ΓΔ: 2608.44 -0.59% Τζίρος: 320.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ηλεκτρικό ρεύμα

Λογισμικό ολιστικής διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας από ελληνική εταιρεία

Το πλεονέκτημα των ψηφιακών ενεργειακών συστημάτων ολιστικής διαχείρισης σε πραγματικό χρόνο είναι, η προσαρμογή της παραγωγής ανάλογα με την κατανάλωση, την ενεργειακή επάρκεια και τη χωρητικότητα του δικτύου.

Τη διάθεση του πρώτου παγκοσμίως λογισμικού το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια ολιστική λύση στη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε η ελληνική εταιρία MAS SA.

Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Λεωνίδας Ζαΐμης, η μετάβαση από τις μεμονωμένες εικονικές εγκαταστάσεις ηλεκτροπαραγωγής (VPP) σε ψηφιακά ενεργειακά οικοσυστήματα (digital energy ecosystems) είναι προϋπόθεση για τη διαχείριση των σύνθετων ενεργειακών συστημάτων του μέλλοντος.

Αξιοποίηση στη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το λογισμικό ACROSS της MAS SA, όπως αναφέρθηκε και στο Φόρουμ των Δελφών, προσφέρει μια ολιστική διαχείριση, σε ζωντανό χρόνο, όλων των δραστηριοτήτων της ενεργειακής αλυσίδας, από τη λειτουργία μονάδων παραγωγής, τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και τη χονδρική αγορά έως και την τελική κατανάλωσή της, παρέχοντας εξειδικευμένες λειτουργίες για την ενεργειακή παρακολούθηση της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και την αγορά εξισορρόπησης ενέργειας.

Το κύριο πλεονέκτημα

Το πλεονέκτημα των ψηφιακών ενεργειακών συστημάτων ολιστικής διαχείρισης σε πραγματικό χρόνο είναι, η προσαρμογή της παραγωγής ανάλογα με την κατανάλωση, την ενεργειακή επάρκεια και τη χωρητικότητα του δικτύου. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται η βέλτιστη αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και η συμμόρφωση με τις αυξανόμενες οικολογικές και αποδοτικότερες οικονομικά απαιτήσεις. Επιπλέον, εξισορροπείται σε πραγματικό χρόνο η συνολική ενεργειακή δυναμική ενός συμπλέγματος, το οποίο συμπεριλαμβάνει και την αξιοποίηση της αποθηκευμένης ενέργειας των καταναλωτών σε ηλεκτρικά οχήματα, συσσωρευτές σπιτιών κλπ.

Η MAS SA εξειδικεύεται εδώ και πάνω από 45 χρόνια στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εγκατάσταση καθετοποιημένων λύσεων ελέγχου και διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Προειδοποίηση ΔΟΑΕ για τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια

Ο ΔΟΑΕ προειδοποιεί για αυξημένες διακοπές ρεύματος στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια, που ελέγχεται από Ρώσους. Έχουν σημειωθεί 24 απώλειες εξωτερικής τροφοδοσίας από το 2022, οι μισές τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΣ: Ο κ. Μητσοτάκης επαναφέρει παλιές ανεκπλήρωτες υποσχέσεις

Η ΕΛΑΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι προεκλογικά εξαγγέλλει εκ νέου μέτρα για τη βιομηχανία, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει απολογισμό της Εθνικής Στρατηγικής του 2022 και η χώρα παραμένει πίσω σε παραγωγικότητα και επενδύσεις.
ξηρασία και λειψυδρία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Εκτροπή Δούναβη για παράταση λειτουργίας Τσερναβόντα

Οι ρουμανικές αρχές προσπαθούν να κατευθύνουν τα νερά του Δούναβη προς τον μόνο εν λειτουργία αντιδραστήρα στην Τσερναβόντα, βυθίζοντας φορτηγίδες με βράχους, λόγω της ξηρασίας που απείλησε ήδη τη λειτουργία του άλλου αντιδραστήρα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυτιληναίος: Σημαντικό βήμα το α' εξάμηνο, χαμηλή ζήτηση για γάλλιο στην Ευρώπη

Σημαντικά χαμηλότερο το ενδιαφέρον για γάλλιο από την ευρωπαϊκή αγορά σε σχέση με Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Γιατί είπε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Metlen στους αναλυτές ότι φοβάται για το ενδεχόμενο οι Ευρωπαίοι καταναλωτές να μείνουν τελικά εντελώς εκτός αυτής της αγοράς.