ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΕΚΡΟΨ: Αξιοποιούνται 49 στρέμματα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου

Στην ανακοίνωση της η ΚΕΚΡΟΨ αναφέρει πως θα εκτιμήσει τις περαιτέρω νομικές ενέργειες της και θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό άμεσα για οτιδήποτε νεότερο.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις εκτιμώμενες επιπτώσεις από την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου για την έκταση των 300 περίπου στρεμμάτων στα παλιά Λατομεία Ψυχικού προχώρησε η ΚΕΚΡΟΨ έπειτα από επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέροντας πως η απώλεια της έκτασης περιορίζει την υλοποίηση του σχεδιασμού της εταιρείας που αφορούσε την ανάπτυξη επένδυσης στην εν λόγω περιοχή.

Η ΚΕΚΡΟΨ στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως αφού λάβει γνώση του κειμένου της απόφασης θα εκτιμήσει τις περαιτέρω νομικές ενέργειες της και θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό άμεσα για οτιδήποτε νεότερο.

Όπως αναφέρει η εισηγμένη

Σε συνέχεια της υπ. αρ. πρωτ. 1078/05.05.2022 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, σχετικά με τις εκτιμώμενες επιπτώσεις από την έκδοση της απόφασης 747/2022 του Αρείου Πάγου στην δραστηριότητα, στην περιουσιακή και οικονομική κατάσταση της εταιρείας ΚΕΚΡΟΨ και την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας κρίνεται απαραίτητη για την ορθή και πλήρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Η απόφαση 747/2022 του Αρείου Πάγου σύμφωνα με το διατακτικό που έχει λάβει γνώση η εταιρεία ΚΕΚΡΟΨ (εφεξής η "Εταιρεία") αναγνωρίζει το Ελληνικό Δημόσιο ως κύριο της εκτός σχεδίου έκτασης επιφανείας 242,25 στρ. ενώ για την εντός σχεδίου έκταση επιφανείας 49,75 στρ. απορρίπτει την αγωγή διεκδίκησης του Ελληνικού Δημοσίου.

Η εταιρεία αφού λάβει το πλήρες κείμενο της απόφασης θα εκτιμήσει τις περαιτέρω νομικές ενέργειες της.

Σχετικά με τις εκτιμώμενες επιπτώσεις στην περιουσιακή και οικονομική κατάσταση της εταιρείας από την απόφαση 747/2022 του Αρείου Πάγου, η εταιρεία εκτιμά ότι η απόφαση 747/2022 δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία να αναγνωρίσει στις επόμενες Οικονομικές Καταστάσεις τα κατωτέρω εντός σχεδίου ακίνητα τα οποία είχαν αποαναγνωριστεί σε προηγούμενες χρήσεις:

  • Οικόπεδο που βρίσκεται στην οδό Νεφέλης 6 (7.094 τ.μ.),
  • Οικόπεδο που βρίσκεται στην Περσέως 11 - 19 (5.829 τ.μ.)

Από τις συγκεκριμένες ενέργειες αναμένεται να προκύψει υπεραξία η οποία θα προσδιορισθεί κατά την περίοδο αναγνώρισης σύμφωνα με τις πρόνοιες των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.

Όσον αφορά την εκτός σχεδίου έκταση επί της οποίας αναγνωρίζεται η κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου δεν επηρεάζεται η περιουσιακή και οικονομική κατάσταση της εταιρείας από την απόφαση 747/2022 του Αρείου Πάγου, δεδομένου ότι η εν λόγω έκταση είχε αποαναγνωριστεί σε προηγούμενες χρήσεις.

Σχετική πληροφόρηση για τα εν λόγω ακίνητα που έχουν αποαναγνωρισθεί υπάρχει στην Ετήσια Χρηματοοικονομική Έκθεση για τη χρήση 2021 στις σημειώσεις 2.4. Σύνοψη λογιστικών αρχών και 4.2.Επενδύσεις σε ακίνητα καθώς και στην Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας - Ακίνητη Περιουσία.

Η απώλεια της εκτός σχεδίου έκτασης επιφανείας 242,25 στρ. περιορίζει την υλοποίηση του σχεδιασμού της εταιρείας που αφορούσε την ανάπτυξη επένδυσης στην εν λόγω περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Πιλοτικό έργο για κάλυψη σήματος κινητής τηλεφωνίας στο μετρό

Το συγκεκριμένο έργο θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στο επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, διευκολύνοντας τις επικοινωνίες αλλά και την πρόσβαση των επιβατών στον ψηφιακό κόσμο κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων.
Mytilineos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Σύμβαση με RWE για έργο στη Βρετανία αξίας 62 εκατ. ευρώ

Το έργο υποστηρίζει τους στόχους του Ηνωμένου Βασιλείου για «πράσινη» ενέργεια και μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2025. Επιπλέον, αποτελεί μέρος του Προγράμματος Stability Pathfinder του Εθνικού Δικτύου για την Αγγλία και την Ουαλία.
Intrakat-Aerodromio-Paros
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Σύμβαση 33 εκ. ευρώ για έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου Πάρου

Το αναπτυξιακό αυτό έργο υποδομών της χώρας μας περιλαμβάνει εργασίες που θα εκτελεστούν για την κατασκευή νέου κτηρίου αεροσταθμού και νέου Πύργου Ελέγχου του Αεροδρομίου, συνολικής επιφάνειας 12.117 τ.μ.