ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ElvalHalcor

Elvalhalcor: Συμφωνία για δυο ομολογιακά δάνεια ύψους 35 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία με την Eurobank και την Τρ. Πειραιώς για τα δυο ομολογιακά δάνεια που στόχο έχουν να καλύψουν τις ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης και αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού.

Στην υπογραφή δύο ομολογιακών δανείων προχώρησε η εταιρεία ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, με στόχο οι πόροι που θα συγκεντρωθούν να καλύψουν ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης, κεφαλαιακών δαπανών και αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, το πρώτο ομολογιακό δάνειο υπεγράφη με την Τράπεζα Πειραιώς και ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ, ενώ το δεύτερο υπεγράφη με την Eurobank και ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εισηγμένη:

Η "ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" ανακοινώνει σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και το άρθρο 2, παρ. 2 περίπτ. (ιγ) της υπ΄αριθμ. 3/347/12.7.2005 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς:

την υπογραφή κοινού ομολογιακού δανείου, συνολικού ύψους δεκαπέντε εκατ. ευρώ (EUR 15.000.000) με την «Τράπεζα Eurobank», με σκοπό την κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης, κεφαλαιακών δαπανών και αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού. Το δάνειο είναι διάρκειας δύο ετών και εκδίδεται στο πλαίσιο του Ν. 4548/2018. Και

την υπογραφή κοινού ομολογιακού δανείου, συνολικού ύψους είκοσι εκατ. ευρώ (EUR 20.000.000) με την «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ », με σκοπό την κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης, κεφαλαιακών δαπανών και αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού. Το δάνειο είναι διάρκειας πέντε ετών και εκδίδεται στο πλαίσιο του Ν. 4548/2018.

Η εταιρεία που εξάγει το 92% της παραγωγής της υλοποίησε το «βαρύ» επενδυτικό της πρόγραμμα την κατάλληλη στιγμή και πλέον είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τις παγκόσμιες τάσεις για ανακυκλούμενα προϊόντα με πράσινο αποτύπωμα με εφαρμογές στη συσκευασία τρoφίμων, στα φάρμακα, στο e-mobility και το χαλκό.

Όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας κατά την ενημέρωση των αναλυτών την περασμένη εβδομάδα, οι αυξητικές τάσεις του πρώτου τριμήνου, αναμένεται να διατηρηθούν τουλάχιστον σε ότι αφορά στον όγκο πωλήσεων αφού η ζήτηση παραμένει ισχυρή ανεξάρτητα αν η εταιρεία καλείται να λειτουργήσει σε ένα περιβάλλον επαπειλούμενης παγκόσμιας ύφεσης με διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, πληθωριστικές πιέσεις και αυξήσεις επιτοκίων.

Σύμφωνα με τα στελέχη της  Elvalhalcor, η ζήτηση για προϊόντα συσκευασίας στις βιομηχανίες τροφίμων και φαρμάκων παραμένει ισχυρή, το αλουμίνιο είναι απαραίτητο  για τα κουτιά των μπαταριών στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και ο χαλκός απαραίτητο συστατικό για τα ηλεκτρικά μοτέρ και τους φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank και Πειραιώς χρηματοδοτούν φωτοβολταϊκό έργο 550 ΜW της ΔΕΗ

Το έργο «Φοίβη», αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2025, σε έκταση 10.000 στρεμμάτων στη Δυτ. Μακεδονία, όπου θα εγκατασταθούν 950.000 πάνελ και θα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους φωτοβολταϊκούς σταθμούς στην Ευρώπη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Kλείδωσαν» οι όροι του δανείου στη Lamda για το έργο στο Ελληνικό

Μετά την επικαιροποίηση, το συνολικό ύψος του κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού ανέρχεται σε 1,16 δισ. ευρώ. Στο σύνολο του δανεισμού περιλαμβάνεται ποσό ύψους 205 εκ. ευρώ που αφορά την κάλυψη δαπανών ΦΠΑ του έργου.