ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΟΠΑΠ

ΟΠΑΠ: Μερισματική απόδοση 10% μετά τη διανομή 1,5 ευρώ στους μετόχους

Νέο διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε η γενική συνέλευση. Η διοικήση του ΟΠΑΠ ανέφερε πως οι οικονομικές επιδόσεις του 2021 αναδεικνύουν τις υψηλές αντοχές και τη δύναμη του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας

Τη διανομή συνολικής ανταμοιβής προς τους μετόχους 1,5 ευρώ ανά μετοχή που με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της μετοχής συνιστά μερισματική απόδοση 10%, ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΠΑΠ που πραγματοποιήθηκε με απαρτία 78%. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, δόθηκε «πράσινο φως» για την καταβολή μεικτού μερίσματος 0,50 ευρώ ανά μετοχή, καθώς και για την καταβολή 0,90 ευρώ ανά μετοχή ως επιστροφή κεφαλαίου. Μαζί με το ήδη καταβληθέν προμέρισμα των 0,10 ευρώ ανά μετοχή, η συνολική ανταμοιβή των μετόχων για τη χρήση του 2021 ανέρχεται σε 1,5 ευρώ ανά μετοχή.

Στην τοποθέτηση του προς τους μετόχους, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Kamil Ziegler, σημείωσε ότι οι οικονομικές επιδόσεις του 2021 αναδεικνύουν τις υψηλές αντοχές και τη δύναμη του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας, δεδομένου ότι το δίκτυο καταστημάτων ΟΠΑΠ και PLAY είχε αναγκαστεί να αναστείλει τις δραστηριότητες του για μήνες, λόγω της πανδημίας.

Ακόμη, ο κος Ziegler εστίασε στη διαρκή δέσμευση της εταιρείας στην εταιρική υπευθυνότητα και την κοινωνική συνεισφορά. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας του ΟΠΑΠ για την ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας. Επίσης, στάθηκε στο γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ έλαβε για δεύτερη συνεχή χρονιά αξιολόγηση «AA» στον ESG δείκτη του MSCI, καθώς και Πιστοποίηση Επιπέδου 4 – την υψηλότερη παγκοσμίως – από την World Lotteries Association για την εφαρμογή των αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του. 

Οι έξι πυλώνες της στρατηγικής του ομίλου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Jan Karas, τόνισε ότι η σημαντική ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών βασίστηκε στη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί σε κάθε έναν από τους έξι πυλώνες της στρατηγικής Fast Forward. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η εταιρεία έχει κάνει σημαντικά βήματα ως προς την περαιτέρω ενίσχυση της πελατοκεντρικής προσέγγισης της, την ενδυνάμωση του brand μέσω νεών καμπανιών και ψηφιακών δραστηριοτήτων, την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών για την επίτευξη των επιχειρησιακών φιλοδοξιών και τη δημιουργία ενός δυναμικού πλαισίου για τη δέσμευση και την ανάπτυξη των ανθρώπων του ΟΠΑΠ.

Επιπλέον, ο κ. Karas στάθηκε στη μεγάλη ανθεκτικότητα του retail δικτύου, τονίζοντας ότι τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY συνέχισαν να αποτελούν σημείο αναφοράς στον τομέα της διασκέδασης, ακόμη και εν μέσω περιορισμών για την πανδημία, χάριν στις ολοκληρωμένες εμπορικές πρωτοβουλίες και τις πελατοκεντρικές δράσεις της εταιρείας. Ακόμη, τόνισε ότι η διττή στρατηγική για την online αγορά αποδίδει ξεκάθαρα, καθώς οι δραστηριότητες του ΟΠΑΠ καταγράφουν ιστορικά υψηλά σε ενεργούς πελάτες και έσοδα, ενώ και η Stoiximan συνεχίζει να σημειώνει σημαντική ανάπτυξη.

Όσον αφορά στις άμεσες και μελλοντικές προτεραιότητες, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ τόνισε ότι η εταιρεία εστιάζει στην περαιτέρω ψηφιοποίηση της εμπειρίας του πελάτη στο retail δίκτυο – με τη νέα εφαρμογή Opapstore app να παίζει σημαντικό ρόλο – καθώς και στην ενίσχυση της online παρουσίας της, μέσω διασκεδαστικών και προσωποποιημένων προτάσεων, νέων παιχνιδιών και περιεχομένου, αναβαθμισμένων ψηφιακών asset και ολοκληρωμένων προωθητικών ενεργειών και CRM δράσεων.

Η γενική συνέλευση εξέλεξε νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από 11 μέλη (εκ των οποίων τέσσερα ανεξάρτητα) και θα έχει τετραετή θητεία. Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ συμμετέχουν οι: Kamil Ziegler, Jan Karas, Pavel Mucha, Pavel Saroch, Robert Chvátal, Katarina Kohlmayer, Nicole Conrad-Forker, Igor Rusek, Cherrie Chiomento, Θεόδωρος Πανάγος και Γεώργιος Μάντακας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

opap-tzogos-stoixima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Ρεκόρ δεκαετίας στο μέρισμα, 220.000 εγγραφές στο Store App

Υπερδιπλάσια τα κέρδη στο εξάμηνο. Προμέρισμα 0,30 ευρώ, πληρωτέο από τις 11 Νοεμβρίου. Ο οργανισμός εμπλουτίζει το προϊόντικό του χαρτοφυλάκιο. Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη της διοίκησης με τους αναλυτές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι προβλέπει η διοίκηση του ΟΠΑΠ για τα λειτουργικά κέρδη του 2023

Μιλώντας στους αναλυτές, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Jan Karas εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα EBITDA για το σύνολο του 2023 θα διαμορφωθούν στα 720-740 εκατ. ευρώ. Υλοποιείται με συνέπεια η επιχειρηματική στρατηγική Fast Forward.
opap-tzogos-stoixima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Αυξήθηκαν στα 308 εκατ. τα κέρδη 9μήνου παρά το δύσκολο γ' τρίμηνο

Επαναλαμβανόμενα EBITDA 720 – 740 εκατ. ευρώ προβλέπει η εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη ασυνήθιστη μεταβλητότητα στην αγορά αθλητικού στοιχηματισμού διεθνώς και την επίδραση εγχώριων έκτακτων γεγονότων.