ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:31:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
eab koutras
φωτό: ΕΑΒ

Επίσκεψη του προέδρου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Κύπρο

Στο επίκεντρο των συζητήσεων έγινε παρουσίαση των υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών σε προϊόντα και υπηρεσίες της εταιρείας επισημαίνοντας μάλιστα ότι είναι ο μοναδικός ελληνικός φορέας που συμμετέχει στο πρόγραμμα HELLAS SAT. 

Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, είχε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, Αντιπτέραρχος (Μ) ε.α., κ. Ιωάννης Κούτρας, την Πέμπτη 12-5-2022, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον διευθυντή Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Πέτρο Δημητρίου, τον υπουργό Άμυνας Κύπρου, κ. Χαράλαμπο Πετρίδη, τον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Άμυνας Κύπρου, κ. Ανδρέα Λουκά, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς κ. Δημόκριτο Ζερβάκη και τον Αρχηγό Διοίκησης Αεροπορίας Κύπρου, Ταξίαρχο (Ι), κ. Μάριο Φλωρίδη. 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων έγινε παρουσίαση των υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών σε προϊόντα και υπηρεσίες της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η ΕΑΒ είναι ο μοναδικός ελληνικός φορέας που συμμετέχει στο πρόγραμμα HELLAS SAT. 

Οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα, δίνοντας έμφαση στην κοινή Εθνική αμυντική πολιτική και στην εξεύρεση τρόπων για τη συνδρομή της ΕΑΒ ειδικότερα σε θέματα υποστήριξης στις δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς και της Διοίκησης Αεροπορίας της Κύπρου και γενικότερα του υπουργείου Άμυνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

F-16 Viper-EAB
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΑΒ: Απογειώθηκαν στους ελληνικούς αιθέρες τα δύο πρώτα F-16 Viper

Κατά τη διάρκεια της πτήσης έγινε έλεγχος των αναβαθμισμένων συστημάτων των F-16, ο οποίος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, δίνοντας το έναυσμα για την συνέχιση των εργασιών και των υπολοίπων προς αναβάθμιση αεροσκαφών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΑΒ: Δεν είμαστε «υπό διάλυση» - Τι λέει για τη συντήρηση των C-130

Η εταιρεία, αναφέρει, δεν είναι «υπό διάλυση», αλλά βρίσκεται σε μια ανοδική πορεία ανάπτυξης, ενώ έχει ξεκινήσει διαδικασίες προσλήψεως προσωπικού, προκειμένου να γεφυρώσει το μεγάλο κενό της δεκαετίας του 2010.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΑΒ - Πολυτεχνείου στους τομείς έρευνας, τεχνολογίας

Με στόχο την έρευνα και την ανάπτυξη μιας σειράς καινοτόμων τεχνολογικών προϊόντων που θα συμβάλουν στην τεχνολογική πρόοδο της χώρας, υπογράφηκε σήμερα το μνημόνιο συνεργασίας.
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Evro, Euro
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόστιμο από την ΕΚΤ στην Τράπεζα Κύπρου για μεταφορές κεφαλαίων χωρίς άδεια

Το πρόστιμο είναι ύψους 575.000 ευρώ, με την ΕΚΤ να τονίζει ότι μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Δεκεμβρίου 2017 η Τράπεζα Κύπρου έκανε μεταφορές κεφαλαίων χωρίς να έχει λάβει την απαιτούμενη άδεια.