ΓΔ: 1233.33 1.02% Τζίρος: 14.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:11:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
alpha bamk
Φώτο: Alpha Bank

Alpha Bank: Σε EBRD, Dimand και Premia πέρασε το Project Skyline

Μέσω της συναλλαγής, ο όμιλος της Alpha Bank επιδιώκει την καλύτερη αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει, σε μία περίοδο που η αγορά ακινήτων διατηρεί την ισχυρή της δυναμική.

To σχήμα EBRD-Dimand-Premia είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο προτιμητέος επενδυτής για το project Skyline που περιλαμβάνει ένα πακέτο με 575 ακίνητα της Alpha Bank καθώς και τη θυγατρική της τράπεζας Alpha Αστικά Ακίνητα. Η Alpha και ο προτιμητέος επενδυτής θα δημιουργήσουν από κοινού μια νέα εταιρεία για τη διαχείριση του real estate, με τις σχετικές διαπραγματεύσεις να ξεκινούν άμεσα.

Στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται ακίνητα στα οποία το νέο σχήμα σκοπεύει να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για την επανατοποθέτηση τους στην αγορά (re-development), ακίνητα εισοδήματος (yielding) καθώς και ακίνητα που προορίζονται για πωλήσεις στην αγορά (trade).

Μέσω της συναλλαγής, ο όμιλος της Alpha Bank επιδιώκει την καλύτερη αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει, σε μία περίοδο που η αγορά ακινήτων διατηρεί την ισχυρή της δυναμική, και, κεφαλαιοποιώντας τις συνέργειες μεταξύ ενός στρατηγικού επενδυτή όπως η κοινοπραξία Dimand / Premia Properties και της Alpha Bank, να δημιουργήσει μια ηγέτιδα επενδυτική εταιρία στον χώρο της ακίνητης περιουσίας.

Η θυγατρική εταιρία του oμίλου, Alpha Αστικά Ακίνητα, η οποία – σε συνέχεια του μετασχηματισμού της και της απορρόφησης της επίσης θυγατρικής Alpha Real Estate Management and Investments θα έχει κεντρικό ρόλο στην αξιοποίηση και διαχείριση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων του νέου σχήματος.  Με τον συγκεκριμένο μετασχηματισμό η τράπεζα επιδιώκει την αξιοποίηση της συσσωρευμένης εμπειρίας στον κλάδο της ακίνητης περιουσίας, την επίτευξη υπεραξίας από τις λειτουργικές συνέργειες των 2 θυγατρικών και, τελικά, την δημιουργία μιας ισχυρής εταιρίας, η οποία θα παρέχει υπηρεσίες για όλο τον κύκλο ζωής των ακινήτων (π.χ. εκτιμήσεις, advisory, διαχείριση, PM/FM κλπ),

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Alpha Bank

Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε., 100% μητρική της Alpha Bank Α.Ε ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξάγει η Alpha Bank A.E. για τον σχηματισμό κοινοπραξίας στην ελληνική αγορά ακινήτων, ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών που υπεβλήθησαν από επενδυτικά σχήματα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ανακήρυξε προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία Dimand A.E. και Premia Properties ΑΕΕΑΠ.

Η Alpha Bank με την αρωγή των χρηματοοικονομικών και νομικών της συμβούλων, θα εισέλθει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με την Kοινοπραξία, με στόχο την οριστικοποίηση της συμφωνίας για τη Συναλλαγή Skyline εντός του γ’ τριμήνου του τρέχοντος έτους και, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις πολιτικές της, θα ενημερώσει εγκαίρως το επενδυτικό κοινό για το αποτέλεσμα αυτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Γκάνος: Η Alpha Bank επενδύει στην αναγέννηση του κέντρου της Αθήνας

Ο CEO της Alpha Αστικά Ακίνητα έκανε εκτενή αναφορά στο Project Skyline, το οποίο αποτέλεσε τη μεγαλύτερη συναλλαγή χαρτοφυλακίου ακινήτων στην Ελλάδα ύψους 450 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει 570 ακίνητα
alpha-emiris
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Εμίρης: Η είσοδος της Dimand στο ΧΑ συνιστά αναγνώριση από την αγορά

Ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank, ευελπιστεί πως η δυναμική της συναλλαγής αυτής θα δώσει την απαραίτητη ώθηση και σε άλλες δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις προς την ίδια κατεύθυνση.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Αλλάζει η δομή της συναλλαγής για τα ακίνητα - project Skyline

Το νέο σχέδιο προβλέπει την μεταβίβαση όλων των ακινήτων σε μη εισηγμένη εταιρία η οποία και θα αποτελέσει τη βάση της κοινοπραξίας μεταξύ επενδυτή και τράπεζας. Στόχος η επιτάχυνση της συναλλαγής.