ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Β. Ψάλτης: Η είσοδος στο ΧΑ επιβεβαιώνει τις προοπτικές της Dimand

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank τόνισε την δέσμευση της τράπεζας να στηρίξει κι άλλα επιτυχημένα σχέδια που συμβάλλουν στην εμβάθυνση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και θέτουν την ελληνική οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Το «παρών» στη σημερινή έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής της Dimand S.A. σημειώνοντας πως η είσοδος της εταιρείας απέδειξε τη δυναμική και τις ισχυρές προοπτικές της.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Ψάλτης σημείωσε: «Με μεγάλη μου χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ, την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Dimand στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας στις διεθνείς χρηματαγορές, η Dimand απέδειξε τη δυναμική και τις ισχυρές προοπτικές της, επιτυγχάνοντας ουσιαστικά την πρώτη πραγματικά μεγάλου μεγέθους εισαγωγή νέας εταιρείας από το 2007. H σχέση της Alpha Bank με την Dimand δεν περιορίζεται στον ρόλο του συμβούλου έκδοσης και του συντονιστή κύριου αναδόχου.

Ως η κύρια / βασική τράπεζα συνεργασίας, έχουμε διοργανώσει χρηματοδοτήσεις άνω των 250 εκατ. ευρώ για εμβληματικά έργα αστικών αναπλάσεων και ανάπτυξης ακινήτων, όπως ενδεικτικά ο Αγ. Διονύσιος και ο Πύργος στον Πειραιά, η περιοχή της Ομόνοιας, ο Βοτανικός. Υποστηρίξαμε, δηλαδή, όλη την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μέχρι και σήμερα.

Ως τράπεζα δεσμευόμαστε να στηρίξουμε και άλλα τέτοια επιτυχημένα σχέδια - που συμβάλλουν στην εμβάθυνση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και θέτουν την ελληνική οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης».

Γιατί είναι σημαντική η είσοδος της Dimand στην αγορά του ΧΑ

Η δημόσια εγγραφή της Dimand έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για το ελληνικό χρηματιστήριο, που μετά την αλλαγή ηγεσίας αναζητά μια νέα πολιτική φυγής προς τα εμπρός, με ξεμπλοκάρισμα δημόσιων εγγραφών και τον εμπλουτισμό της αγοράς με νέες επιχειρήσεις από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Ακίνητη περιουσία και real estate, τουρισμός, τρόφιμα, τεχνολογία, φαρμακοβιομηχανία, αγροδιατροφή είναι στην αιχμή του ενδιαφέροντος, από πλευράς διοίκησης του Χ.Α., για εισαγωγή μετοχών στην ελληνική αγορά.

Η αλήθεια είναι ότι τόσο το management της Dimand όσο και το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αποτελούν πόλο έλξης, καθώς πρόκειται για ξεχωριστή περίπτωση. Η εταιρεία έχει πολύ γοργή ανάπτυξη, διατηρεί ένα σύνθετο χαρτοφυλάκιο έργων με μεγάλη διασπορά κινδύνου, συμμετέχει σε ορισμένα από τα σημαντικότερα έργα στην Ελλάδα (γήπεδα, Πύργος Πειραιά, κτήριο Kaizen στο Μαρούσι, ανάπλαση εγκαταστάσεων Παπαστράτος κ.α.), ενώ συμμετέχει η ίδια στο κατασκευαστικό κομμάτι.

Διαφέρει δηλαδή από τις κλασικές εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) οι οποίες αναθέτουν σε τρίτους το κατασκευαστικό κομμάτι. Αντιθέτως, η Dimand έχει ενεργό ρόλο, κινούμενη στη λογική του developer (κατασκευάζει βρίσκει μισθωτές και πουλάει τα ακίνητα που αναπτύσσει), κάτι που της προσδίδει προστιθέμενη αξία, καθώς ελέγχει στο 100% τις κατασκευές άρα και την αξία του ακινήτου και συνδιαμορφώνει το χαρτοφυλάκιο, αναβαθμίζοντάς το ενεργά.

Ο επικεφαλής της, Δημήτρης Ανδριόπουλος είναι ένας εκ των πλέον δραστήριων επιχειρηματιών εξ όσων δραστηριοποιούνται στο χώρο της ανάπτυξης ακινήτων και του real estate, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί στον χώρο της εστίασης (πρώτος έφερε τα MacDonalds στην Ελλάδα), έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό και με πολλές άλλες δραστηριότητες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

alpha-emiris
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Εμίρης: Η είσοδος της Dimand στο ΧΑ συνιστά αναγνώριση από την αγορά

Ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank, ευελπιστεί πως η δυναμική της συναλλαγής αυτής θα δώσει την απαραίτητη ώθηση και σε άλλες δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις προς την ίδια κατεύθυνση.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha: Στις 7 Νοεμβρίου μπαίνουν σε διαπραγμάτευση 796.519 νέες μετοχές

Σημειώνεται ότι, κατόπιν της ως άνω αύξησής του, το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται πλέον στο ποσό των 680.980.257,36 ευρώ, διαιρούμενο σε 2.348.207.784 κοινές, ονομαστικές, με δικαίωμα ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,29 ευρώ η καθεμία.