ΓΔ: 893.23 0.00% Τζίρος: 48.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:09:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Την πλήρη εξαγορά της EveryPay ανακοίνωσε η Skroutz

Η εξαγορά αυτή θα βοηθήσει την Skoutz να υλοποιήσει τον στόχο της για την παροχή καινοτόμων λύσεων πληρωμών, και την ασφάλεια και αξιοπιστία των online αγορών.

Μετά από δυο σχεδόν χρόνια κοινής πορεία, η Skroutz προχώρησε στην πλήρη εξαγορά της ΕveryPay, στο πλαίσιο του πλάνου που έχει σχεδιάσει το marketplace ώστε να βελτιστοποιηθεί η αγοραστική εμπειρία. Η Skroutz ανακοίνωσε πως απέκτησε και το υπόλοιπο 75% των μετοχών της FinTech εταιρείας. Το πρώτο βήμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών είχε ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2020 με την απόκτηση του 25% του μετοχικού κεφαλαίου της EveryPay.

Η απόφαση για την επέκταση της επένδυσης στην EveryPay εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της στρατηγικής της Skroutz που έχει ως κεντρικό πυλώνα την εστίαση στην παροχή καινοτόμων λύσεων πληρωμών, στην ασφάλεια και την αξιοπιστία των online συναλλαγών καθώς διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παροχή μιας άψογης ηλεκτρονικής αγοραστικής εμπειρίας για τους χρήστες. 

Η EveryPay θα συνεχίσει την υλοποίηση του υπάρχοντος σχεδίου ανάπτυξης παρέχοντας στους πελάτες της καινοτόμες και εξειδικευμένες λύσεις πληρωμών, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την έρευνα και ανάπτυξη με την χρήση τεχνολογιών αιχμής για τον σχεδιασμό νέων εφαρμογών στον τομέα του FinTech, που στοχεύουν να κάνουν τις πληρωμές ευκολότερες και ασφαλέστερες για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Ο Κώστας Κοντογιάννης, Chief Financial Officer της Skroutz,σημείωσε σχετικά: «Η επέκταση της συνεργασίας μας με την EveryPay θα συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην υλοποίηση των στόχων μας για ασφάλεια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές καθώς επίσης θα μας βοηθήσει να εντάξουμε και νέες καινοτόμες λύσεις πληρωμών για τους συνεργάτες και τους χρήστες μας. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο όραμά μας να παρέχουμε ποιοτικές ασφαλείς υπηρεσίες που κάνουν την online αγοραστική εμπειρία του καταναλωτή μοναδική και ταυτόχρονα επενδύουμε και σε μια εταιρεία που έχει τη δυναμική να εξελιχθεί περαιτέρω στον κλάδο των FinTech εταιρειών».

Από την πλευρά του ο Γρηγόριος Σιουρούνης, Co-Founder και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της EveryPay, δήλωσε ότι «η εξειδίκευσή μας στην εξυπηρέτηση πληρωμών σε περιβάλλον marketplace αποτέλεσε και το βασικό συστατικό της στρατηγικής αυτής συνεργασίας με την Skroutz. Πιστοί στο όραμά μας θα συνεχίσουμε το πλάνο μας για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος εξυπηρέτησης ηλεκτρονικών πληρωμών, παρέχοντας ασφαλείς και γρήγορες συναλλαγές τόσο για τον καταναλωτή όσο και για τον έμπορο».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

eshop, emporio, internet, elstat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκτοξεύτηκαν κατά 150% οι παραγγελίες της φετινής Black Friday

Στα 14,5 εκατ. ανήλθαν οι επισκέψεις στο Skroutz.gr κατά την διάρκεια της φετινής εβδομάδας Black Friday σημειώνοντας αύξηση 42%. Άνοδο 73% σημείωσε ο τζίρος σε σχέση με το 2019 και διαμορφώθηκε στα 41,3 εκατ. ευρώ.
Skroutz
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Δόσεις για όλους χωρίς πιστωτική» με αγορές μέσω από το Skroutz

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για όλες τις κατηγορίες προϊόντων, εκτός ορισμένων (είδη τεχνολογίας, εποχιακά και παιχνίδια) που μέχρι στιγμής δεν είναι διαθέσιμη αυτή η δυνατότητα πληρωμής.
eshop, emporio, internet, elstat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ από την BOX NOW που κοιτάει στο εξωτερικό

Μέχρι το τέλος Ιουλίου τα αυτόματα μηχανήματα παραλαβής δεμάτων της εταιρείας θα βρίσκονται στην Κρήτη και στη Ρόδο έως το τέλος του χρόνου. Το 2023 η εταιρεία θα πατήσει πόδι και σε άλλα ελληνικά νησιά ενώ ετοιμάζεται για το βήμα στο εξωτερικό.
EpsilonNET-Skroutz
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συνεργασία του oμίλου Epsilon Net με την Skroutz.gr

Η συνεργασία εκφράζει το κοινό όραμα των δύο εταιρειών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το αποδεικνύει έμπρακτα με την παροχή των πλέον καινοτόμων λύσεων με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.