Η στρατηγικού χαρακτήρα κοινοπραξία της Τράπεζας Πειραιώς με την εταιρεία Natech έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη μιας ανεξάρτητης καινοτόμου ψηφιακής τράπεζας προς πελάτες στην Ελλάδα και την υπόλοιπη ευρωπαϊκή αγορά για την παροχή χρηματοοικονομικών και τραπεζικών υπηρεσιών.
 
Oπως τόνισε ο κ. Κουτεντάκης, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των τραπεζών είχε ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν αλλά επιταχύνθηκε με την πανδημία που άλλαξε δραστικά τον τρόπο λειτουργίας, από τα καταστήματα ως την επιτάχυνση των ψηφιακών εφαρμογών. Οι τράπεζες χρειάστηκε άμεσα να προσαρμόσουν το μοντέλο τους, σε όλο το εύρος, από τη λειτουργία των σημείων διεπαφής με τους πελάτες (πχ καταστήματα ή call centers), όσο και των διαδικασιών με τις οποίες γρήγορα και ευέλικτα προσέφεραν την αρωγή που χρειαζόταν η οικονομία. Εύλογα τα μοντέλα αυτά διατηρήθηκαν και τα βελτιώνουμε, τα ηλεκτρονικά μέσα αξιοποιήθηκαν πλήρως, αναβαθμίστηκαν μάλιστα σε μεγάλο βαθμό  - και βέβαια είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για τη λειτουργία τους στο μέλλον, επισήμανε. 
 
Aναφορικά με τον ανταγωνισμό με τα fintech, o κ. Κουτεντάκης σημείωσε ότι δεν είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους αλλά το είδος των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν. «Εχουν θετικό αποτύπωμα για τους καταναλωτές και την οικονομία αλλά και για τις ίδιες τις τράπεζες καθώς μας προτρέπουν να γινόμαστε γρηγορότεροι και πιο φιλικοί στη σχέση μας με τους πελάτες, προσθέτοντας στα παραδοσιακά δυνατά μας σημεία της εμπιστοσύνης, του μεγέθους και της πλήρους παλέτας προϊόντων και υπηρεσιών», τόνισε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρεις συνθετικές τιτλοποιήσεις από Πειραιώς με κεφαλαιακό όφελος 0,50%

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Τρ. Πειραιώς με τις συναλλαγές αυτές θα μειωθεί το σταθμισμένο έναντι κινδύνων ενεργητικό της κατά περίπου 1,1 δισ. ευρώ. Στα 2,7 δισ. ευρώ η λογιστική αξία των δανειακών χαρτοφυλακίων.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Κλειστά τα καταστήματα στις 21 Ιουνίου λόγω απεργίας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς σημειώνει πως η διοίκηση της τράπεζας χρειάζεται να αναθεωρήσει τη στάση της και να προσέλθει σε έναν ειλικρινή διάλογο που θα στηρίζεται στις θετικές προοπτικές της τράπεζας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα υπηρεσία για πληρωμή αγορών με δόσεις από την Τρ. Πειραιώς

Η υπηρεσία παρέχεται μέσω της winbank, επιτρέπει στους κατόχους πιστωτικών καρτών να πληρώνουν με δόσεις τις αγορές τους, ακόμη και στην περίπτωση που η επιχείρηση με την οποία πραγματοποιούν τη συναλλαγή, δεν δίνει τη δυνατότητα δόσεων. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει σταθερά τις επιχειρήσεις της Κρήτης

Στη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στελέχη της τράπεζας στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, συναντήθηκαν με εκπροσώπους επιχειρηματικών μονάδων από τους βασικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας.