ΓΔ: 791.42 -0.88% Τζίρος: 65.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Safe Bulkers: Σε αγορά πλοίων προχώρησε με τα κεφάλαια από το ομολογιακό

Η εταιρεία προέβη σε διάθεση αντληθέντων κεφαλαίων συνολικού ύψους €29,72 εκατ. για την ολοκλήρωσης της αγοράς του πλοίου Troodos Air με την καταβολή του υπολειπόμενου τιμήματος.

Σε αγορές πλοίων με τα κεφάλαια που άντλησε από την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου προχώρησε η εταιρεία Safe Bulkers. 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, γνωστοποιείται ότι σε συνέχεια της έκδοσης Κοινού Ομολογιακού Δανείου ποσού €100.000.000 διάρκειας πέντε ετών, διαιρούμενου σε 100.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη, η «SAFE BULKERS PARTICIPATIONS PLC» (η «Εταιρεία»), με την εγγύηση της εταιρείας με την επωνυμία «SAFE BULKERS INC.» (η «Εγγυήτρια») και της από 18.2.2022 ανακοίνωσης της Εταιρείας, η Εταιρεία την 11.4.2022 προέβη σε διάθεση αντληθέντων κεφαλαίων συνολικού ύψους €29,72 εκατ. για την ολοκλήρωσης της αγοράς του πλοίου Troodos Air με την καταβολή του υπολειπόμενου τιμήματος, κατόπιν αφαίρεσης της καταβληθείσας προκαταβολής σύμφωνα με την από 18.2.2022 ανακοίνωση της Εταιρείας.

Ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της αγοράς του πλοίου Troodos Air, η Εταιρεία κατέβαλε σε Ευρώ το υπολειπόμενο ποσό ύψους €29,72 εκατ. δυνάμει του Μνημονίου

Συμφωνίας μεταξύ της εξ ολοκλήρου (100%) Θυγατρικής της Εταιρείας «Kastrolem Shipping Corporation» και της εξ ολοκλήρου (100%) Θυγατρικής της Εγγυήτριας «Shikokuexi Shipping Inc.». Το ως άνω ποσό διατέθηκε μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής Εταιρείας «Kastrolem Shipping Corporation» που απέκτησε το πλοίο Troodos Air.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που διατυπώνονται στο σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τις από 17.02.2022 και 11.4.2022 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, γνωστοποιείται ότι τα αντληθέντα κεφάλαια ποσού ύψους εκατό εκατομμυρίων ευρώ (€100.000.000), μείον ποσό ύψους €2.500.000 περίπου το οποίο αφορά δαπάνες έκδοσης, διατέθηκαν μέχρι την 12.04.2022 ως ακολούθως:

Τα αντληθέντα κεφάλαια διατέθηκαν σύμφωνα με τα ανωτέρω σε Ευρώ, δεδομένου ότι είναι κατατεθειμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Εταιρείας σε Ευρώ και θα παραμείνουν κατατεθειμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Εταιρείας σε Ευρώ ή σε δολάρια Η.Π.Α., κατ’ επιλογή της Εταιρείας, έως την πλήρη διάθεσή τους σύμφωνα με τον όρο 2.3 του Προγράμματος Ομολογιακού Δανείου.

Η Εταιρεία θα συνεχίσει να ενημερώνει τη Διοίκηση του Χ.Α. και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με τη χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων έως την πλήρη και οριστική διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων. Η ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για τη διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας του Χ.Α., της Εταιρείας και του Ημερήσιου Δελτίου Τιμών του Χ.Α.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστρέφει στα μεγάλα δεξαμενόπλοια ο όμιλος Λάτση με 4 νέα πλοία

Οι προδιαγραφές των δεξαμενοπλοίων συμμορφώνονται με τους πλέον αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς και διαθέτουν συστήματα τελευταίας τεχνολογίας ενώ έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης της λειτουργίας των συστημάτων τους εξ αποστάσεως.
Attica Group-Aero-Highspeed
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Group: Συμφωνία με πιστωτές και μετόχους της ΑΝΕΚ για τη συγχώνευση

Η συμφωνία έχει στόχο τη συγχώνευση με απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Εταιρία με σχέση ανταλλαγής μία κοινή ή προνομιούχο μετοχή της ΑΝΕΚ προς 0,1217 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της ATTICA.