ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Eurobank

Εφάπαξ στήριξη 300 ευρώ για τους υπαλλήλους της από τη Eurobank

Το συγκεκριμένο ποσό δεν θα καταβληθεί σε ανώτερα και ανώτατα στελέχη της τράπεζας, ενώ θα δοθεί με τη μορφή vouchers, με τις λεπτομέρειες να ανακοινώνονται το επόμενο διάστημα.

Στη στήριξη των υπαλλήλων της σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκρυρία προχωρά η Eurobank, η οποία προχωρά στην παροχή εφάπαξ 300 ευρώ για τους υπαλλήλους της, με εξαίρεση ανώτερα και ανώτατα στελέχη. 

Η διοίκηση της τράπεζας ενημερωσε το προσωπικό ότι έλαβε την παραπάνω απόφαση, μετά την σημαντική αύξηση του κόστους ζωής και ως εκ τούτου κατανοεί ότι και οι τραπεζοϋπάλληλοι αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες. Η στήριξη θα γίνει με τη χρήση vouchers, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει μία ειδική ενημέρωση στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Eurobank προκειμένου να καθοριστούν οι όροι αλλά και η διαδικασία καταβολής της στήριξης. 

Με αυτόν τον τρόπο η τράπεζα προσφέρει μία επιπλέον στήριξη στους υπαλλήλους της σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο όπου έχει αυξηθεί σημαντικά το κόστος ζωής και οι τιμές τόσο στον ενεργειακό τομέα όσο και στα είδη πρώτης ανάγκης. 

Η κίνηση της τράπεζας έρχεται σε μία στιγμή όπου σχεδόν το σύνολο των βασικών αγαθών έχει «δει» τις τιμές να διαμορφώνονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών. Απτή απόδειξη τα τελευταία στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει η ΕΛΣΤΑΤ για τον προηγούμενο μήνα η στατιστική υπηρεσία βάσει των οποίων τιμές ενέργειας αλλά και ανατιμήσεις που ξεπέρασαν το 12% στα είδη διατροφής και με τον δείκτη να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 11,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ. 

Βάσει των επιμέρους στοιχείων που παρουσιάστηκαν, η τιμή του φυσικού αερίου εκτινάχθηκε κατά 172,7% και κατά  65,1% του πετρελαίου θέρμανσης. Υψηλότερα 80% τα τιμολόγια ρεύματος και 36,6% τα καύσιμα και τα λιπαντικά.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί, όμως, η έντονα ανοδική τάση τιμών βασικών τροφίμων, που συνδέεται και διαταραχές που προκαλεί διεθνώς ο πόλεμος στην Ουκρανία. Έτσι, αντιμέτωποι με ιδιαίτερα υψηλές τιμές ήταν οι καταναλωτές για τα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς υπήρξε αύξηση 14,1% στα γαλακτοκομικά, 13,4% στο ψωμί και τα δημητριακά, 13,8% στα κρέατα και 23,2% στα έλαια. 

Μεγάλες οι ανατιμήσεις και στον χώρο των υπηρεσιών: 22,8% στις μεταφορές με αεροπλάνο, 17,7% σε αυτές με πλοίο, τομείς που επηρεάζονται άμεσα από την αύξηση στο κόστος καυσίμων. Ακριβότερα 22,2% ήταν τα ξενοδοχεία και κατά 13,9% οι κινηματογράφοι και τα θέατρα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Απογειώθηκαν» τα βασικά μεγέθη της Eurobank στο πρώτο εξάμηνο

Σχεδόν τετραπλάσια τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη, πέντε φορές πάνω τα κέρδη ανά μετοχή και εκτίναξη της απόδοσης ιδίων κεφαλαίων στο 27,5%. Νέες εκταμιεύσεις δανείων €5,2 δισ. Άλλαξε επί τα βελτίω το πλάνο για το 2023.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Αναμορφώθηκε η Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σκοπός της Επιτροπής παραμένει να συνδράμει τη Διοίκηση της Τράπεζας στον σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και στην υλοποίηση της στρατηγικής του Ομίλου και να προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φ. Καραβίας: Η πορεία της τράπεζας ενισχύει τις πιθανότητες διανομής μερίσματος

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank τόνισε στη ΓΣ  ότι η πορεία της τράπεζας την εφετινή χρονιά «ενισχύει την πεποίθησή μας για την διανομή μερίσματος». Έτος ορόσημο το 2021 για τον Όμιλο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στις 21 Ιουλίου η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurobank, μεταξύ των θεμάτων θα είναι και η έγκριση της σχετικής τροποποίησης της Τριμερούς Συμφωνίας Πλαισίου Συνεργασίας με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της Cardlink One στη Worldline

Η Eurobank θα λάβει ως τίμημα για το 80% των μετοχών της Cardlink One το ποσό των 254 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της τράπεζας, η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει περίπου 80 μ.β. στο δείκτη CET1 του ομίλου Eurobank.
Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περιοδεία της διοίκησης της Eurobank στην Κρήτη

Η Eurobank στοχεύει σε συνολικές εκταμιεύσεις 250 εκατ. ευρώ για το 2022 που αφορούν χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων στην Κρήτη, ενώ συμμετέχει ενεργά σε όλα τα εμβληματικά έργα υποδομής στο νησί όπως η ηλεκτρική διασύνδεση με την Αττική.