ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:00:25 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
OLTH, Thessaloniki, Limania
Πηγή: ΟΛΘ

Αλλαγές στη διοίκηση της ΟΛΘ, πρόεδρος και διευθ. σύμβουλος ο Αθ. Λιάγκος

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ο Εκτελεστικός Πρόεδρος, κ. Αθανάσιος Λιάγκος αναλαμβάνει το σύνολο των καθηκόντων του απερχόμενου Διευθύνοντος Συμβούλου-Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή κ. Franco Ν. Cupolo.

Αλλαγές στη σύνθεση της διοίκησής της ανακοίνωσε η ΟΛΘ Α.Ε., με τον Αθανάσιο Λιάγκο, εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας, να αναλαμβάνει καθήκοντα και διευθύνοντος συμβούλου και τον Γεώργιο Καραμανωλάκη να καταλαμβάνει τη θέση του γενικού οικονομικού διευθυντή.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο Εκτελεστικός Πρόεδρος, κ. Αθανάσιος Λιάγκος αναλαμβάνει το σύνολο των καθηκόντων του απερχόμενου Διευθύνοντος Συμβούλου-Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή κ. Franco Ν. Cupolo από σήμερα, 15.07.2022. Ο ορισμός του κ. Γεωργίου Καραμανωλάκη ως Γενικού Οικονομικού Διευθυντή από 30.07.2022 σε αντικατάσταση του κ. Henrik M. Jepsen, ο οποίος αποχωρεί την 29.7.2022, επίσης αφορά το σύνολο των καθηκόντων του απερχόμενου στελέχους. Ο νέος Γενικός Οικονομικός Διευθυντής έχει πολυετή διεθνή εμπειρία μεταξύ άλλων και στους κλάδους της ενέργειας και της τεχνολογίας και αναμένεται να συνδράμει σημαντικά στην συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της ΟΛΘ Α.Ε».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως δεν υφίσταται καμία αλλαγή στις Επιτροπές του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε.

Μετά τις ανακοινωθείσες αλλαγές, η η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ Α.Ε. έχει ως εξής:

  •  Αθανάσιος Λιάγκος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
  • Laurent Martens, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος
  • Artur Davidian, Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων, εκτελεστικό μέλος
  • FU Βaiqiao (Leon), Μη εκτελεστικό μέλος
  • Χάρης Καραμανέας, Μη εκτελεστικό μέλος
  • Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Aνεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
  • Αγγελική Σαμαρά, Aνεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
  • Ειρήνη Χάδιαρη, Aνεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
     

Υπενθυμίζουμε πως ο ΟΛΘ σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 150 - 200 εκατ. ευρώ για τα επόμενα περίπου πέντε χρόνια ενώ από τον Μάρτιο του 2018 - οπότε το λιμάνι πέρασε στο ιδιωτικό μάνατζμεντ - μέχρι και σήμερα, έχουν επενδυθεί συνολικά περί τα 53 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 8 εκατ. από τις αρχές του 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε Mytilineos, Rover Maritime και HDK η κατασκευή του προβλήτα 6 του ΟΛΘ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΘ το έργο ύψους 150 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει την κατασκευή νέου πρόσθετου κρηπιδώματος μήκους 513 μέτρων και πρόσθετης χερσαίας ζώνης πλάτους 306,5 μέτρων καθώς και συμπληρωματικά έργα υποδομής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπεγράφη συνεργασία μεταξύ ΟΛΘ και Οικονομικής Ζώνης Διώρυγας του Σουέζ

Σκοπός του συμφώνου είναι η ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου και η αύξηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των δύο πλευρών, μέσω της προώθησης της θαλάσσιας οδού μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΘ: Στο 71,85% ανέρχεται το ποσοστό του Νίκου Σαββίδη μέσω Belterra

Η μεταβολή δικαιωμάτων ψήφου προήλθε από την έμμεση απόκτηση από τον κ. Σαββίδη 489.332 μετοχών της ΟΛΘ Α.Ε., που αντιστοιχεί σε ποσοστό 4,85% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΟΛΘ (έμμεση συμμετοχή).