ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΕΚΡΟΨ: Σχεδιάζει να καταθέσει προσφυγή κατά του Δημοσίου για αποζημίωση

Η εταιρεία θεωρεί πως η απόφαση του Αρείου Πάγου για την εκτός σχεδίου έκταση στα παλιά λατομεία Ψυχικού ήταν υπέρμετρα άδικη αλλά θα την σεβαστεί και είναι αποφασισμένη να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα κατά του Δημοσίου.

«Υπέρμετρα άδικη» θεωρεί η ΚΕΚΡΟΨ την απόφαση του Αρείου Πάγου για την εκτός σχεδίου έκταση επιφανείας 242,25 στρεμμάτων στα παλιά Λατομεία Ψυχικού, η οποία περνάει στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, και ανακοινώνει πως πρόκειται να συνεχίσει να ασκεί όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να αποζημιωθεί για την απώλεια της έκτασης.

Η εταιρεία πως η απόφαση βρίσκεται σε αντίθεση με παλαιότερες αποφάσεις των δικαστηρίων ενώ σημειώνει πως και ο ίδιος ο Άρειος Πάγος με απόφαση του είχε ήδη αναγνωρίσει την εν λόγω καταχρηστική συμπεριφορά του Ελληνικού Δημοσίου. Τώρα η εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενώ θα ασκήσει και αγωγή αποζημίωσης στα πολιτικά δικαστήρια.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία:

Η ΚΕΚΡΟΨ σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεών της, γνωστοποιεί ότι μετά από ενδελεχή εξέταση των αποφάσεων του Αρείου Πάγου για την εκτός σχεδίου έκταση επιφανείας 242,25 στρεμμάτων, η οποία περνάει στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, θεωρεί σεβαστή την απόφαση αλλά υπέρμετρα άδικη και σε αντίθεση με παλαιότερη νομολογία των Δικαστηρίων μας τόσο σε σχέση με την εκτίμηση της βλάβης που υφίσταται η Εταιρεία όσο και με τις προϋποθέσεις καταχρηστικής ασκήσεως του δικαιώματος του Δημοσίου.

Η εταιρεία είναι αναγκασμένη να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα κατά του Ελληνικού Δημοσίου προκειμένου να αποζημιωθεί για την απώλεια της εκτός σχεδίου έκταση. Ειδικότερα:

  • θα εξετάσει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,
  • θα ασκήσει αγωγή αποζημίωσης στα πολιτικά Δικαστήρια.

Προσδοκία της εταιρείας είναι η εύλογη αποζημίωση για την ζημία που υφίσταται από την ανωτέρω απόφαση του Αρείου Πάγου, όπως προκύπτει από την μελέτη διεθνούς ελεγκτικού οίκου που προσκομίσθηκε στον Αρειο Πάγο για την τεκμηρίωση της ζημίας από την καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος του Ελληνικού Δημοσίου.

Για τα εντός σχεδίου ακίνητα που περνούν στην ιδιοκτησία της ΚΕΚΡΟΨ, η Εταιρεία θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αξιοποίηση τους. Η εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τις περαιτέρω ενέργειές της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΚΕΚΡΟΨ: Με ζημιές έκλεισε το εννεάμηνο παρά το «άλμα» 179% του τζίρου

Ζημιές που ξεπέρασαν τις 370 χιλ. ευρώ κατέγραψε η Κέκροψ στο εννεάμηνο, αν και ο κύκλος εργασιών της εκτοξεύτηκε στα 9,5 εκατ. ευρώ μετά το τέλος της υποχρεωτικής μείωσης των μισθωμάτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κέκροψ: Μη αναμενόμενη εξέλιξη η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως η απόφαση βρίσκεται σε αντίθεση με παλαιότερες αποφάσεις των δικαστηρίων και σημειώνει πως ο Άρειος Πάγος με απόφαση του, είχε ήδη αναγνωρίσει την εν λόγω καταχρηστική συμπεριφορά του Ελληνικού Δημοσίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τελειώνει το δικαστικό σίριαλ 32 ετών με ακίνητο της Κέκροψ στο Ψυχικό

Την απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένει πλέον η εισηγμένη, μετά τη δικαίωσή της από το Εφετείο, για να προχωρήσει στην αξιοποίηση 300 στρεμμάτων στην περιοχή «Λατομείο». Δίκη στο ΣτΕ και για 16 καταστήματα στο Ψυχικό.