ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

Μεγάλου: Άμεση χρήση του σχεδίου «Ηρακλής» από την Τράπεζα Πειραιώς

Την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ως ένα πολύ σημαντικό βήμα για τις τράπεζες και την ελληνική οικονομία χαρακτήρισε το σχέδιο «Ηρακλής» ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Σημείωσε ότι το σχέδιο αλλάζει τα δεδομένα και βοηθά αποφασιστικά το τραπεζικό σύστημα να απαλλαγεί από το βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων ενώ αναφέρθηκε και στην εξαιρετικά θετική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, σήμερα.

«Η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμό ταχύτερο της ευρωζώνης δημιουργούν ένα πολύ θετικό μομέντουμ για τη χώρα», σημείωσε.

Ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι το σχέδιο των κρατικών εγγυήσεων θα το αξιοποιήσουν όλες οι τράπεζες και μέσω του σχεδίου θα πετύχουν μείωση μη εξυπηρετούμενων δανείων άνω των 30 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

«Εμείς θα το αξιοποιήσουμε και ήδη εργαζόμαστε πάνω σε αυτό για να είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε αίτηση», ανέφερε.

Πλήγμα για τις τράπεζες τα αρνητικά επιτόκια

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς σημείωσε ότι τα αρνητικά επιτόκια δεν βοηθούν την κερδοφορία των τραπεζών προσθέτοντας ότι στο περιβάλλον αυτό οι τράπεζες θα πρέπει να αναπτύξουν άλλους τρόπους για την ενίσχυση των πηγών εσόδων τους. Σημείωσε ακόμα ότι το ζήτημα των αρνητικών επιτοκίων απασχολεί έντονα όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες και πρόκειται για θέμα με το οποίο ασφαλώς θα ασχοληθεί η νέα ηγεσία της ΕΚΤ.

Σε ότι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς σημείωσε ότι στους μετόχους της περιλαμβάνονται αρκετά αμερικάνικα χαρτοφυλάκια αλλά και άλλοι ξένοι θεσμικοί επενδυτές «με τους οποίους διατηρούμε ανοιχτό διάλογο και λαμβάνουμε υπόψιν μας τις απόψεις τους», τόνισε.

Σημείωσε ότι κεντρική στρατηγική επιλογή της διοίκησης ήταν η επιστροφή της τράπεζας σε κερδοφορία προσθέτοντας την θετική ανταπόκρισης της αγοράς με την μετοχή της τράπεζας να έχει σημειώσει άνοδο από την αρχή του έτους άνω του 250%, επίδοση που ήταν η υψηλότερη στην ευρωζώνη.

Ο κ. Μεγάλου απέδωσε την μεγάλη άνοδο της μετοχής στην θετική επίδραση του προγράμματος μετασχηματισμού της τράπεζας που υλοποιείται.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρ. Μεγάλου: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα πέτυχε μία ολική επαναφορά

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, υπογράμμισε ότι η τράπεζα έχει χρηματοδοτήσει επενδυτικά σχέδια ύψους 10 δισ. σε ΑΠΕ, ξενοδοχειακό κλάδο και Real Estate, Ναυτιλία και αγροτοδιατροφικό τομέα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Πλήρης στήριξη επιχειρήσεων για την πράσινη μετάβαση

Η επικεφαλής του Επιχειρηματικού Σχεδιασμού Ενημέρωσης Επενδυτών και ESG της τράπεζας κα Χρ. Μπερμπάτη, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να συνδυάσει την επίτευξη των ενεργειακών και περιβαλλοντικών στόχων της με την αύξηση των επενδύσεων».
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Με Microsoft και Accenture προχωρά στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Η Τράπεζα Πειραιώς κάνει την μετάβαση στο Cloud την επόμενη τριετία σε συνεργασία με την Accenture και τη Microsoft επιδιώκοντας την αύξηση της λειτουργικής αποδοτικότητας και το λανσάρισμα νέων προϊόντων και υπηρεσιών.
trapeza Peiraiws
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Σειρά δράσεων για την ανασύσταση αγροδιατροφικού τομέα

Η τράπεζα προχωράει σε μια σειρά από πρωτοβουλίες υποστήριξης για τις πληγείσες περιοχές, καθώς και σε στοχευμένες δράσεις, για την ανάδειξη του μείζονος σημασίας ζητήματος της κλιματικής αλλαγής.