ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
lavipharm
Φώτο (από αριστερά προς δεξιά): Βασίλης Μπαλούμης – Chief Financial Officer (CFO), Τηλέμαχος Λαβίδας –Εκτελεστικό μέλος Δ.Σ., Μηνάς Τάνες – Μη εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. και Ανδρέας Παντελάκης - Δικηγόρος, Γραμματέας της Συνέλευσης

Lavipharm: Έγκριση reverse split με αναλογία 3 παλαιές προς 1 νέα μετοχή

Οι μέτοχοι της Lavipharm συμφώνησαν για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,10 σε 0,30 ευρώ, ενώ οι μετοχές της εταιρείας θα μειωθούν από 51.081.030 σε 17.027.010.

Την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,10 ευρώ σε 0,30 ευρώ με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού αριθμού των μετοχών της εταιρείας από 51.081.030 σε 17.027.010 δια συνένωσης των παλαιών μετοχών σε αναλογία τρείς παλαιές μετοχές της Εταιρείας προς μία νέα μετοχή της Εταιρείας (reverse split 3:1) αποφάσισε η ΓΣ των μετόχων της Lavipharm.

Τέλος, εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση μέρους αποθεματικού υπέρ το άρτιο κατά €81.037.877,00 και την αύξηση της ονομαστικής αξίας των υφιστάμενων μετοχών από €1 σε €2,58645738, παρέχοντας τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο. Παράλληλα, αποφασίστηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά €127.010.804,00 με τη μείωση της ονομαστικής αξίας των υφιστάμενων μετοχών από €2,58645738 σε €0,10 με σκοπό τον συμψηφισμό ισόποσων ζημιών, παρέχοντας αντίστοιχα τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο. 

H Γενική Συνέλευση ξεκίνησε τις εργασίες της με το καλωσόρισμα του μη Εκτελεστικού Προέδρου κ. Μηνά Τάνες, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιτυχή λειτουργία της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Lavipharm, δηλώνοντας: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη λειτουργία του ομίλου και περήφανοι για την απόδοση των δραστηριοτήτων μας. Παραμένουμε πιστοί στις αξίες μας και σε όσα μας έχουν μέχρι σήμερα καταξιώσει και συνεχίζουμε δυναμικά την ανοδική πορεία που καταγράφουμε».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ., δήλωσε : «Με αφορμή τη φετινή Γενική Συνέλευση, θα ήθελα να αναφερθώ στη σημαντική προσπάθεια που έχουμε καταβάλει όλοι για την πετυχημένη υλοποίηση του νέου στρατηγικού μας πλάνου. Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις που συνεχώς αντιμετωπίζουμε στη διακίνηση αγαθών και την αγορά πρώτων υλών, τα οικονομικά αποτελέσματα μας για το 2021 ενισχύθηκαν σημαντικά. Αυτό μας δίνει τη δύναμη να παραμένουμε πιο προσηλωμένοι από ποτέ στην επίτευξη της στρατηγικής μας. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό και θέτουμε νέους στόχους για την ανάπτυξη του Ομίλου Lavipharm και την περαιτέρω εδραίωση της θέσης που έχουμε κατακτήσει στο χώρο μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς».

Για τον καθιερωμένο απολογισμό εργασιών του έτους, το λόγο έλαβε ο κ. Παναγιώτης Γιαννουλέας, COO και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Σε μια χρονιά προκλήσεων, καταφέραμε να διαχειριστούμε την κρίση και να αυξήσουμε τον κύκλο εργασιών του ομίλου, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή μας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τη στρατηγική μας και να δίνουμε δυναμικά το «παρών», αναδεικνύοντας κι εξελίσσοντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Lavipharm». 

Στη συνέχεια, ο κ. Βασίλης Μπαλούμης, CFO του Ομίλου, αναφερόμενος στην οικονομική πορεία του Ομίλου τόνισε ότι «το 2021 η Lavipharm σημείωσε αύξηση Πωλήσεων, βελτίωση Καθαρής Θέσης και μείωση του τραπεζικού δανεισμού, παρά τις συνεχείς προκλήσεις λόγω της πανδημίας». Πιο συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες Πωλήσεις , μετά την αφαίρεση των rebates και clawbacks, ανήλθαν σε 39,7 εκατ. ευρώ έναντι 37,6 εκατ. ευρώ το 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 5,5%. Η Καθαρή Θέση σημείωσε βελτίωση κατά 1,7 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος, λόγω της λειτουργικής του κερδοφορίας, μείωσε περαιτέρω τον τραπεζικό του δανεισμό κατά το ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ, συνεχίζοντας την πρακτική που ακολουθεί σταθερά την τελευταία πενταετία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν όλα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης και εκλέχθηκε νέα Επιτροπή Ελέγχου ως ανεξάρτητη μεικτή Επιτροπή, αποτελούμενη από ένα ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ένα μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ένα τρίτο ανεξάρτητο πρόσωπο. Κατόπιν ψηφοφορίας, εκλέχθηκαν οι κκ. Δημήτριος Χριστόπουλος, Χρήστος Διαμαντόπουλος και Αντώνιος Πολυκανδριώτης αντιστοίχως. Η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου είναι ετήσια και λήγει την 30.06.2023. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Lavipharm
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lavipharm: Αύξηση πωλήσεων και μείωση του τραπεζικού δανεισμού το 2021

O Όμιλος, λόγω της λειτουργικής του κερδοφορίας, το 2021 μείωσε περαιτέρω τον τραπεζικό του δανεισμό κατά το ποσό των Ευρώ 2,2 εκατ., συνεχίζοντας την πρακτική που ακολουθεί σταθερά την τελευταία πενταετία.
Lavipharm
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διπλασιασμός της κερδοφορίας για τη Lavipharm στο εννεάμηνο

Αύξηση 16,9% του κύκλου εργασιών της Lavipharm που ανήλθε στα 27,38 εκατ. ευρώ. Μειώθηκε ο δανεισμός στα 34,77 εκατ. ευρώ ενώ η αύξηση του κόστους ενέργειας δεν αναμένεται να επηρεάσει τη λειτουργία της εταιρείας.