ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:25:52 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΔΕΗ

ΔΕΗ: Δεν αφορά παλιά συμβόλαια η αύξηση 34% στα σταθερά τιμολόγια

Αναπροσαρμόζεται η τιμή κιλοβατώρας στα προγράμματα myHomeOnline και myHomeEnter, καθώς και οι νυκτερινές χρεώσεις. Οι αυξήσεις αφορούν μόνο σε νέα συμβόλαια, διευκρινίζει η ΔΕΗ.

Νέους τιμοκαταλόγους με αυξημένες χρεώσεις κιλοβατώρας για όσους επιλέξουν τώρα κάποιο από τα σταθερά τιμολόγια διαθέτει πλέον η ΔΕΗ, που με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει πάντως ότι οι ανατιμήσεις δεν αφορούν τους 500.000 πελάτες της, που έχουν ενεργά συμβόλαια και «κλείδωσαν» σταθερά τιμολόγια με τα προϊόντα ΔΕΗ myHome Online, ΔΕΗ myHome Enter και ΔΕΗ myHome Enter+.

Οι νέοι τιμοκατάλογοι των συγκεκριμένων προϊόντων αφορούν όσους τα επιλέξουν από τις 11.04.2022 και η τιμή που θα «κλειδώσουν» θα παραμείνει σταθερή μέχρι το τέλος της σύμβασης. Κατά συνέπεια, κανένας πελάτης της ΔΕΗ που έχει ήδη επιλέξει τα προϊόντα σταθερού τιμολογίου δεν έχει δει, ούτε θα δει αύξηση στον λογαριασμό του σε όλη τη διάρκεια της σύμβασης.

«Παράλληλα, η ΔΕΗ υπενθυμίζει ότι με τις πολιτικές εκπτώσεων που εφαρμόζει, σε συνδυασμό με τις επιδοτήσεις της Πολιτείας, έχει απορροφήσει το 75% των επιβαρύνσεων του κόστους ενέργειας για το 76% των πελατών της με κυμαινόμενα τιμολόγια και το 50% των επιβαρύνσεων για τους υπόλοιπους πελάτες της, που δεν καλύπτονται από την κρατική επιδότηση», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Σε ό,τι αφορά στις αυξήσεις των χρεώσεων, η τιμή της κιλοβατώρας στο myHomeOnline αυξάνεται από 0,17 σε 0,229 ευρώ, δηλαδή κατά 34,7%, και για νυχτερινό μετρητή από 0,13 σε 0,176 ευρώ. Αντίστοιχα, στο myHomeEnter η αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας φθάνει από τα 0,18 σε 0,245 ευρώ και για το νυχτερινό τιμολόγιο από  0,13 σε 0,18 ευρώ.

Πρόκειται για τη 2η αύξηση της τιμής στα σταθερά τιμολόγια της ΔΕΗ που είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής από τους εναλλακτικούς παρόχους, δημιουργώντας προβληματισμό και στη ΡΑΕ, καθώς έδιναν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να «κλειδώσουν» για δύο έτη τιμή 0,105 ευρώ/kWh στις ημερήσιες χρεώσεις, που είναι έξω από κάθε όριο... αντοχής των υπολοίπων προμηθευτών, καθετοποιημένων και μη, οι οποίοι έχουν πολύ υψηλότερο κόστος από τη ΔΕΗ και προσφέρουν, αντίστοιχα, πολύ υψηλότερες χρεώσεις για τις συμβάσεις σταθερής χρέωσης. 

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ εφαρμόζει από τις 3 Δεκεμβρίου 2021 διαφορετική τιμολογιακή πολιτική για το πρόγραμμα myHome Enter, μέσω του οποίου προσφέρει σταθερή τιμολόγηση για ένα 12μηνο. Οι βασικές διαφορές ήταν δύο: το «κλείδωμα» σταθερής τιμής μειώνεται από δύο σε ένα χρόνο, ενώ η τιμή χρέωσης της κιλοβατώρας είναι θεαματικά αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη στο σταθερό τιμολόγιο, η οποία είχε αποτελέσει μεγάλο δέλεαρ για πολλούς καταναλωτές, οδηγώντας αρκετούς να εγκαταλείψουν συνδέσεις με ρήτρα αναπροσαρμογής σε άλλες εταιρείες για να στραφούν προς τη ΔΕΗ. Ειδικότερα, η τιμή ισχύει για όσους ενεργοποιήσουν το myHome Enter και διαμορφώνεται σε 0,18 ευρώ ανά κιλοβατώρα για τις χρεώσεις ημέρας, αυξημένη κατά περισσότερο από 70%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έξυπνοι μετρητές: Σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο - τομή για την αγορά ενέργειας

H Διοίκηση του ομίλου ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ κατάφεραν να επανεκκινήσουν το φιλόδοξο project που θα οδηγήσει στην αντικατάσταση όλων των υφιστάμενων μετρητών με έξυπνους σταδιακά, με ορίζοντα περάτωσης το 2030.
DEI-Katasthma-marousi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ηλεκτρονική υπηρεσία από ΔΕΗ για συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας

Η ΔΕΗ επαναπροσδιορίζει τον ρόλο της από πάροχο και παραγωγό ενέργειας σε ένα σύμβουλο ενέργειας όπου μέσα από την πλατφόρμα θα παρέχονται στους καταναλωτές ολοκληρωμένες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αντέχει στις πιέσεις της κρίσης η ΔΕΗ, ορατός ο στόχος για τα κέρδη

Κατά 25% μειώθηκαν τα λειτουργικά κέρδη α' τριμήνου λόγω αυξημένου ενεργειακού κόστους και ρήτρας αναπροσαρμογής. Γ. Στάσσης: Θα επιτευχθεί ο στόχος για σταθεροποίηση των EBITDA στα επίπεδα του 2021.