ΓΔ: 893.23 1.65% Τζίρος: 80.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Alpha Bank

Γιάννης Εμίρης: Αδιαμφισβήτητη η δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας

Η Alpha Bank ήταν ο συντονιστής κύριος ανάδοχος του ομολόγου της CLPL Shipping Holdings, το οποίο υπερκαλύφθηκε κατά 3,6 φορές, με άντληση ποσού άνω των 359 εκατ. ευρώ.

Η Αlpha Bank, ως συντονιστής κύριος ανάδοχος της δημόσιας προσφοράς για την εισαγωγή των ομολογιών της εταιρείας CPLP, συνέβαλε καθοριστικά στην υπερκάλυψη, κατά 3,6 φορές, της έκδοσης ομολόγων της CPLP Shipping Holdings PLC στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Η τράπεζα υπογραμμίζει ότι «η στήριξη της αναπτυξιακής προοπτικής της ελληνικής επιχειρηματικότητας αποτελεί προτεραιότητα για την Alpha Bank, όπως καταδεικνύουν, τόσο η ενίσχυση του επιχειρηματικού δανειακού χαρτοφυλακίου της, επαναφέροντας την Τράπεζα στην πρώτη θέση των επιχειρηματικών χορηγήσεων, όσο και ο πρωταγωνιστικός της ρόλος σε όλες τις πρόσφατες εκδόσεις ομολόγων που προσέγγισαν στη διετία τα 2 δισ. Η έκδοση χαρακτηρίστηκε από σημαντική επιτυχία με συμμετοχή περισσότερων από 7.200 επενδυτών, συγκεντρώνοντας συνολική έγκυρη ζήτηση ύψους Ευρώ 359,6 εκατ., υπερκαλύπτοντας, με αυτό τον τρόπο, το ποσό έκδοσης κατά 3,6 φορές, ενώ η όλη διαδικασία υποστηρίχθηκε ενεργά και αποτελεσματικά από την Alpha Bank».

Το «παρών» στην έναρξη της διαπραγμάτευσης των ομολογιών της CPLP Shipping Holdings PLC στο Χ.Α., με εγγυήτρια την Capital Product Partners έδωσε ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank, κ. Γιάννης Εμίρης, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Η Alpha Bank, η Τράπεζα που πρωτοστάτησε στο άνοιγμα της ελληνικής κεφαλαιαγοράς για τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις της χώρας μας, συνεχίζει ενεργά να υποστηρίζει την ποντοπόρο ελληνική ναυτιλία στην άντληση χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων της. Όπως και τον Νοέμβριο του 2021, είμαστε υπερήφανοι που, σε μία καθόλα απαιτητική συγκυρία για τις διεθνείς αγορές, ως Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος, καταφέραμε να διαδραματίσουμε κρίσιμο ρόλο και στην υπερκάλυψη της δεύτερης κατά σειρά έκδοσης ομολογιών της CPLP, η οποία αποτελεί άλλο ένα εχέγγυο για τη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου. Η δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας, όπως πιστοποιεί και η εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού, είναι αδιαμφισβήτητη, και εμείς, στην Alpha Bank, θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του κλάδου, υποστηρίζοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά έκδοση ομολόγου από τη CPLP Shipping Holdings PLC, καθώς είχε προηγηθεί αντίστοιχη έκδοση τον Νοέμβριο του 2021, με υπερκάλυψη του αρχικού ποσού κατά 5,34 φορές. Κοινό σημείο των δύο εκδόσεων, είναι η συμμετοχή της Alpha Bank ως Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος, γεγονός που αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του ευρύτερου πρωταγωνιστικού ρόλου που διαδραματίζει το τελευταίο διάστημα η Τράπεζα στις εκδόσεις ομολόγων ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έμφαση στη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων από την Alpha Bank

Μεταξύ άλλων η τράπεζα δίνει έμφαση στην προώθηση της νέας υπηρεσίας Alpha Smart Hospitality που απευθύνεται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, μικρές και‭ ‬μεσαίες,‭ ‬‬που‭ ‬‬ενδιαφέρονται‭ να‭ ‬‬υλοποιήσουν‭ ‬επενδύσεις.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη η Alpha Bank σε μερίδιο αγοράς στα επιχειρηματικά δάνεια

Εκταμιεύσεις ύψους 1,9 δισ. το β΄ τρίμηνο του έτους, με έμφαση στο εμπόριο, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και τις υποδομές. Στο 26,6% το μερίδιο αγοράς. Β. Ψάλτης: «Με βιώσιμο τρόπο η αύξηση του χαρτοφυλακίου δανείων.
psaltis-alpha
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρές επιδόσεις για την Alpha Bank με ατού τα δάνεια σε επιχειρήσεις

Αισιοδοξία για τη διανομή μερίσματος τη χρήση του 2023. Σε μονοψήφιο επίπεδο ο δείκτης NPEs με μείωση «κόκκινων« δανείων κατά -89% από το 2017. Τι είπε ο Β. Ψάλτης για την οικονομία και τις προοπτικές της τράπεζας.
psaltis-alpha
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Ανάπτυξη με ισχυρή πιστωτική επέκταση, μονοψήφιος δείκτης NPEs

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank μιλώντας στη ΓΣ των μετόχων σημείωσε ότι η επίτευξη του στόχου για μονοψήφιο δείκτη NPEs έγινε 6 μήνες νωρίτερα ενώ προέβλεψε υπερδιπλασιασμό καθαρής πιστωτικής επέκτασης την εφετινή χρονιά.