ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
POS
Πηγή: Shutterstock.

Αύξηση στα έσοδα και τα EBIDTA το α' τρίμηνο του 2022 για τον όμιλο Nexi

Η εταιρεία που εξαγόρασε τα POS της Alpha Bank εμφάνισε αύξηση στα EBITDA στα 307,5 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2022, +17,4% σε ετήσια βάση, αυξανόμενο περιθώριο EBITDA στο 43%.

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το α' τρίμηνο του 2022 ανακοίνωσε ο ιταλικός όμιλος Nexi, που εξαγόρασε πρόσφατα το 51% της δραστηριότητας του τομέα Αποδοχής Καρτών και Εκκαθάρισης Συναλλαγών της Alpha Bank, ενώ στο τέλος του 2021 προχώρησε σε συγχώνευση με την SIA. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα EBIDTA έχουν αυξηθεί εμφάνισαν αύξηση στα 307,5 εκατ. ευρώ +17,4% και τα έσοδα έχουν ανέβει στα 712,6 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022 συν 7,1%.

Αναλυτικά τα στοιχεία του ομίλου Nexi:

  • Επιτάχυνση EBITDA στα 307,5 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του ‘22, +17,4% σε ετήσια βάση - αυξανόμενο περιθώριο EBITDA στο 43%
  • Έσοδα στα 712,6 εκατ. ευρώ το 1ο τρίμηνο του ‘22, +7,1% σε ετήσια βάση παρά το βραδύτερο άνοιγμα στην Ιταλία
  • Επιταχυνόμενη αύξηση μεγεθών σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, λόγω της γρήγορης ανάκαμψης σε καταναλώσεις υψηλών αποδόσεων
  • Η διαδικασία για τη δημιουργία ενός European PayTech Leader εξελίσσεται θετικά. Οι ροές εργασίας ενσωμάτωσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με επιβεβαιωμένες ταμειακές συνέργειες 100 εκατομμυρίων ευρώ που θα παραδοθούν το 2022
  • Συνεχής ενίσχυση του επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου με την απόκτηση της πλήρους ιδιοκτησίας της Orderbird, του κορυφαίου παρόχου ολοκληρωμένων λύσεων λογισμικού στον τομέα της φιλοξενίας, με έδρα τη Γερμανία
  • Επιβεβαιώθηκε η φιλοδοξία για το 2022 με αναμενόμενα έσοδα μεταξύ +7% και +9% σε ετήσια βάση και EBITDA μεταξύ +13% και +16% σε ετήσια βάση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Alpha Bank για την συμφωνία με την Nexi ότι ορίστηκε στο ποσό των Ευρώ 307 εκατ. για το 100% του Τομέα Αποδοχής Καρτών και  Εκκαθάρισης Συναλλαγών της Alpha Bank. Ακόμη συμφωνήθηκε πρόσθετο τίμημα ποσού έως Ευρώ 60 εκατ. (για το 100% της ΕΑ του Τομέα Αποδοχής Καρτών και Εκκαθάρισης Συναλλαγών της Alpha Bank) με τη μορφή πρόσθετων αποδόσεων (earn-outs) πληρωτέων έως το τέταρτο έτος λειτουργίας της Νέας Εταιρείας υπό την αναβλητική αίρεση επίτευξης ορισμένων οικονομικών στόχων.

Ο τομέας αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών της Alpha Bank, κατέχει την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά και είναι ο μοναδικός που παρέχει αποδοχή για όλα τα προγράμματα καρτών. Η νέα εταιρεία αναμένεται να διαθέτει πάνω από 150.000 τερματικά POS, να εκκαθαρίζει όγκους άνω των 12 δισ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 93 εκατ. ευρώ έσοδα το 2022, σε pro-forma βάση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλειος Ψάλτης, CEO, Alpha Bak
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Μεγάλες διοικητικές αλλαγές, διευρύνεται η Εκτελεστική Επιτροπή

H Εκτελεστική Επιτροπή, τόσο στο επίπεδο της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών A.E. όσο και της Τράπεζας, διευρύνεται με στόχο αύξηση του στελεχιακού δυναμικού και της ικανότητας της ανώτατης διοικητικής ομάδας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποιες είναι οι πέντε νέες απειλές για την παγκόσμια ανάπτυξη

Όπως σημειώνει η Alpha Bank, οι προοπτικές, ωστόσο, για την οικονομική μεγέθυνση γίνονται ολοένα και λιγότερο ευοίωνες. Η πρόβλεψη του ΔΝΤ για τη δυναμική της ανάπτυξης το 2022 μετριάστηκε σε 3,6%.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από την Alpha Bank έως 5 εκ. ευρώ

Οι επιλέξιμες ΜμΕ που θα συμμετέχουν στο “EGF”, μπορούν να χρηματοδοτηθούν για την κάλυψη δαπανών υλοποίησης επενδυτικών και αναπτυξιακών σχεδίων και την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης.
Redetakos-Spyros-Alpha-Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σπ. Ρεντετάκος: Μοναδική είναι για την Alpha Bank κάθε μικρή επιχείρηση

Ο συμβουλευτικός ρόλος των τραπεζών είναι πολύ κρίσιμος κι εμείς στην Alpha Bank  προσφέρουμε συμβουλευτική τραπεζική και τεχνική στήριξη, τόνισε ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων.