ΓΔ: 893.23 1.65% Τζίρος: 80.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Άνοδος 6,5% του κύκλου εργασιών της EXAE το α΄ εξάμηνο του 2022

Αυξημένα ήταν κατά 8,1% τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) για τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών το α' εξάμηνο του 2022 που ανήλθαν σε 8,0 εκ. ευρώ, από 7,4 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αυξημένος κατά 6,5% ήταν ο κύκλος εργασιών το α΄ εξάμηνο του 2022 για τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών με τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση, εκκαθάριση και διακανονισμό των συναλλαγών στο ΧΑ να σημειώνουν άνοδο 8,7%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κύκλος εργασιών το α΄ εξάμηνο του 2022 για τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών διαμορφώθηκε σε 19,6 εκ. ευρώ έναντι 18,4 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση κατά 6,5%. Το 59% του κύκλου εργασιών του Ομίλου προέρχεται από έσοδα από τη διαπραγμάτευση, εκκαθάριση και διακανονισμό των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών εμφανίζοντας μια μεταβολή EUR0,9 εκ. σε σχέση με τη αντίστοιχη περίοδο του 2021, ήτοι αύξηση 8,7%. Ποσοστό 12% του κύκλου εργασιών αφορά σε έσοδα που διαμορφώνονται κατά κύριο λόγο σε συνάρτηση με το ύψος της κεφαλαιοποίησης της αγοράς, τα οποία σημείωσαν αύξηση κατά EUR0,5 εκ. σε σχέση με το περυσινό α' εξάμηνο (+29,0%), κυρίως λόγω της αύξησης του μεγέθους της αγοράς. Τέλος, 29% του κύκλου εργασιών προήλθε από υπηρεσίες και δεδομένα που παρέχει ο Όμιλος, μειωμένο κατά EUR0,3 εκ. (-4,8%) σε σχέση με το α' εξάμηνο του 2021.

Σημειώνεται πως κατά το α' εξάμηνο του 2022 η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα EUR 91,0 εκ. αυξημένη κατά 11,9% σε σχέση με το α' εξάμηνο του 2021 (EUR81,3 εκ.) και η μέση κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής αγοράς αυξήθηκε κατά 12,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη μέση κεφαλαιοποίηση του α' εξαμήνου του 2021 (EUR64,8 δις έναντι EUR57,6 δις). Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε το α' εξάμηνο του 2022 μειωμένος κατά 8,4% συγκριτικά με το τέλος της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Το σύνολο του κόστους λειτουργικών εργασιών και δαπανών το α' εξάμηνο του 2022 διαμορφώθηκαν σε 10,8 εκ. ευρώ έναντι 10,2 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αυξημένο κατά 5,9%.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) το α' εξάμηνο του 2022 ανήλθαν σε 8,0 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 8,1% σε σχέση με τα 7,4 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (ΕΒIΤ) το α' εξάμηνο του 2022, ανήλθαν στα EUR5,7 εκ. έναντι 5,3 εκ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2021, παρουσιάζοντας αύξηση 7,5%.

Το α' εξάμηνο του 2022 η κερδοφορία του Ομίλου ενισχύθηκε από έκτακτα έσοδα (έσοδα από επιστροφές φόρου) ύψους 0,6 εκ.,ευρώ και τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του Ομίλου μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 5,4 εκ. ευρώ έναντι 5,1 εκ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2021 παρουσιάζοντας αύξηση 5,9%.

Με βάση την κατευθυντήρια γραμμή για τους Εναλλακτικούς Δείκτες Μέτρησης Απόδοσης (ΕΔΜΑ) που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA), τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0,090 ευρώ έναντι 0,084 ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Κατά τη διάρκεια του α' εξαμήνου του 2022 παρατηρείται σημαντική άνοδος στις τιμές ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το γεγονός αυτό δεν έχει επηρεάσει την κερδοφορία του Ομίλου το α' εξάμηνο του 2022, καθώς το κόστος ενέργειας είναι μικρό ποσοστό επί του συνόλου των εξόδων λειτουργίας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με μερική κάλυψη 80,18% ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ της Alpha Trust Ανδρομέδα

Η εταιρία άντλησε συνολικά 12,24 εκατ. ευρώ υπερδιπλασιάζοντας τα κεφάλαιά της. Με τα νέα κεφάλαια η εταιρεία φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί επενδυτικές ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στον ορίζοντα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

CPLP Shipping: Έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου της στο ΧΑ

Η έκδοση αυτή αποδεικνύει ότι η ελληνική κεφαλαιαγορά αποτελεί συνεπή πηγή άντλησης κεφαλαίων για την ελληνική ναυτιλία, για εταιρείες με σοβαρό χρηματοοικονομικό προφίλ και συντηρητικά επενδυτικά σχέδια όπως η Capital Product Partners δήλωσε ο CEO της εταιρείας Jerry Kαλογηράτος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Η είσοδος στο ΧΑ επιβεβαιώνει τις προοπτικές της Dimand

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank τόνισε την δέσμευση της τράπεζας να στηρίξει κι άλλα επιτυχημένα σχέδια που συμβάλλουν στην εμβάθυνση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και θέτουν την ελληνική οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.
alpha-emiris
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Εμίρης: Η είσοδος της Dimand στο ΧΑ συνιστά αναγνώριση από την αγορά

Ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank, ευελπιστεί πως η δυναμική της συναλλαγής αυτής θα δώσει την απαραίτητη ώθηση και σε άλλες δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις προς την ίδια κατεύθυνση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην έκδοση πράσινου ομολογιακού δανείου 230 εκατ. προχωρά η Lamda Develpment

Το Ομολογιακό Δάνειο θα εκδοθεί με βάση το Πλαίσιο Πράσινου Ομολόγου της εταιρείας, και το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης του Ομολογιακού Δανείου και της Δημόσιας Προσφοράς των Ομολογιών θα διαμορφωθεί το προσεχές διάστημα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καταβάλει την 1η Ιουλίου τους τόκους του εταιρικού ομολόγου

Το μικτό ποσό των οφειλόμενων τόκων ανέρχεται στο ποσό των 6.951.388,89 ευρώ, ήτοι ποσό 13,9027 ευρώ ανά ομολογία  το οποίο έχει υπολογισθεί με επιτόκιο 2,75% ετησίως και αντιστοιχεί σε 500.000 ομολογίες που τελούν σήμερα υπό διαπραγμάτευση στο ΧΑ.