ΓΔ: 894.37 0.13% Τζίρος: 54.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
alpha bamk
Φώτο: Alpha Bank

Alpha Bank: Αυξήθηκε πάνω από 5% το ποσοστό της Capital Group

Ο επενδυτικός όμιλος διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των USD 2,6 τρις. και  αποτελεί έναν από τους 3 μεγαλύτερους ενεργούς θεσμικούς επενδυτές παγκοσμίως.

To 5,03% των δικαιωμάτων ψήφου της Alpha Bank κατέχει η Capital Group, ένας εκ των τριών μεγαλύτερων ενεργών θεσμικών επενδυτών παγκοσμίως, που διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 2,6 τρισ. δολαρίων.

Όπως ανακοίνωσε η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών (η ‘Εταιρεία’), κατ’ εφαρμογή του Ν. 3556/2007, κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης της The Capital Group Companies, Inc. την 7.7.2022, η τελευταία κατέχει κατά την 4.7.2022 έμμεσα (μέσω της Capital Research and Management Company), 109.583.436 δικαιώματα ψήφου τα οποία αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,03%, επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Ο επενδυτικός όμιλος διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των USD 2,6 τρις. και  αποτελεί έναν από τους 3 μεγαλύτερους ενεργούς θεσμικούς επενδυτές παγκοσμίως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έμφαση στη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων από την Alpha Bank

Μεταξύ άλλων η τράπεζα δίνει έμφαση στην προώθηση της νέας υπηρεσίας Alpha Smart Hospitality που απευθύνεται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, μικρές και‭ ‬μεσαίες,‭ ‬‬που‭ ‬‬ενδιαφέρονται‭ να‭ ‬‬υλοποιήσουν‭ ‬επενδύσεις.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη η Alpha Bank σε μερίδιο αγοράς στα επιχειρηματικά δάνεια

Εκταμιεύσεις ύψους 1,9 δισ. το β΄ τρίμηνο του έτους, με έμφαση στο εμπόριο, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και τις υποδομές. Στο 26,6% το μερίδιο αγοράς. Β. Ψάλτης: «Με βιώσιμο τρόπο η αύξηση του χαρτοφυλακίου δανείων.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ψήφος εμπιστοσύνης των οίκων στην Alpha μετά τα θετικά αποτελέσματα β' τριμήνου

H ΑXIA Ventures υπογραμμίζει την ικανότητα με την οποία η Διοίκηση της Τράπεζας επιτυγχάνει τους στρατηγικούς της στόχους ενώ η Μorgan Stanley σημειώνει «πάνω από τις εκτιμήσεις της αγορά τα αποτελέσματα της Alpha Bank με αναβάθμιση στόχων για το 2022»
psaltis-alpha
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρές επιδόσεις για την Alpha Bank με ατού τα δάνεια σε επιχειρήσεις

Αισιοδοξία για τη διανομή μερίσματος τη χρήση του 2023. Σε μονοψήφιο επίπεδο ο δείκτης NPEs με μείωση «κόκκινων« δανείων κατά -89% από το 2017. Τι είπε ο Β. Ψάλτης για την οικονομία και τις προοπτικές της τράπεζας.