ΓΔ: 878.39 0.33% Τζίρος: 8.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:55:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
alpha bamk
Φώτο: Alpha Bank

Ψήφος εμπιστοσύνης των οίκων στην Alpha μετά τα θετικά αποτελέσματα β' τριμήνου

H ΑXIA Ventures υπογραμμίζει την ικανότητα με την οποία η Διοίκηση της Τράπεζας επιτυγχάνει τους στρατηγικούς της στόχους ενώ η Μorgan Stanley σημειώνει «πάνω από τις εκτιμήσεις της αγορά τα αποτελέσματα της Alpha Bank με αναβάθμιση στόχων για το 2022»

Ισχυρότερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζουν οι αναλυτές μεγάλων επενδυτικών οίκων τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της Alpha Bank, αναδεικνύοντας τους σωστούς χειρισμούς και τις εύστοχες κινήσεις της Διοίκησης της Τράπεζας. Με θετικά σχόλια στις σημερινές εκθέσεις τους υπογραμμίζεται η επίτευξη μονοψήφιου Δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ) έξι μήνες νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό, η δυναμική αύξηση στο Καθαρό Έσοδο Τόκων και η σημαντικά βελτιωμένη ποιότητα κερδοφορίας.

Η JP Morgan κάνει ειδική μνεία στην ανοδική πορεία του Καθαρού Εσόδου Τόκων «που διαμορφώθηκε σε επίπεδα αρκετά υψηλότερα από τα αναμενόμενα, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ισχυρής πιστωτικής επέκτασης ύψους 1,7 δισ. ευρώ για το εξάμηνο, η οποία ενδέχεται και να ξεπεράσει τον στόχο της Διοίκησης της Τράπεζας για καθαρή πιστωτική επέκταση ύψους 2,2 δισ. ευρώ το 2022». Επίσης, οι αναλυτές του οίκου τονίζουν ότι η επίτευξη μονοψήφιου Δείκτη ΜΕΑ αποτελεί ορόσημο στη διαδικασία μετασχηματισμού του Ομίλου, ενώ σχολιάζουν πολύ θετικά την πιθανότητα η Απόδοση Ενσώματων Ιδίων Κεφαλαίων να ξεπεράσει τον αρχικό στόχο 6% για το έτος.

Από την πλευρά της, η Citi αναφέρει ότι «η πραγματική καθαρή πιστωτική επέκταση της Τράπεζας το δεύτερο τρίμηνο είναι μεγαλύτερη από 0,7 δισ. ευρώ που καταγράφονται επισήμως και διαμορφώνεται σε 1,3 δισ. ευρώ, καθώς περιλαμβάνει ποσό ύψους 0,6 δισ. ευρώ, το οποίο έχει διατεθεί στις υπόλοιπες τράπεζες με τη μορφή κοινοπρακτικού δανείου». Ο οίκος επιβεβαιώνει ότι η Alpha Bank συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση της αγοράς στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Επίσης, η ΑXIA Ventures υπογραμμίζει την ικανότητα με την οποία η Διοίκηση της Τράπεζας επιτυγχάνει τους στρατηγικούς της στόχους. Ειδικότερα, αναφέρει ότι ο επαναπροσδιορισμός προς τα πάνω του στόχου για καθαρή πιστωτική επέκταση ύψους 2,7 δισ. ευρώ (έναντι αρχικού στόχου 2,2 δισ. ευρώ) και το υψηλότερο Καθαρό Έσοδο Τόκων (1,2 δισ. ευρώ έναντι 1,15 δισ. ευρώ αρχικά) θα συμβάλλουν στην επίτευξη ή ακόμα και την υπέρβαση του στόχου της Τράπεζας για RoTBV 6% το 2022. Οι αναλυτές σημειώνουν επίσης ότι το 2023 αναμένεται περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας λόγω της αύξησης των χορηγήσεων, της θετικής επίπτωσης από το υψηλότερο Euribor και τη θετική συνεισφορά του RRF, καθώς και της μείωσης του μη επαναλαμβανόμενου κόστους.

Παράλληλα, και οι υπόλοιποι οίκοι στις σημερινές εκθέσεις τους αναφέρονται στα θετικά αποτελέσματα με τίτλους, όπως ενδεικτικά η Wood & Co που αναφέρει ότι «θετική είναι η εικόνα της Alpha Bank σε όλο το φάσμα της δραστηριότητάς της», ενώ η Μorgan Stanley σημειώνει «πάνω από τις εκτιμήσεις της αγορά τα αποτελέσματα της Alpha Bank με αναβάθμιση στόχων για το 2022». Τέλος, η έκθεση της Pantelakis Securities έχει τίτλο «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το δεύτερο τρίμηνο της Αlpha Bank, μεγάλη πιθανότητα υπέρβασης του στόχου RoTE 6% για το 2022».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έμφαση στη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων από την Alpha Bank

Μεταξύ άλλων η τράπεζα δίνει έμφαση στην προώθηση της νέας υπηρεσίας Alpha Smart Hospitality που απευθύνεται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, μικρές και‭ ‬μεσαίες,‭ ‬‬που‭ ‬‬ενδιαφέρονται‭ να‭ ‬‬υλοποιήσουν‭ ‬επενδύσεις.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη η Alpha Bank σε μερίδιο αγοράς στα επιχειρηματικά δάνεια

Εκταμιεύσεις ύψους 1,9 δισ. το β΄ τρίμηνο του έτους, με έμφαση στο εμπόριο, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και τις υποδομές. Στο 26,6% το μερίδιο αγοράς. Β. Ψάλτης: «Με βιώσιμο τρόπο η αύξηση του χαρτοφυλακίου δανείων.
psaltis-alpha
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρές επιδόσεις για την Alpha Bank με ατού τα δάνεια σε επιχειρήσεις

Αισιοδοξία για τη διανομή μερίσματος τη χρήση του 2023. Σε μονοψήφιο επίπεδο ο δείκτης NPEs με μείωση «κόκκινων« δανείων κατά -89% από το 2017. Τι είπε ο Β. Ψάλτης για την οικονομία και τις προοπτικές της τράπεζας.
Psaltis, Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Αγορά με προοπτικές η Ρουμανία, σε πλεονεκτική θέση η Alpha Bank

Οι εκτελεστικές επιτροπές του ομίλου Alpha Bank και της Alpha Bank Romania SA συζήτησαν για την παρουσία της τράπεζας στη Ρουμανία και κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των προσφερόμενων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.