ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Eldorado Gold

Στρατηγικό εταίρο αναζητά η Eldorado για τις Σκουριές

Στην αποκάλυψη ότι η καναδική εταιρεία Eldorado θα αναζητήσει στρατηγικό εταίρο προκειμένου να συνδράμει οικονομικά στο έργο της στις Σκουριές προχώρησε ο CEO της καναδικής εταιρείας Τζορτζ Μπερνς.

Ιδιαιτέρως αποκαλυπτικός παρουσιάστηκε στο Denver Gold Forum o CEO της Εldorado, Τζορτζ Μπερνς, ο οποίος αναφέρθηκε στην επένδυση που πραγματοποιεί η εταιρεία του στις Σκουριές.

Συγκεκριμένα, παραδέχθηκε ότι η Eldorado Gold βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικού εταίρου προκειμένου να συνδράμει οικονομικά στη χρηματοδότηση του έργου, που θα απαιτήσει επένδυση συνολικά 680 εκατ. δολ.

Οι δηλώσεις έγιναν σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου και όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Μπερνς σημείωσε πως η εταιρεία του είναι πρόθυμη να συζητήσει με τη χώρα μας το ενδεχόμενο να καταβάλλει υψηλότερα δικαιώματα εκμετάλλευσης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, μέσα στην ημέρα, ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται με την Eldorado προκειμένου να εξασφαλίσει υψηλότερα δικαιώματα χρήσης και θέσεις εργασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χατζηδάκης: Τι ζητούμε από την Eldorado, πώς θα πουληθεί η ΔΕΠΑ

Περισσότερα έσοδα για το Δημόσιο και θέσεις εργασίας επιδιώκει να εξασφαλίσει από τους Καναδούς της Eldorado η κυβέρνηση. Αλλαγή σχεδίου για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, δεν θα σπάσει σε δύο εταιρείες.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Μπορούμε να συμβάλλουμε στην αγορά φυσικού αερίου

Για το ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου για την ΕΕ, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει πως το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η ολοκλήρωση και εμπορική λειτουργία του αγωγού Trans Adriatic που αναμένεται το 2020 και του αγωγού IGB με την Βουλγαρία.