ΓΔ: 810.42 -1.43% Τζίρος: 75.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Περιοδεία της διοίκησης της Eurobank στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο

Στο πλαίσιο της περιοδείας τα στελέχη της Τράπεζας πραγματοποίησαν χθες, και συνεχίζουν σήμερα και αύριο, επισκέψεις στο δίκτυο καταστημάτων και στα Business Centers της περιοχής με τους εργαζόμενους να ενημερώνονται για την στρατηγική του ομίλου.

Τριήμερη περιοδεία που περιλαμβάνει επισκέψεις στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο πραγματοποιεί η Διοίκηση της Eurobank, από τη Δευτέρα, 9 Μαΐου έως και την Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022. Στο πλαίσιο της περιοδείας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, κ. Γεώργιος Ζανιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Φωκίων Καραβίας, οι Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι, κ.κ. Αντρέας Αθανασόπουλος, Κωνσταντίνος Βασιλείου και Σταύρος Ιωάννου, έχουν διαδοχικές συναντήσεις με πελάτες, εκπροσώπους επιχειρήσεων, φορείς, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ακαδημαϊκής κοινότητας στην περιοχή.

Σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία, η περιοδεία της Διοίκησης της Eurobank, η πρώτη ευρείας κλίμακας μετά από την διετή περίοδο της πανδημίας, υπογραμμίζει την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας και επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Τράπεζας να προσανατολίσει όλες τις δυνάμεις της για τη χρηματοδότηση της υγιούς επιχειρηματικότητας, σε όλη την Ελλάδα. Τη Διοίκηση συνοδεύουν οι Γενικοί Διευθυντές, Retail Banking, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, Δικτύου Καταστημάτων, κ. Γιάννης Σεραφειμίδης, Commercial Banking, κ. Ανδρέας Χασάπης, και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής & επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Small Business Segment, κ. Δημήτρης Οικονόμου. Στην περιοδεία συμμετέχουν επίσης, οι Γενικοί Διευθυντές, Ανθρώπινου Δυναμικού, κα Νατάσσα Πασχάλη και Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου, κ. Μιχάλης Βλασταράκης, καθώς και κλιμάκια ανώτερων στελεχών της Τράπεζας. H Διοίκηση και τα στελέχη επισκέφθηκαν χθες την Πάτρα, το Αίγιο, το Κιάτο, τον Πύργο, την Αμαλιάδα, τα Λεχαινά, ενώ σήμερα και αύριο επισκέπτονται τη Ναύπακτο, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, την Άρτα, την Πρέβεζα, τα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα, καταληκτικό σταθμό της περιοδείας.

Η τακτική επαφή με τους πελάτες, φορείς και εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, σε όλη την περιφέρεια, αποτελεί πάγια πρακτική στην οποία η Τράπεζα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, επιδιώκοντας να στηρίζει τις επιχειρήσεις για την αξιοποίηση αναπτυξιακών δυνατοτήτων, σε κάθε συγκυρία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, κ. Φ. Καραβίας, παρέθεσε, τη Δευτέρα στην Πάτρα, δείπνο εργασίας σε επιχειρηματικούς πελάτες, παρουσία των στελεχών της Διοίκησης. Μετά την ομιλία του ακολούθησε ανοικτή συζήτηση για τα Επιδοτούμενα και Συγχρηματοδοτούμενα Αναπτυξιακά Προγράμματα και οι πελάτες είχαν τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήσεις απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα ανώτατα στελέχη της Τράπεζας και να συζητήσουν λύσεις και πρωτοβουλίες που καλύπτουν κάθε ανάγκη της επιχείρησής τους. Αντίστοιχη εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα στα Ιωάννινα, τον επόμενο βασικό σταθμό της περιοδείας της Διοίκησης.

Τα στελέχη της Διοίκησης συναντήθηκαν τη Δευτέρα με τον Δήμαρχο Πατραίων, κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χρήστο Μπούρα, ενώ σήμερα, είναι προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, κ. Μωυσή Ελυσάφ, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη. Μεταξύ άλλων, έχει προγραμματισθεί και συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, κ. Αλκιβιάδη Παϊπέτη, και αντίστοιχη επίσκεψη στο Πάρκο, ένα χώρο που αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή σε σημαντικό τεχνολογικό κόμβο επιχειρηματικής καινοτομίας, στην οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση ο Όμιλος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, δήλωσε: «Σήμερα, εν μέσω διαδοχικών κρίσεων στη διεθνή οικονομία, παραμένουμε στο πλευρό των πελατών μας για να τους υποστηρίξουμε και να χρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες τους, προκειμένου να ξεπεράσουμε από κοινού και τις νέες, ισχυρές, προκλήσεις. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις περιοχές που επισκεφθήκαμε διαθέτουν δυναμική σε κλάδους αιχμής, επιβεβαίωσαν με επιτυχία την ικανότητά τους για παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, και είναι έντονα ανταγωνιστικές, τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα η ανάπτυξη ακαδημαϊκών κόμβων ενίσχυσης της καινοτομίας και η ανάδειξη των περιοχών αυτών σε ισχυρούς τουριστικούς προορισμούς. Διαρκής δέσμευσή μας είναι η στήριξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας, της απασχόλησης και των επιχειρήσεων, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή τους εντός και εκτός συνόρων».

Στο πλαίσιο της περιοδείας τα στελέχη της Τράπεζας πραγματοποίησαν χθες, και συνεχίζουν σήμερα και αύριο, επισκέψεις στο δίκτυο καταστημάτων και στα Business Centers της περιοχής. Οι εργαζόμενοι ενημερώνονται για τη στρατηγική του Ομίλου και έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία όσο και για ευρύτερα θέματα της οικονομίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στις 21 Ιουλίου η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurobank, μεταξύ των θεμάτων θα είναι και η έγκριση της σχετικής τροποποίησης της Τριμερούς Συμφωνίας Πλαισίου Συνεργασίας με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της Cardlink στη Worldline

Η Eurobank θα λάβει ως τίμημα για το 80% των μετοχών της Cardlink One το ποσό των 254 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της τράπεζας, η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει περίπου 80 μ.β. στο δείκτη CET1 του ομίλου Eurobank.
Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περιοδεία της διοίκησης της Eurobank στην Κρήτη

Η Eurobank στοχεύει σε συνολικές εκταμιεύσεις 250 εκατ. ευρώ για το 2022 που αφορούν χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων στην Κρήτη, ενώ συμμετέχει ενεργά σε όλα τα εμβληματικά έργα υποδομής στο νησί όπως η ηλεκτρική διασύνδεση με την Αττική.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο εργασιακό μοντέλο στη Eurobank με δύο ή τρεις ημέρες τηλεργασία

Η Eurobank θα αναλάβει το κόστος που προκαλείται στους εργαζόμενους από την τηλεργασία όπως το κόστος του εξοπλισμού, καθώς και το κόστος της χρήσης του οικιακού χώρου εργασίας των εργαζομένων, των τηλεπικοινωνιών και της συντήρησης του εξοπλισμού.