ΓΔ: 796.88 2.27% Τζίρος: 52.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:05:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ο Άρειος Πάγος δεν δικαιώνει την Κέκροψ για τα 300 στρέμματα στο Παλαιό Ψυχικό

Δεκτή εν μέρει ως βάσιμη η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου για την κυριότητα 292 στρεμμάτων στην περιοχή Λατομεία του Παλαιού Ψυχικού.

Επί 30 χρόνια η εταιρεία Κέκροψ διεκδικούσε από το δημόσιο έκταση περίπου 300 στρεμμάτων στο Παλαιό Ψυχικό (περιοχή Λατομείου). Ωστόσο, το αναιρετικό τμήμα του Αρείου Πάγου με την τελευταία απόφασή του δεν δικαιώνει την εισηγμένη εταιρεία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές: «Η εταιρεία με την επωνυμία "ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑΙ & ΛΑΤΟΜΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε.", εφεξής η Εταιρεία, σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεών της, αναφορικά με την διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή "Λατομείου"), γνωστοποιεί ότι, δημοσιεύθηκε σήμερα το διατακτικό της υπ' αριθ. 747/2022 απόφασης του Αρείου Πάγου, με την οποία γίνεται εν μέρει δεκτή ως βάσιμη η αγωγή του Ελληνικού δημοσίου και προκύπτει ότι από την επίδικη έκταση συνολικής επιφάνειας 292 στρ. το Ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζεται κύριος της εκτός σχεδίου πόλεως έκτασης, επιφανείας 242,25 στρ».

Όπως επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση η εταιρεία, «μόλις λάβει αντίγραφο της απόφασης θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό λεπτομερώς για το σκεπτικό της ανωτέρω απόφασης και για τις περαιτέρω ενέργειές της».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΚΕΚΡΟΨ: Σχεδιάζει να καταθέσει προσφυγή κατά του Δημοσίου για αποζημίωση

Η εταιρεία θεωρεί πως η απόφαση του Αρείου Πάγου για την εκτός σχεδίου έκταση στα παλιά λατομεία Ψυχικού ήταν υπέρμετρα άδικη αλλά θα την σεβαστεί και είναι αποφασισμένη να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα κατά του Δημοσίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κέκροψ: Μη αναμενόμενη εξέλιξη η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως η απόφαση βρίσκεται σε αντίθεση με παλαιότερες αποφάσεις των δικαστηρίων και σημειώνει πως ο Άρειος Πάγος με απόφαση του, είχε ήδη αναγνωρίσει την εν λόγω καταχρηστική συμπεριφορά του Ελληνικού Δημοσίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κέκροψ: Εν μέρει δεκτή έγινε η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου

Η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου έγινε εν μέρει δεκτή ως βάσιμη και αναγνωρίζεται το Δημόσιο κύριος της εκτός σχεδίου πόλεως έκταση 242,24 στρ. από την διεκδικούμενη έκταση συνολικής επιφάνειας 292 στρ..
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εισαγωγή μετοχών της Μπλε Κέδρος στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μike Eυμορφίδης απευθύνοντας ευχαριστίες στον ανάδοχο της έκδοσης για την ουσιαστική συμβολή του.