ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:25:51 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Νέα συλλογική σύμβαση διεκδικούν οι εργαζόμενοι της Τρ. Πειραιώς

Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων διεκδικούν αύξηση της εισφοράς που καταβάλλει η Τρ. Πειραιώς για το αποταμιευτικό πρόγραμμα και ενίσχυση των παροχών υγείας καθώς και θεσμοθέτηση επιδομάτων ανάλογα με την θέση ευθύνης και τις σπουδές.

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων Τραπεζας Πειραιώς, ξεκινά αυτή την εβδομάδα, τη διαπραγμάτευση με τη Διοίκηση της Τράπεζας, για μια νέα τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα, με τους εργαζομενους να αναφέρουν πως το περιεχόμενο των διεκδικήσεων ανταποκρίνεται στις σύγχρονες οικονομικές ανάγκες  και παράλληλα απαντά καθοριστικά στα νέα θέματα που αναδύει η ψηφιακή εποχή για την απασχόληση και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς το πλαίσιο που θέτουν σε διαπραγμάτευση με την Τράπεζα είναι ένα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο, προκειμένου να αποτυπωθεί έμπρακτα η ήδη θετική πορεία της Τράπεζας μέσα από την προστασία της εργασίας, την αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων, αλλά και να ρυθμιστούν σε ενιαία βάση, με διαφάνεια, αξιοκρατία και ανταμοιβή στην ευθύνη, οι πολυεπίπεδες εργασιακές σχέσεις που διαμορφώθηκαν στην Τράπεζα κατά τη συγχώνευση επτά διαφορετικών τραπεζών. 

Το πλαίσιο των διεκδικήσεών της νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης περιλαμβάνει συνοπτικά:

  • Ολοκληρωμένο πλαίσιο έξι σημείων, για την θεσμική θωράκιση της απασχόλησης, την ομαλή μετάβαση στη ψηφιακή τραπεζική και την ποιοτική και στοχευμένη εκπαίδευση όλου του Προσωπικού.
  • Καταβολή (μη συμψηφισμός), των αναλογούντων μισθολογικών όρων που προκύπτουν από τις Κλαδικές και τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τους εργαζόμενους με υπέρτερες αποδοχές.
  • Ρύθμιση έκτακτης εισοδηματικής κάλυψης σε όλο το προσωπικό με βάση την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης λόγω του αυξημένου πληθωρισμού. 
  • Αύξηση της εισφοράς που καταβάλλει η Τράπεζα για το αποταμιευτικό πρόγραμμα του Τ.Ε.Α. και ενίσχυση των παροχών Υγείας.
  • Αύξηση στις ήδη ρυθμισμένες επιχειρησιακές αμοιβές και παροχές. 
  • Θεσμοθέτηση επιδόματος σε θέσεις ευθύνης τόσο στα καταστήματα, όσο και στις διοικητικές υπηρεσίες και σε ειδικούς ρόλους.
  • Ρύθμιση επιστημονικού επιδόματος στους κατόχους τίτλων αλλοδαπών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που τους έχει αναγνωριστεί επαγγελματική ισοτιμία αντίστοιχου επιπέδου.
  • Ρύθμιση με Ειδική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, των θεμάτων της τηλεργασίας στη βάση των προβλεπόμενων ρυθμίσεων από την Κλαδική ΣΣΕ.

Όπως επισημαίνουν οι υπάλληλοι της Τράπεζας Πειραιώς «με ετοιμότητα και αποφασιστικότητα, ο Σ.Ε.Τ.Π. μπαίνει μπροστά στη δίκαιη προσπάθεια για την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης. Η προσπάθεια αυτή - γνωρίζουμε - δεν θα είναι εύκολη και χρειάζεται επιμονή, προσήλωση και προπαντός την ενεργή στήριξη του κάθε εργαζόμενου στην Τράπεζα. Τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί, αξιοποιώντας όλα τα μέσα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Κλειστά τα καταστήματα στις 21 Ιουνίου λόγω απεργίας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς σημειώνει πως η διοίκηση της τράπεζας χρειάζεται να αναθεωρήσει τη στάση της και να προσέλθει σε έναν ειλικρινή διάλογο που θα στηρίζεται στις θετικές προοπτικές της τράπεζας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα υπηρεσία για πληρωμή αγορών με δόσεις από την Τρ. Πειραιώς

Η υπηρεσία παρέχεται μέσω της winbank, επιτρέπει στους κατόχους πιστωτικών καρτών να πληρώνουν με δόσεις τις αγορές τους, ακόμη και στην περίπτωση που η επιχείρηση με την οποία πραγματοποιούν τη συναλλαγή, δεν δίνει τη δυνατότητα δόσεων. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει σταθερά τις επιχειρήσεις της Κρήτης

Στη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στελέχη της τράπεζας στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, συναντήθηκαν με εκπροσώπους επιχειρηματικών μονάδων από τους βασικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα υπηρεσία από την Τράπεζα Πειραιώς: Winbank Virtual Assistant

Η νέα εφαρμογή, προσφέρει στους πελάτες της έναν ψηφιακό βοηθό, που μπορεί να απαντά αυτοματοποιημένα σε απορίες σχετικά με τη χρήση των ψηφιακών καναλιών και τις συναλλαγές που μπορεί να πραγματοποιήσει ένας πελάτης σε αυτά.