ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο και νέος πρόεδρος της SIA

Tο ΔΣ αποφάσισε την τοποθέτηση του κ. Federico Lovadina ως νέο Πρόεδρο της SIA, σε αντικατάσταση του κ. Giuliano Asperti ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του.

Το διοικητικό συμβούλιο της SIA, σε συνεδρίαση του σήμερα υπό τον Πρόεδρο του ομίλου κ. Giuliano Aspert, τοποθέτησε πέντε νέα μέλη στην σύνθεσή του, τα οποία όρισε η Cassa Depositi e Prestiti (CDP) ως ακολούθως: Federico Lovadina, Andrea Cardamone, Fabio Massoli, Andrea Pellegrini και Carmine Viola.

Κατά την εν λόγω συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης την τοποθέτηση του κ. Federico Lovadina ως νέο Πρόεδρο της SIA, σε αντικατάσταση του κ. Giuliano Asperti ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του.

Σε συνέχεια των παραπάνω, η νέα 11μελής σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της SIA διαμορφώνεται ως εξής: 

Federico Lovadina Πρόεδρος
Massimo Sarmi Αναπληρωτής Πρόεδρος 
Nicola Cordone Διευθύνων Σύμβουλος 
Andrea Cardamone Μέλος 
Alessandro Garofalo Μέλος
Fabio Massoli Μέλος
Andrea Pellegrini Μέλος
Salvatore Polon Μέλος
Giacomo Riccitelli Μέλος
Francesco Silva Μέλος
Carmine Viola Μέλος
Το διοικητικό συμβούλιο εκφράζει την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή του προς τον κ. Asperti και τα υπόλοιπα αποχωρήσαντα μέλη για το έργο και τον επαγγελματισμό τους όλα αυτά τα χρόνια, ενώ παράλληλα απευθύνει θερμό καλωσόρισμα στα νέα μέλη.

Η SIA είναι εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, με ηγετική θέση στην Ευρώπη στους τομείς υπηρεσιών πληρωμών και υποδομών. Ελέγχεται μετοχικά από την CDP Equity, σε ποσοστό 83.09%.

H SIA αποτελεί ευρωπαϊκό ηγέτη στον σχεδιασμό, την δημιουργία και την διαχείριση τεχνολογικών υποδομών και υπηρεσιών για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κεντρικές τράπεζες, εταιρείες και δημόσιους φορείς στους τομείς των πληρωμών, των καρτών, των υπηρεσιών δικτύου και τις κεφαλαιαγορές. Ο Όμιλος SIA παρέχει τις υπηρεσίες του σε 50 χώρες ενώ παράλληλα διατηρεί θυγατρικές εταιρείες σε Αυστρία, Κροατία, Τσεχία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία και Ν. Αφρική. Παραρτήματα της εταιρείας λειτουργούν επίσης στο Βέλγιο και την Ολλανδία ενώ γραφεία της υπάρχουν και σε Ηνωμένο Βασίλειο και Πολωνία.

Το 2018 η SIA διαχειρίστηκε 14 δισεκατομμύρια συναλλαγές θεσμικών υπηρεσιών, 7,2 δισεκατομμύρια συναλλαγές με κάρτες, 3 δισεκατομμύρια πληρωμές, 51,7 δισεκατομμύρια χρηματοπιστωτικές συναλλαγές ενώ 1.204 terabytes δεδομένων μεταφέρθηκαν μέσω του δικτύου της. Ο Όμιλος, ο οποίος σήμερα απασχολεί 3.400 εργαζόμενους, έκλεισε την χρήση του 2018 καταγράφοντας έσοδα της τάξεως των 614,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

capital_maritime
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 25 Οκτωβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση των ομολογιών της Capital

Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της oμολογίας είναι με λατινική γραμματοσειρά «CPLPB1». Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των oμολογιών της eταιρίας είναι 1.000 ευρώ ανά ομολογία, το 100% της ονομαστικής αξίας της.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η απόκτηση ελέγχου από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο καζίνο Ελληνικού

Οι σχετικές αποφάσεις και τα πρόσθετα δικαιολογητικά διαβιβάστηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο, συμπληρωματικά στο περιεχόμενο του φακέλου που είχε αποσταλεί ήδη από τις 8.3.2021, για την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξιφαράς: Η ΔΕΠΑ Εμπορίας μπορεί να εγγυηθεί την ενεργειακή ασφάλεια

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε ότι χάρη στις καίριες κινήσεις και τον στρατηγικό σχεδιασμό που έχει υιοθετήσει από το 2019 η εταιρεία, ήταν σε θέση να επωμιστεί το οικονομικό βάρος της έκπτωσης 15% στους καταναλωτές.
klefer-petroxeilos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Να φτάσει το 1 GW εγκατεστημένης ισχύος μέχρι το 2024 φιλοδοξεί η klEFER

Έχοντας διπλασιάσει τα τελευταία χρόνια την εγκατεστημένη ισχύ, η klEFER θέτει στόχο να διευρύνει την παρουσία της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Παράλληλα διευρύνει το «τεχνολογικό» της χαρτοφυλάκιο.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νομικές ενέργειες κατά του ΕΦΚΑ από τον σύλλογο εργαζομένων της Alpha Bank

Ο Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank αναφέρει στην ανακοίνωση του πως ο ΕΦΚΑ από την 1η Ιανουαρίου 2017 παρακρατούσε παράνομα μέχρι το 2020 ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του κλάδου υγείας (ΤΑΥΤΕΚΩ-ΤΑΠΕΤΕ) σε ποσοστό 0,85% μηνιαίως αντί 0,40%.