ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ακίνητα, Real Estete
Πηγή: Dimand S.A.

Dimand: Αίτηση για το Χρηματιστήριο με χαρτοφυλάκιο μεγάλων project

Η εταιρεία ακινήτων διαθέτει χαρτοφυλάκιο υπογεγραμμένων έργων ύψους 1 δισ. ευρώ. Ανάμεσά τους, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, ο Πύργος του Πειραιά και η ανακαίνιση του ιστορικού κτηρίου της Παπαστράτος.

Αίτηση για εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει υποβάλει μέσα στον Απρίλιο η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand, με επικεφαλής τον Δημήτρη Ανδριόπουλο. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη καθώς η Dimand αποτελεί μια από τις πιο δραστήριες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων και πολύ σύνθετων κατασκευαστικών projects στη χώρα μας. 

Διαθέτει εκτενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) όσο και με τον HIG Fund, ενώ έχει είτε σε εξέλιξη, είτε υπογεγραμμένα project η αξία των οποίων ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. Η αίτηση κατατέθηκε μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Απριλίου και σύντομα αναμένονται οι εγκρίσεις από τη διοίκηση του Xρηματιστηρίου και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η Dimand ιδρύθηκε το 2008. Την τελευταία δεκαετία η Dimand έχει κάνει άλματα, συμμετέχοντας σε μερικά από τα πλέον φιλόδοξα έργα στην Αττική, όπως η κατασκευή του νέου εμβληματικού γηπέδου της ΑΕΚ, η ανακαίνιση του ιστορικού κτηρίου της Παπαστράτος στον Πειραιά, ο Πύργος του Πειραιά σε συνεργασία με την Prodea Investments και πολλά άλλα. Παράλληλα, έχει συνάψει πολύ σημαντικές στρατηγικές συνεργασίες με άλλες μεγάλες εταιρείες του κλάδου, όπως Prodea Investments ΑΕΕΑΠ, Grivalia Properties, ΑVAX, Premia κ.ά. για την υλοποίηση έργων και σύνθετων projects. 

Ο Πύργος του Πειραιά είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο έργο το οποίο όταν παραδοθεί το 2023 θα αποτελεί ένα από τα πλέον «πράσινα» κτήρια της χώρας, ενώ η ίδια εταιρεία είχε το project της μετατροπής των παλαιών εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στον Πειραιά σε «πράσινα» κτήρια γραφείων και άλλων χώρων διεθνών προδιαγραφών, σε συνεργασία με τη Grivalia Properties και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). 

Επίσης η εταιρεία προ λίγων μηνών απέκτησε το ιστορικό Μινιόν στην Πατησίων με τίμημα που ξεπέρασε τα 25 εκατ. ευρώ στο σχετικό διαγωνισμό. Το ιστορικό αυτό κτίριο είναι 16.000 τετραγωνικών μέτρων και καταλαμβάνει το οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Πατησίων, Σατωβριάνδου, Βερανζέρου και Δώρου στην «καρδιά» της Αθήνας. 

Η εταιρεία έχει αναλάβει επίσης την ανάπλαση του πρώην ακινήτου της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας (Softex)  στον Βοτανικό, μιας έκτασης 50 στρεμμάτων, το οποίο απέκτησε το 2021, προχωρά στη δημιουργία νέου συγκροτήματος γραφείων με την ονομασία Importex στη Λ. Συγγρού, ενώ διαθέτει η ισχυρή παρουσία στα βόρεια προάστια και κυρίως στο Μαρούσι, όπου κατασκευάζει τα νέα γραφεία της Kaizen (Kaizen Campus) δίπλα στο The Mall Athens

Επίσης η Dimand αναμόρφωσε το ιστορικό κτήριο «Μωρέας» στην παραλία της Πάτρας, που ήταν  αναξιοποίητο για πάνω από τρεις δεκαετίες, μέχρι να μετατραπεί το 2019 στο πρώτο ξενοδοχείο «Moxy» στην Ελλάδα (σ.σ.: ένα από τα πιο μοντέρνα brands του ομίλου της Marriott), ιδιοκτησίας πλέον της Prodea Investments ΑΕΕΑΠ

Επίσης, εμβληματικό για τις εργασίες που διεκπεραιώνει η Dimand είναι η αναμόρφωση του Σαρόγλειου Μεγάρου στην πλατεία Ομονοίας (Σταδίου 65), όπου υπό την αιγίδα της Marriott International, λειτουργεί ήδη από τις 29 Μαρτίου 2022 το πρώτο Moxy Hotel στην Αθήνα. Η Dimand έχει ενοικιάσει για 25 χρόνια το Σαρόγλειο Μέγαρο, ενώ η μετατροπή του κτηρίου σε 4στερο ξενοδοχείο έγινε σε συνεργασία με την Prodea Investments.

Η αίτηση της Dimand έρχεται σε ένα ιδιαίτερα νευραλγικό και κρίσιμο timing για το ελληνικό χρηματιστήριο, που μετά την αλλαγή ηγεσίας αναζητά μια νέα πολιτική φυγής προς τα εμπρός, με ξεμπλοκάρισμα δημόσιων εγγραφών και τον εμπλουτισμό της αγοράς με νέες επιχειρήσεις από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Ακίνητη περιουσία και real estate, τουρισμός, τρόφιμα, τεχνολογία, φαρμακοβιομηχανία, αγροδιατροφή είναι στην αιχμή του ενδιαφέροντος, από πλευράς διοίκησης του Χ.Α. για εισαγωγή μετοχών στην ελληνική αγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Development: Η κυριαρχία στα εμπορικά κέντρα και ο στόχος μεγάλου IPO

Με την εξαγορά του εκπτωτικού χωριού Mc Arthur Glenn στα Σπάτα η εταιρία ενισχύει αποφασιστικά το χαρτοφυλάκιο εμπορικών κέντρων. Το 2023 αναμένεται η εισαγωγή στο ΧΑ της θυγατρικής της Lamda Malls.
Cocomat-Hotel-Santorini
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μπλε Κέδρος: Το προφίλ της εταιρείας ακινήτων που περνά την πύλη του ΧΑ

«Πράσινο» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για δημόσια εγγραφή με σκοπό την άντληση 16,7 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία δίνει έμφαση στα ξενοδοχειακά ακίνητα και η εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου της είναι 100,8 εκατ. ευρώ.