ΓΔ: 2711.54 0.36% Τζίρος: 43.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:02:36
eab koutras
φωτό: ΕΑΒ

Επίσκεψη του προέδρου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Κύπρο

Στο επίκεντρο των συζητήσεων έγινε παρουσίαση των υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών σε προϊόντα και υπηρεσίες της εταιρείας επισημαίνοντας μάλιστα ότι είναι ο μοναδικός ελληνικός φορέας που συμμετέχει στο πρόγραμμα HELLAS SAT. 

Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, είχε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, Αντιπτέραρχος (Μ) ε.α., κ. Ιωάννης Κούτρας, την Πέμπτη 12-5-2022, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον διευθυντή Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Πέτρο Δημητρίου, τον υπουργό Άμυνας Κύπρου, κ. Χαράλαμπο Πετρίδη, τον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Άμυνας Κύπρου, κ. Ανδρέα Λουκά, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς κ. Δημόκριτο Ζερβάκη και τον Αρχηγό Διοίκησης Αεροπορίας Κύπρου, Ταξίαρχο (Ι), κ. Μάριο Φλωρίδη. 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων έγινε παρουσίαση των υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών σε προϊόντα και υπηρεσίες της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η ΕΑΒ είναι ο μοναδικός ελληνικός φορέας που συμμετέχει στο πρόγραμμα HELLAS SAT. 

Οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα, δίνοντας έμφαση στην κοινή Εθνική αμυντική πολιτική και στην εξεύρεση τρόπων για τη συνδρομή της ΕΑΒ ειδικότερα σε θέματα υποστήριξης στις δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς και της Διοίκησης Αεροπορίας της Κύπρου και γενικότερα του υπουργείου Άμυνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ελλάδας Αιγύπτου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα, Αίγυπτος, Κύπρος: Συμφωνίες για θαλάσσιες ζώνες με βάση το Διεθνές Δίκαιο

Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος τόνισαν την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της Θάλασσας με κοινή διακήρυξη, υπογραμμίζοντας την ενεργειακή συνεργασία και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: «Από κοινού προστασία ευρωπαϊκών κοινωνιών και οικογενειών»

Ο Β. Κικίλιας στη 9η Τριμερή Υπουργών Ναυτιλίας τόνισε ότι οι αποφάσεις για τη ναυτιλία επηρεάζουν άμεσα τις τιμές ενέργειας, προϊόντων και τροφίμων, υπογραμμίζοντας τη σημασία κοινής στήριξης της ευρωπαϊκής ναυτιλίας και της οικονομίας.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια-Πάλμα με έμφαση στην ευρωπαϊκή αμυντική ετοιμότητα

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, ο Νίκος Δένδιας υποδέχεται τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, με φόντο τη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου σε άμυνα και αμυντική βιομηχανία. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες και κοινές δηλώσεις.
Σημαίες Ελλάδας Αιγύπτου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηβασιλείου: Στενή συνεργασία με Κύπρο και Αίγυπτο σε ασφάλεια και σταθερότητα

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου υπογράμμισε την ισχυρή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στην ασφάλεια και τη σταθερότητα, ενώ διαβεβαίωσε για την απρόσκοπτη πρόοδο του ευρωπαϊκού έργου του καλωδίου.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Β. Κικίλιας στην Κύπρο για την 9η Τριμερή Συνάντηση Ναυτιλίας

Ο Βασίλης Κικίλιας συμμετέχει στην 9η Τριμερή Συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Μάλτας, με Ιταλία, στη Λεμεσό, όπου οι χώρες εξετάζουν ενίσχυση ναυτιλιακής συνεργασίας και σημαντικά θέματα αποανθρακοποίησης και EU ETS στη ναυτιλία.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πρότυπο σταθερότητας η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε, μετά την άτυπη τριμερή με ηγέτες Κύπρου και Αιγύπτου στο Ελ Αλαμέιν, ότι η συνάντηση αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης τριμερούς Συνόδου και έχει ιδιαίτερο συμβολισμό λόγω της ιστορίας του τόπου.